Viscount - Just Flight

Dział poświęcony płatnym samolotom i śmigłowcom (czyli opinie, recenzje, poradniki). Z problemami technicznymi proszę do działu Problemy Techniczne-Samoloty.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

drago101
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Łomża

Viscount - Just Flight

Post autor: drago101 »

Mam jakiś sentyment do samolotów przeciętnej lub nawet wątpliwej urody. Jednym z nich jest bez wątpienia Wicehrabia Vickersa. Dlatego też bez zbędnych ceregieli nabyłem świeżutkiego arystokratę ze stajni Just Flight. Szczerze mówiąc to w zasadzie mogę go oceniać jedynie w kategoriach np fajny lub nie. Sam nigdy nie widziałem oryginału na własne oczy, nigdy nim nie leciałem i nigdy go nawet nie słyszałem. Biorąc pod uwagę materiał filmowy dostępny w necie oraz dużo fotografii to model Viscounta moim zdaniem prezentuje się naprawdę bardzo dobrze, zarówno jeśli chodzi o jego wygląd zewnętrzny jak i wnętrze. Dwanaście malowań jest także jak na mój gust bardzo dobrych. Także dźwięk czterech rollsów Dart wydaje się przyzwoity. Czy można się do czegoś przyczepić? Pewnie tak? Ale ja jestem raczej hobbystą amatorem niż fachowcem z najwyższej półki. Cieszy mnie natomiast fakt, że samolot ten był niezwykle popularny na całym świecie zatem doczeka się zapewne wielu ciekawych malowań z LOT-owskim włącznie
Awatar użytkownika
SEBOS
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Radom

Post autor: SEBOS »

Mogłeś dać jakiś link. http://www.justflight.com/product.asp?pid=877#

No rzeczywiście wygląda nieźle, vc na poziomie i ma kabinę. Troszkę drogi jak na taki samolot.
drago101
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Łomża

Post autor: drago101 »

Owszem najtańszy nie jest ale jako maszyna związana (niestety tragicznie) z historią polskiego lotnictwa musiał znaleźć miejsce w mojej "stajni". No i to jego niezwykłe rozpowszechnienie. Zatem potencjalne mnóstwo tekstur. A to właśnie lubię. Nie ukrywam, że jestem kolekcjonerem tekstur. Dobieranych oczywiście wg pewnego klucza. Viscount obok np DC-3 czy Herculesa w moim rankingu stoi dość wysoko. Zatem pozostaje czekać na dobre malowania. Niestety mnie samemu Bozia poskąpiła całkowicie uzdolnień plastycznych.
Ostatnio zmieniony pt 11 lis, 2011 14:33 przez drago101, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