Edycja BGL

Problemy techniczne związane ze sceneriami (lotniska, mesh, landclass, tekstury) płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Versacz
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Tarnów

Edycja BGL

Post autor: Versacz »

Mam takie pytanie do ekspertów od tworzenia scenerii.
W pewnej scenerii znalazłem budowlę którą chciałbym (skopiować lub przenieść) w inne miejsce. Chodzi tutaj o sytuacje, że w lokacji A znajduje się domek i chce go przenieść do lokacji B. Wiem który BGL odpowiada za ten obiekt ale nie wiem jak lub czym dokonać takiej edycji i czy jest to w ogóle możliwe. Chodzi o scenerie do FS 9.
Szukam sponsora na PPL ;p
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Nie można edytować pliku BGL za wyjątkiem pliku AFD (powszechnie zwanym AFCAD). Wówczas można dokonać edycji np. za pomocą http://www.airportdesigneditor.co.uk/ .
Obrazek
wibwk
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWA

Re: Edycja BGL

Post autor: wibwk »

Versacz pisze:Chodzi tutaj o sytuacje, że w lokacji A znajduje się domek i chce go przenieść do lokacji B. Wiem który BGL odpowiada za ten obiekt ale nie wiem jak lub czym dokonać takiej edycji i czy jest to w ogóle możliwe. Chodzi o scenerie do FS 9.
Łatwo można tylko edytować obiekty lotniskowe i radionawigacyjne, te drugie w dowolnej lokalizacji, reszta potrzebuje bardziej wyspecjalizowanych lub uniwersalnych programów.
O jaki obiekt Tobie chodzi?
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Awatar użytkownika
Versacz
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Tarnów

Post autor: Versacz »

Chodzi o przekaźnik na Gubałówce z scenerii Tatry v1.0. Uzyskałem zgodę autora, że mogę (pożyczyć) ten obiekt w inne miejsce (chodzi o inne wzgórze w mojej scenerii). Próbowałem de kompilować to programem który znalazłem na avsimie do XML. Niby program to de kompilował do XML ale gdy umieszczam ten obiekt w ADE i kompiluje to później go nie widać już w scenerii. Jutro spróbuje powojować tymi programami z linków.
Szukam sponsora na PPL ;p
Awatar użytkownika
misio1958
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EDDK

Post autor: misio1958 »

Zaszlo jakies nieporozumienie. Rob z nim, co Ci sie zywnie podoba i stawiaj gdzie tylko chesz.
ODPOWIEDZ