[FS2004] Yakovlev Yak-12A gasnący silnik podczas lotu.

Dział dla początkujących pilotów. Uwaga - przed zadaniem pytania sprawdź (SZUKAJ) czy dany temat nie był już poruszany.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

dinokajman
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Gorzów Wlkp.

[FS2004] Yakovlev Yak-12A gasnący silnik podczas lotu.

Post autor: dinokajman »

Pytanie dotyczy samolotu pobranego z flightsim FS2004 Yak 12. Yakovlev Yak-12A by Ilya Sheen

plik o nazwie:
yak-12.zip

Ostatnio nad morzem latałem takim samolotem na lotnisku Podczele niedaleko Kołobrzegu (jako pasażer oczywiście) więc chciałem to zrobić także w FS ale już jako pilot. Pobrałem ten model z flightsim i niby wszystko jest ok ale po ok 5 min od startu silnik mi gaśnie i ląduje na ziemi jak szybowiec bo nie mogę go ponownie uruchomić. Sprawdziłem poziom paliwa i jest na full. Może ktoś z was poradzić czy coś trzeba zrobić żeby silnik się nie wyłączał podczas lotu.
Awatar użytkownika
Aaben
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPBC

Post autor: Aaben »

Sprawdź instrukcję, obstawiam przegrzanie silnika, pewnie ma gdzieś osłonki regulowane ręcznie. No i upewnij się co do paliwa...
Galimex pisze:w moim mniemaniu mam 100% racji.
Awatar użytkownika
tidit
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPBC

Post autor: tidit »

Też miałem taki problem z tym samolotem. Rozwiązaniem było otwarcie przesłonek silnika i nie przegrzewanie go; defaultowo przesłonki są chyba pod ctrl+shift+v i ctrl+shift+c.
daniel1990

Post autor: daniel1990 »

Mam ten sam problem, po starcie polatam do 10 minut i silnik się wyłącza, a co więcej nie da się uruchomić.
Ostatnio zmieniony wt 21 lut, 2012 22:33 przez daniel1990, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

To samo ma np. RealAir (B60). Jak się przegrzeje to już tylko do warsztatu. ;)
Obrazek
daniel1990

Post autor: daniel1990 »

Niefajnie, chciałem sobie nim dłużej polatać, a otwarcie osłonek silnika też nie pomaga - silnik się wyłącza. Co w takim razie zrobić, Jaka-12 ściągnąłem z tej strony:

http://fspropeller.blogspot.com/

Pisz poprawnie, ogranicz słowotok stosując interpunkcję. Za ponowne usunięcie komentarzy dostaniesz ostrzeżenie.
Ostatnio zmieniony śr 22 lut, 2012 16:53 przez daniel1990, łącznie zmieniany 2 razy.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Ściągnij samolot z rosyjskiego Avsimu, tam nie jest wykastrowany z instrukcji. Jeśli się będziesz do niej stosował, to nie uszkodzisz silnika.
ODPOWIEDZ