[FS2004] Wirtualna Szkoła Pilotażu

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

miki-lotnik
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPLL

[FS2004] Wirtualna Szkoła Pilotażu

Post autor: miki-lotnik »

lotnik_94
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Sandomierz

Post autor: lotnik_94 »

Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jaki sens ma ta "szkoła" bo jakoś tak nie mogę tego ogarnąć?
Awatar użytkownika
Miodek.lol
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Tychy

Post autor: Miodek.lol »

Jeżeli uzyskanie licencji v-pilota dla poszczególnych kategorii, odbywałoby się tak, jak w przypadku v-kontrolerów, ograniczyłoby to ruch v-oszołomów, a nie v-pilotów, którym faktycznie zależy na odwzorowaniu v-lotnictwa. Osobiście, wolałbym latać z trzema "wykwalifikowanymi" v-pilotami, niż z dziewięcioma, których popisy można podziwiać na forum pl-vacc, w temacie twórczość newbie.

Ponadto, jeżeli wydaje Ci się, że potrafisz latać, to tylko Ci się wydaje - powinna to być zasada każdego v-pilota, mająca na celu ciągłe poszerzanie swojej wiedzy.
Dlatego właśnie, wg mnie, szkoły v-pilotażu mają sens, ale tylko wtedy, jeżeli zapewniają odpowiednią wiedzę, na odpowiednim poziomie.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Na razie, to ten projekt wygląda kiepsko. Forum odrzuca niedopracowaniem, pisownią i brakiem merytoryki.
1. Czym chcesz zachęcać innych ludzi do szkolenia?
2. Jak wygląda program szkoleń?
3. W jaki sposób masz zamiar szkolić ludzi? Jakaś platforma multi, wideo, skype?
4. Czym Twój projekt będzie się różnił od setki innych "szkółek"?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
miki-lotnik
Cadet
Cadet

Odpowiedz

A więc tak... strona nie musi się nikomu podobać, to po pierwsze.
Po drugie strona powstała dziś i myślę, że do końca obecnego tygodnia jeszcze wiele się może zmienić.
Jeśli ktoś będzie chętny, tak jak napisałem, proszę pisać na privie bądź GG.
Ja w zamian dam IP serwera, na którym będą prowadzone szkolenia a także TeamSpeaka, na którym będziemy się porozumiewać.

Miodek.lol - dzięki, że mój pomysł Ci się podoba. :)
Szkolenia będą oparte na realnym szkoleniu na samoloty ultralekkie.
A zatem Miodek.lol, jeżeli jesteś chętny, to pisz do mnie to porozmawiamy.

PS: Myślę, że na stronie jeszcze pojawi się informacja na temat lotniska, na którym będą prowadzone szkolenia. Pojawią się screeny samolotów z mojej floty... i jeszcze kilka rzeczy związanych oczywiście z lotnictwem. :)

Pozdrawiam!

[Pisownia! Nie ma potrzeby krzyczeć. - Rz]
Ostatnio zmieniony śr 06 cze, 2012 22:49 przez miki-lotnik, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

To jak masz zamiar zachęcić ludzi, skoro im też nie musi się podobać forum? Po co prezentować jednodniowy, niedorobiony twór?
Konkretami też nie odpowiedziałeś teraz.
Popatrz na http://www.szkola.cassubian.pl/news.php, a później pomyśl czemu nie zyskujesz poklasku.

Wygląda na to, że zaczęły Ci się wakacje i ruszasz z wakacyjną szkółką dla wakacyjnych pilotów...
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
Miodek.lol
Cadet
Cadet

RzEmYk pisze:Na razie, to ten projekt wygląda kiepsko. Forum odrzuca niedopracowaniem, pisownią i brakiem merytoryki.
Ciężko się z Tobą nie zgodzić w tym przypadku, bo oprócz tego, co wymieniłeś, brak nawet informacji o osobach, które przeprowadzają takie szkolenia, w sensie ich doświadczenia.
Mikołaj-2012 wiele nie mówi.

