Niespodziewane wyjście do Windowsa
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
pawel111
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: Ludwikowice
Napisałem 2-3 godziny temu i do teraz jeszcze nie odpisali. Ale w tym czasie uświadomiłem sobie, że instalowałem przed problemami inną Larnakę, więc tą mam pierwszy raz, a na jednym z tematów na stronie wyczytałem, że niektóre dodatki nie chodzą bez FS 9.1 . Poza tym pamiętam, że zmieniałem kolor jednej z tekstur. Czy mogą to być powody tych błędów??
Wiesz, tam nikt nie siedzi 24h czekając z wypiekami na twarzy na kolejny problem do rozwiązania... Kilka dni to raczej rozsądny termin oczekiwania na odpowiedź. Poza tym podobnie jak tu obowiązuje zasada - jak nie wiesz o czym piszesz, to nic nie pisz. I podobnie jak tu moderator dba o "czystość" tematu. Dlatego nikt, kto nie jest pewny w 100% jak Ci pomóc nic nie będzie pisał.pawel111 pisze:Napisałem 2-3 godziny temu i do teraz jeszcze nie odpisali...
Dlatego właśnie oczekują logów jako załączników do opisanego problemu, a nie samego opisu, bo jak sam to ująłeś - mogłeś pominąć niechcący co nieco w opisie problemu, co ew. mogło mieć znaczenie.pawel111 pisze:Ale w tym czasie uświadomiłem sobie, że instalowałem przed problemami inną Larnakę...
-
korneltiger
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPSW - Lublin
Witam. Ostatnio leciałem sobie w FSX'ie z EGLL do KMIA, no i tak w połowie Atlantyku FSX niespodziewanie się wyłączył, nie zostawiając po sobie żadnego śladu.. Nic, żadnych raportów czy czegoś takiego. Dodam, że jak wleciałem na obszar Shanwick Oceanic Control, to włączyłem szybkość symulacji x16, po 15min wyłączyłem i leciałem już normalnie, za 5 minut wyłączył się FSX. Czy to może mieć ze sobą coś wspólnego?
Sprzęt:
AMD 4-rdzenie, nie pamiętam dokładnie ale chyba po 2.2Ghz
GeForce GT255 1024MB
4GB RAM
Sprzęt:
AMD 4-rdzenie, nie pamiętam dokładnie ale chyba po 2.2Ghz
GeForce GT255 1024MB
4GB RAM
-
korneltiger
- Light Planes Captain

-
pawel111
- Light Planes Captain

Problem z facilities.dll po usunięciu tej scenerii zniknął. Niestety podczas mojego drugiego lotu EPWR-LICJ (scenerie zaufane, więc błędów nie mogłyby przynieść) tuż przed lądowaniem wylądował przedemną Aitalia md-82.... tyłem
, natomiast jak ja wylądowałem, a później jak skontaktowałem się z ground, wywalił błąd atc.dll . Co mogło spowodować ten błąd?? 
Ostatnio zmieniony ndz 28 sie, 2011 16:46 przez pawel111, łącznie zmieniany 1 raz.
-
korneltiger
- Light Planes Captain

Chciałem jeszcze napisać, że po zainstalowaniu MyTraffic 2010, występuje taka sytuacja: Gdy podczas lotu klikam PPM>Ruch lotniczy>Klikam na jakiś samolot, i zrobię to kilka razy, to FSX się zawiesza i wywala do Windowsa z komunikatem "Fatal error occured", czy coś takiego i Win7 Home Premium rozpoczyna "procedurę ponownego uruchamiania programu Microsoft Flight Simulator X".
Spróbuję usunąć fsx.cfg, ale czy nie usunie to także moich tekstur, ruchu itp.?
Spróbuję usunąć fsx.cfg, ale czy nie usunie to także moich tekstur, ruchu itp.?
@korneltiger w tym przypadku usunięcie fsx.cfg raczej nie pomoże. Tutaj tak się dzieje z tego powodu, że kiedy zmieniasz na widok na inny samolot to wtedy muszą się bardzo szybko ładować textury itd. co obciąża komputer i jak zrobisz tak kilka razy to nieunikniony jest jakiś error. Usunięcie fsx.cg powoduje efekt taki jak po reinstalacji fsx tylko, że nic się nie usuwa. (no może kilka małych ustawień, ale to nic)
-
pawel111
- Light Planes Captain

