hideto pisze:Podchodzisz do tego bardzo niepoważnie. Jeśli mieliby coś zmienić w tym FMS, to zwyczajnie nie wyświetliliby go. Nie rozumiem, dlaczego ludzie podejrzewają, że film promocyjny to tylko takie tam coś do pokazania gawiedzi i zapewne przed wydaniem wszystko zostanie zmienione. Poza tym pisanie wielu osobnych skomplikowanych systemów dla każdego z samolotów dostępnych w defaultowej grze to nie jest 5 minut. Dlatego systemy muszą być w większym bądź mniejszym stopniu 'wspólne'.
We większości produkcji właśnie tak jest, że film promujący różni się w jakimś stopniu od wersji finalnej. Czasami są to szczegóły, czasami większe zmiany, ale nie mówiłem, że moje przypuszczenia się sprawdzą, a tym bardziej, że wszystko zmienią. Nie chciałbym porównywać typowych
gier do MFS czy X-plane, bo wiem, że wywołam burzę, ale wszystko to dotyczy rynku gier PC, który rządzi się swoimi prawami, a który obserwuje od czasów pentium 120. Dlatego, nie powiesz mi, że nie było sytuacji, gdzie film promujący nie różnił się od produktu finalnego, bo najzwyczajniej w świecie się ośmieszysz... Dlatego myślę, że...
hideto pisze:film promocyjny to tylko takie tam coś do pokazania gawiedzi
Chodź ująłbym to bardziej delikatnie.
Co do faktów, to podpis pod filmem, który wywołał dyskusję mówi, że Default 747 nie będzie posiadał wszystkich jego systemów... Więc kwestię mamy jasną. Dla zainteresowanych - mówię o podpisie zamieszczonym pod filmem na youtube.
Jako ciekawostkę w tym temacie dodam też, że firmy zajmujące się sprzedażą gier muszą dopasować efekt końcowy do potencjalnych odbiorców. Myślisz, że produkcje tj. Mafia 2 są do kitu, bo twórcom nie chciało się dalej nad nimi pracować ? (np. w porównaniu do "The City of Lost Heaven") Dla tych samych przyczyn, dla których Mafia 2 jest krótka i prosta, X-plane, MFS, czy inny dostępny na ryku symulator, nie będzie odzwierciedlał 100% wyposażenia samolotów w opcji default, a co o tym decyduje, to wywnioskuj sobie sam.