1. Czym chcesz zachęcać innych ludzi do szkolenia?

Tym samym, czym zachęcani są v-kontrolerzy - z ich własnej inicjatywy. Gdyby jej nie było, nie narzekalibyśmy na błędy niedoszkolonych.

2. Jak wygląda program szkoleń?

W tej konkretnej szkole ? Nie wiem, bo nie mam z nią nic wspólnego, wyrażałem opinię "at all" na temat takich szkół, jednak prowadziliśmy dyskusję nad zgromadzeniem wiedzy dla zaczynających przygodę z Vatsim, która pozwoliłaby wyeliminować błędy - umarła w martwym punkcie.

3. W jaki sposób masz zamiar szkolić ludzi? Jakaś platforma multi, wideo, skype?

Teorię via skype, dlaczego nie, ale nie na zasadzie czytania bajki, tylko odpowiedzi na ewentualne pytania, które kursant zgromadził na etapie zapoznania się z tą teorią. Jeżeli pytania będą wykazywały złe podejście do nauki, dziękujemy kursantom i odsyłamy ich do materiałów. Wszak nie każdy może zostać pilotem, nawet tym v. i szczerzę wolę tzw. "pustki" na serwerach, niż to, co dzieje się, kiedy pojawiają się osoby, które nie opanowały podstawowej wiedzy. Praktykę można nadzorować z poziomu kontrolera - kontakt na takiej samej zasadzie, jak ma to miejsce teraz, kiedy łączymy się z Vatsim. Z tym, że nie będzie to kontroler (chyba, że ktoś wyrazi taką chęć), tylko osoba, która posiada odpowiednie kompetencje do przeprowadzania szkoleń.

4. Czym Twój projekt będzie się różnił od setki innych "szkółek"?

Tym samym, czym w realnym lotnictwie różnią się szkoły pilotażu, wyłączając koszta.
Powstają szkoły v-pilotażu, a pl-vacc będzie pełnił rolę ULC, tak, jak ma to miejsce w przypadku v-kontrolerów. Każdy kto ukończy kurs, otrzyma od pl-vacc unikatowy numer, na świadectwie pomyślnie zdanego egzaminu, którego weryfikację też można sprytnie zaplanować. Osoby, które pojawią się na serwerze bez numeru lub z błędnym numerem - kick.

Wiem, że być może zbyt fajnie to brzmi, żeby mogło być prawdziwe, ale nikt nam tego nie da, jeżeli sami sobie tego nie damy.
Miki-lotnik pisze:A zatem Miodek.lol jeżeli jesteś chętny to pisz do mnie to porozmawiamy.
Dziękuje za zaproszenie, ale sam się szkoliłem. :)
Ostatnio zmieniony śr 06 cze, 2012 23:20 przez Miodek.lol, łącznie zmieniany 4 razy.
PK
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWA

Re: Odpowiedz

Post autor: PK »

Przedstawisz program szkolenia czy nie?

Tekst:
miki-lotnik pisze:Szkolenia będą oparte na realnym szkoleniu na samoloty ultralekkie.
widziałem już wiele razy, po czym zabawa umierała raz-dwa, niekiedy awanturnie. Masz naprawdę coś cennego do powiedzenia, to dawaj program. Chcesz uskuteczniać lans, jak wielu przez Tobą, to sobie daruj.

Piotr
miki-lotnik
Cadet
Cadet

Piotrze ja się lansuję? Ja nie mam zielonego pojęcia jak przebiega szkolenie szybowcowe czy tam inne... a że mam bliską osobę, która jest związana z lotnictwem ultralekkim, to wiele informacji się o tym dowiaduję.

EDIT:
Nie mam zamiaru tu się z nikim kłócić a Ty mnie prowokujesz...

EDIT:
Proszę bardzo... poczytajcie sobie:
http://www.samoloty.pl/index.php/compon ... ticle/1890
Ostatnio zmieniony czw 07 cze, 2012 08:30 przez miki-lotnik, łącznie zmieniany 1 raz.
tomcat
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Post autor: tomcat »

Mikołaj, nie ma problemu, rób sobie szkole albo i nawet trzy, ale promuj ją tylko wtedy kiedy będzie co promować, wtedy kiedy będzie poziom, obecnie promujesz coś co jeszcze - w zasadzie - nie istnieje. Życie pokazało wielu takim młodym szkołom, że to nie łatwa sprawa, ucz się na błędach innych i albo odpuść albo napisz tu na forum wtedy, gdy szkoła będzie prezentować wysoki poziom. Spokój przede wszystkim, podniecanie się szkołą na tym etapie jest bynajmniej nie na miejscu, bardziej na miejscu jest podniecanie się fajnymi laskami, wtedy byś zyskał więcej fanów, może więc nie tędy droga... ;)
PK
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Kolego Mikołaju - nazwałeś przedsięwzięcie "szkołą", to za Rzemykiem spytałem Cię o program szkolenia. Wkleiłeś ulotkową promocję szkolenia komercyjnego. To nie to samo.

Program szkolenia to jest dokładny i precyzyjny plan dydaktyczny. Wiadomo jak szkolony ma się przygotować, co będzie przedstawione jako teoria, jakie będzie miał zadania praktyczne i co ma wiedzieć jeśli przejdzie test końcowy. Na tym polega szkoła i Twoi nauczyciele, których widzisz codziennie taki plan mają. Miałem nadzieję, że coś takiego przygotowałeś jeśli się zdecydowałeś na komunikat.

Jeśli czegoś takiego nie masz, to napisz prawdę, że znasz kogoś związanego z lotnictwem i zapraszasz do wyciągania od niego informacji za Twoim pośrednictwem. Nikt by cię nie "prowokował" pytaniami o program, po prostu byłoby wiadomo co jest grane. Przyjmij do wiadomości, że promując się na Azteku godzisz się na pytania, które nie są ani "kłótnią" ani "prowokacją", a zwykłym sprawdzeniem czy piszesz do rzeczy. Chłopie - załap, że to jest forum, a nie tablica dowolnych ogłoszeń.

Piotr
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

W skrócie: Nie znam się, ale znam kogoś, kto się zna. Zapraszam do mojej szkółki.
Jak chcesz uczyć kogoś, samemu nie posiadając wiedzy? Napisz wprost, że zapraszasz na wspólną naukę, a nie na nauczanie.
Poza tym w sesji multiplayer nie nauczysz praktycznie niczego, no chyba, że lotu w formacji.
Chyba, że się używa gates.to/copilot, wtedy można zasymulować instruktora w kokpicie.

No, ale co się przejmować, sezon wakacyjny uważam za otwarty!
miki-lotnik
Cadet
Cadet

Źle mnie zrozumiałeś. Chodzi o to, że mam pojęcie na temat szkoleń na samoloty ultralekkie.
Wiem co powinno się znać, byłem na wszystkich takich zajęciach i wiem co i jak. A chodziło mi o to, że nie wiem jak przebiega np. szkolenie szybowcowe, ponieważ na takim nie byłem.
Jeżeli wam ogólnie nie pasuje, to proszę usunąć mój temat i nie będzie żadnych problemów.
Ostatnio zmieniony czw 07 cze, 2012 10:22 przez miki-lotnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Bielsko-Biała

Post autor: Artur Grabski »

Tym samym, czym w realnym lotnictwie różnią się szkoły pilotażu, wyłączając koszta.
Powstają szkoły v-pilotażu, a pl-vacc będzie pełnił rolę ULC, tak, jak ma to miejsce w przypadku v-kontrolerów. Każdy kto ukończy kurs, otrzyma od pl-vacc unikatowy numer, na świadectwie pomyślnie zdanego egzaminu, którego weryfikację też można sprytnie zaplanować. Osoby, które pojawią się na serwerze bez numeru lub z błędnym numerem - kick.
Uzgodniłeś to z PL-VACC? Nie sądze że PL-VACC podpisze się pod wakacyjną szkółką pilotażu, prowadzoną na dodatek przez kogoś prawie w ogóle nie doświadczonego.
Ostatnio zmieniony czw 07 cze, 2012 10:48 przez Artur Grabski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Miodek.lol
Cadet
Cadet

Nie ja jestem od uzgadniania, a swój pomysł przedstawiłem w postaci założenia teoretycznego, odpowiedzi na pytania Krzysztofa i pomysłu, którego wykonanie zależy nie tylko od jednej osoby, zaprzestania wychodzenia z założenia, że wszystko, co zaproponujemy nie wypali, a przede wszystkim, bardziej wpływowi członkowie, również powinni myśleć nad rozwojem.
Artur Grabski pisze:Nie sądze że PL-VACC podpisze się pod wakacyjną szkółką pilotażu
Więc może najwyższy czas wyciągnąć z tego konstruktywne wnioski?
Ostatnio zmieniony czw 07 cze, 2012 16:49 przez Miodek.lol, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Trochę się pogubiłem. We dwóch prowadzicie tą szkółkę?
Miodek.lol pisze:
Artur Grabski pisze:Nie sądze że PL-VACC podpisze się pod wakacyjną szkółką pilotażu
Więc może najwyższy czas wyciągnąć z tego konstruktywne wnioski?
Konstruktywne wnioski są takie, że VACC prędzej zaleci coś z renomą, klasą i doświadczeniem niż projekt zrobiony w weekend na kolanie.
Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Jakie według Ciebie są konstruktywne wnioski z tego?
Ostatnio zmieniony czw 07 cze, 2012 17:19 przez Artur Grabski, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: wojtek_84 »

jednak prowadziliśmy dyskusję nad zgromadzeniem wiedzy dla zaczynających przygodę z Vatsim, która pozwoliłaby wyeliminować błędy - umarła w martwym punkcie
Nie sądzę żeby tamta dyskusja umarła w martwym punkcie. Ona (jeśli myślimy o tej samej dyskusji) po prostu była zupełnie pozbawiona sensu, ponieważ nie dotyczyła popularyzowania wiedzy o virtualnym lataniu. To było po prostu bicie piany wokół "pomysłów".

I podobnie odczytuję ten temat (proszę - bez urazy za to "bicie piany").

Pojawiło się forum (czas instalacji i konfiguracji - ca. 5 minut), na którym autor "pomysłu" "opisał" szkołę - w sumie wszystkiego na tym forum starczyło by na niezbyt długi post tutaj (przy okazji popełnił koło 10 błędów). Potem pojawiła się reklama tego forum - też oszczędna w słowach. Cóż tu w ogóle komentować. Jeśli ktoś zamierza organizować szkołę, to jak mam wierzyć, że znajdzie czas na szkolenie (siebie i kogoś) skoro nie znajduje nawet czasu na przemyślenie i prezentację swoich pomysłów.

Z Miodkiem (mam wrażenie, że już raz się spieraliśmy w tej kwestii) nie zgadzam się...
pomysłu, którego wykonanie zależy nie tylko od jednej osoby
Uważam, że to jest całkowicie błędne hasło. Wykonanie pomysłu zależy od jednej osoby. Tej, która będzie pracowała nad pomysłem. Tej, która poświęci czas. Niestety - forumowi pomysłodawcy rzadko go poświęcają.
zaprzestania wychodzenia z założenia, że wszystko, co zaproponujemy nie wypali
Dlaczego miałbym wychodzić z założenia, że wszystko co "zaproponujecie" wypali? Która z takich propozycji wypaliła? Z mojego krótkiego doświadczenia z tym forum pamiętam kilka propozycji i jakoś nie pamiętam tych, które "wyszły".