atc.dll error. Pomocy !!
Niedawno miałem problemy z wieloma błędami, jednak udało mi się je rozwiązać. Ostatnio leciałem dwa razy na trasie EPWA-MUVR i za pierwszym razem było wszystko dobrze. Jednak podczas drugiego lotu kiedy tylko potwierdziłem "contact ground", to wywaliło do windowsa, a błędem był atc.dll. Czy jest jakiś sposób, żeby się pozbyć tego błędu na stałe (a nie na 2 dni)?
Ostatnio zmieniony ndz 25 wrz, 2011 08:49 przez pawel111, łącznie zmieniany 1 raz.
W moim przypadku pomogła rezygnacja z przetaktowania procesora. Jak był podkręcony to miałem różne zwieszki podczas lotu z różnymi błędami, akazjonalnie BSOD.
Komputer był sprawdzany różnymi testerami i nie wykazywał błędów. Inne gierki śmigały bez problemu, tylko FSX się wieszał.
W zeszłym tygodniu powróciłem do ustawień fabrycznych i problem zniknął.
Komputer był sprawdzany różnymi testerami i nie wykazywał błędów. Inne gierki śmigały bez problemu, tylko FSX się wieszał.
W zeszłym tygodniu powróciłem do ustawień fabrycznych i problem zniknął.
-
pawel111
- Light Planes Captain

Już kuzyn mi wysłał swoje atc.dll i po pierwszym próbnym locie (EPWA-MUVR) jest wszystko ok. Jednak wcześniej błąd był, gdy mi kazali lądować po innej stronie pasa, niż zawsze, więc mam nadzieję, że już mnie na niego nie naprowadzą lub nie będzie się ten error tam pojawiał. Jakby były jakieś problemy, to napiszę z nadzieją, że mogę liczyć na waszą pomoc. 
Ostatnio zmieniony pn 03 paź, 2011 21:41 przez pawel111, łącznie zmieniany 1 raz.
-
pawel111
- Light Planes Captain

Przepraszam za kolejnego posta, ale przed chwilą po wylądowaniu na EHEH, gdy tylko dałem "contact ground", to odrazu wywaliło do Windows. Błąd taki sam, jak wcześniej - atc.dll. Czy ma ktoś jeszcze pomysły, jak to naprawić? 
Ostatnio zmieniony pn 03 paź, 2011 21:41 przez pawel111, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak masz dużo czasu, to możesz zrobić reinstall FSa/Windowsa. 
Ostatnio zmieniony pt 07 paź, 2011 19:52 przez matx1234, łącznie zmieniany 1 raz.
AMD64 x2 5200+, 2GB DDR2, PowerColor HD4850 PCS+, Corsair 450W
Pete w nowej wersji FSUIPC dla FSX zaimplementował poprawkę G3D.DLL. Działa z wersją SP2 i Acc: http://forum.avsim.net/topic/353179-gd3 ... p__2174609
Do pobrania: http://forum.simflight.com/topic/66139-updated-modules/
Do pobrania: http://forum.simflight.com/topic/66139-updated-modules/
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
FSX, niebieski ekran i wyłączenie komputera.
Witam.
Mój kolega niedawno zakupił sobie FSX Golden Edition. Tylko, że gdy zainstaluje Acceleration lub wykona lot wyłącza mu się komputer pokazując taki niebieski ekran:

Specyfikacja komputera:
XP Professional SP3
NVIDIA Geforce GTX 275
4-rdzeniowy Intel Core Duo CPU 2,93 Ghz
3,25 GB RAM
Pozdrawiam
Mój kolega niedawno zakupił sobie FSX Golden Edition. Tylko, że gdy zainstaluje Acceleration lub wykona lot wyłącza mu się komputer pokazując taki niebieski ekran:

Specyfikacja komputera:
XP Professional SP3
NVIDIA Geforce GTX 275
4-rdzeniowy Intel Core Duo CPU 2,93 Ghz
3,25 GB RAM
Pozdrawiam
To błąd sterownika dźwięku (VIA HD Audio). Niech kolega przeinstaluje/zainstaluje od nowa sterowniki karty dźwiękowej.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta