Kurczę, o tym nie pomyślałem, a to rzeczywiście jest najwęższe gardło. Dziękuje za sugestię.RzEmYk pisze:Raczej szybszy dysk.
Najlepiej było by to sprawdzić podłączając SSD.
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Dla współczesnych kart obliczenia AA nie są jakimś istotnym obciążeniem. Z doświadczenia praktycznego na GTS450 mogę powiedzieć, że różnica pomiędzy AA wyłączonym, a 16xQ CSAA wyrażona w obciążeniu GPU jest nieznacząca (CSAA jest zaimplementowane we wszystkich modelach kart GForce począwszy od serii 8000). Co do wody na max i Light Bloom to się nie wypowiem, bo tego nie używam i nie sprawdzałem.Gładki pisze:A mnie naszła taka wątpliwość. Wszędzie można przeczytać, że FSX zadowoli się średniej klasy kartą grafiki. Ale jak to się ma do ustawienia wody na max, oraz Light Bloom, oraz AAx16 i AFx16. Czy w tym przypadku faktycznie nie będzie różnicy, pomiędzy GF 550Ti, 560Ti, i 570?
Po raz 101 - N-I-E. Co najwyzej "cos" moze sie wgrac szybciej, ale FPS nie zwiekszysz. Podkrec procesor to cos uzyskasz. Mozesz takze pobawic sie w optymalizacje FSXa - o tym bylo i jest pisane chyba na kazdym forum tego swiata zwiazanym wlasnie z lataniem na komputerze.karmel pisze:Witam, posiadam następującą konfigurację:
450GTS 1024,i5 2500k,4gb ramu. Czy zwiększenie ramu np. o 2-4GB pozwoli na uzyskanie dodatkowych fpsów?
Tutaj masz orientacyjny kalkulator jaki zasilacz wybrać dla swojego zestawu. Jest co prawda dla zasilaczy innej firmy, no ale będziesz miał z czym porównać.Karol11 pisze:...Czy zasilacz starczy pod ten zestaw?...
Tak, używając TripleHead2Go.Karol11 pisze:Czy karta ati 6950 2 gb ram lub gtx 560 ti 2gm ram można podłączyć 3 monitory?
W dzisiejszych kartach nie potrzeba rozwiązania Matroxa, bo to samo oferują same karty graficzne i ich sterowniki.marcpro pisze:Tak, używając TripleHead2Go.Karol11 pisze:Czy karta ati 6950 2 gb ram lub gtx 560 ti 2gm ram można podłączyć 3 monitory?
Skąd taka informacja?walus pisze:tylko vista i win7 obsłuży Ci 3 monitory na wyjściu. W win xp tylko 2.

...totalnie bezużytecznych w FSX.lawenda70 pisze:Według mnie to bardzo dobra płyta. Dobre chłodzenie, zgodność z SLi i CROSSFIRE, usb 3.0 i reszta bajerów.

Jak do wszystkiego, to polecam Macbook Air!lawenda70 pisze:To będzie komputer do WSZYSTKIEGO

Miałeś poszukać... ale jeden niemiły moderator w wątku wystarczylawenda70 pisze:No więc chyba nie wiem :-)
W takim razie: ile? :-)

To forum Polish VATSIM, a nie PL-VACC. To nie to samo.lawenda70 pisze:Nie jestem zarejestestrowany na pl vacc. "nie masz uprawnień do przeglągania tej strony"
PZL Belfegor pisze:To nie działa w ten sposób. Opcja "empty scenery cache on exit" do której się pewnie odnosisz dotyczy użytkowników trzymających scenerie na nośnikach zewnętrznych (są one cache'owane na dysku), nie jednorazowego ładowania scenerii do RAMu (zakładam, że nie chodziło o zabawę w RAM disk) - FSX doczytuje scenerie na bieżąco. No i FSX to nadal aplikacja 32-bitowa, nie zaadresuje 8 czy 16GB pamięci.Pamięci wziąłbym 16 jak Cię stać, będziesz mógł ładować scenerie do pamięci cache na starcie i nie doładowywać w trakcie.