Za to obserwowałem sporo projektów (w szczególności skupionych wokół Cassubian), które startowały bez wielkiego szumu, dyskusji pomysłu, koordynacji... za to z zaangażowaniem autora. I wychodziły. Wczoraj na forum pl-vacc ktoś udostępnił zbiór punktów VFR dla niektórych lotnisk do Plan-G. Bez szumu, bez zapowiadania i dyskusji pomysłu...
bardziej wpływowi członkowie, również powinni myśleć nad rozwojem
Bardziej wpływowi członkowie... Jakie wpływy są potrzebne do tego, żeby coś wartościowego stworzyć???
PK
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Miodek.lol pisze:zaprzestania wychodzenia z założenia, że wszystko, co zaproponujemy nie wypali
Przez 10 lat wypaliło tylko to, co było porządnie robione, a nie "proponowane". Wszystkie znane mi "propozycje" z przeszłości piknie się uwalały z braku chętnych do roboty.
miki-lotnik pisze:Wiem co powinno się znać, byłem na wszystkich takich zajęciach i wiem co i jak.
Wyobraź sobie, że jeden z Twoich nauczycieli w szkole został nim tylko dlatego, że też kiedyś był uczniem w szkole i "wie co i jak".

Piotr
miki-lotnik
Cadet
Cadet

Yy.. a tak w ogóle, to skąd wiecie czy ja jestem doświadczony czy nie? :/ Po pierwsze mnie nie znacie a po drugie tak jak powiedziałem, strona się z dnia na dzień będzie powiększała... Jeśli mam słuchać samych negatywów, w dodatku negatywne oceny wobec mnie, to proszę Rzemyka aby zamkną tą dyskusję bądź usunął.
Ostatnio zmieniony czw 07 cze, 2012 19:31 przez miki-lotnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain

Po pierwsze mnie nie znacie
Ile to już razy czytałem coś takiego na forum.
Musisz zrozumieć, że nikt tutaj nie ocenia Ciebie "całościowo". Oceniamy Ciebie tak, jak Ty się nam tutaj prezentujesz.
a po drugie tak jak powiedziałem,strona się z dnia na dzień powiększała
"Z dnia na dzień" - nawet nie zdajesz sobie sprawy z tego, jak trudna w realizacji jest ta deklaracja. Nawet "z tygodnia na tydzień" uznał bym za godne największego uznania (odnoszę to do siebie - mnie coś takiego by przerastało).

Póki co - to pozostaje jednak tylko deklaracją, bo na Twojej stronie "z dnia na dzień" nie zmienił się nawet tytuł działu, który forum ustawia domyślnie. :(
jeśli mam słuchać samych negatywów w dodatku negatywne oceny wobec mnie
Powiedz mi szczerze - czego się właściwie spodziewałeś?
Ostatnio zmieniony czw 07 cze, 2012 19:37 przez wojtek_84, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Sam się tak (negatywnie) nam zaprezentowałeś. Niechlujna pisownia, niechlujne Twoje forum, zero konkretów, prezentacji planów szkolenia, itp.
To jak mamy Cię oceniać?
Chyba nie myślałeś, że będą tylko i wyłącznie same ochy i achy, bo miałeś pomysł na szkółkę?
Trafiłeś na miejsce, w którym jest parę osób, które coś na ten temat wiedzą. Niektórzy wiedzę czerpali z "wirtuala", niektórzy z "reala", niektórzy z tego i tego. Trafiłeś na ludzi, którzy potrafią zweryfikować poziom Twojej szkoły.
PK
Turboprop Captain
Turboprop Captain

miki-lotnik pisze:Yy.. a tak w ogóle, to skąd wiecie czy ja jestem doświadczony czy nie? :/ Po pierwsze mnie nie znacie a po drugie tak jak powiedziałem, strona się z dnia na dzień będzie powiększała... Jeśli mam słuchać samych negatywów, w dodatku negatywne oceny wobec mnie, to proszę Rzemyka aby zamkną tą dyskusję bądź usunął.
Jak zaczniesz odróżniać oceny tego co robisz lub piszesz od oceny Twojej osoby, to wrócimy do rozmowy.

Piotr
lotnik_94
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Sandomierz

Post autor: lotnik_94 »

miki-lotnik pisze:Yy.. a tak w ogóle, to skąd wiecie czy ja jestem doświadczony czy nie?
Ja nie mam zielonego pojęcia jak przebiega szkolenie szybowcowe czy tam inne... a że mam bliską osobę, która jest związana z lotnictwem ultralekkim, to wiele informacji się o tym dowiaduję.
Chyba wszystko jasne...

Nikt tutaj nie chce potępiać Twojego pomysłu ani tym bardziej obrażać Ciebie. Musisz tylko zrozumieć, że jeżeli chcesz uczyć innych latać, sam musisz mieć bardzo duże doświadczenie.
Powiedziałeś, że byłeś na szkoleniu na samoloty ultralekkie... Cóż z tego?
Ja mam zrobioną podstawówkę szybowcową, zad. AII, AIV i zaczętą termikę i jakoś nie wyobrażam sobie żebym mógł teraz uczyć latać innych, nawet wirtualnie.
Przemyśl to sobie i jak nabierzesz doświadczenia i pokory to zabierz się najpierw za przygotowanie porządnego planu szkolenia, strony internetowej, a dopiero później ogłaszaj to na forum.
Ostatnio zmieniony czw 07 cze, 2012 19:40 przez lotnik_94, łącznie zmieniany 1 raz.
miki-lotnik
Cadet
Cadet

Dzięki za wypowiedzi, przyjmuję je do wiadomości... :) Rzemyk proszę Cię abyś usunął ten temat.
Wiem że forum jest do dyskusji, ale jednak nie skupię się na dwóch rzeczach na raz:
- na rozwijaniu strony,
- co drugim zdaniu żebym sobie odpuścił...
Myślałem że jest to forum, na którym dodatkowo się dowiem jakiś wskazówek (jak sami wiecie, człowiek się uczy całe życie) a jednak pozory mylą.

Widać nie jestem na tak wysokim poziomie jak Wy (dla Was jestem po prostu dnem :/). Żenada.

Pozdrawiam!

[Nie musisz co chwilę krzyczeć. - Rz]
Ostatnio zmieniony czw 07 cze, 2012 20:13 przez miki-lotnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Artur Grabski
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Nikt nie napisał, że jesteś dnem. Dałeś reklamę czegoś co nawet nie jest gotowe, zapytany o plan szkolenia omijasz odpowiedź szerokim łukiem, zero konkretów. Takie szkółki przerabialiśmy nie raz i dobrze wiemy, że mało która może poszczycić się sukcesami, większość padła szybciej niż powstała.
Ostatnio zmieniony czw 07 cze, 2012 20:14 przez Artur Grabski, łącznie zmieniany 1 raz.
PK
Turboprop Captain
Turboprop Captain

Mikołaj - bądź facetem. Reklamujesz forum, którego jedyną treścią jest wezwanie - rejestrujcie się plus trochę ortografów. Nazywasz tę pustkę "szkołą" i masz pretensję, że ktoś Cię o coś pyta. Sam sobie odpowiedz - czy jak ktoś inny puścił coś takiego, to jak byś to nazwał? Życie faceta proste nie jest - aby usłyszeć "och i achy" trzeba coś pokazać. Zrób coś to pogadamy.

Piotr
Ostatnio zmieniony czw 07 cze, 2012 20:16 przez PK, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
wojtek_84
Jet Captain
Jet Captain

Problem polega na tym, że w ogóle nie czytasz tego co inni piszą... Niestety najbardziej wartościowa wskazówka - ta, żebyś się wziął do roboty, a nie czekał na okrzyki zachwytu - i tak nie dociera... Także - na tym zakończę, bo zamiast pisać w tym temacie mogę napisać coś co ktoś szukający informacji przeczyta...
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator

Chyba wszystko zostało wypowiedziane.
Wątek zamykam.
Gdy autor podciągnie swoją szkołę i będzie chciał umieścić jakąś informację, wystarczy się skontaktować z dowolnym moderatorem bądź administratorem.
Zablokowany