Witam.
Mam taki klopot, ze ATC przy wywolaniu mojego samolotu nie uzywa nazwy lini lotniczych. np. jestem sobie Northwest Airlines nr. lotu 1983, a ATC wywoluje mnie ... 1983... bez nazwy lini (zebym nie wiem jaka linie wybral ACT jej nie uzywa)
chodzi tutaj o produkt PSS 340 Prof.
troche juz z tym cudowalem i nic. przy PSS 320 wszystko jest okej.
ma ktos moze jakis patent ?
Pozdrawiam.
Callsign a ATC
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Callsign a ATC
Intel Core 2 Quad Q6600, 4GB RAM FSB 800, GeForce 8800 GTS, Gigabyte 965P-DQ6, Win XP Prof. i Vista Ultimate.
lataj nisko i powoli wtedy nic Ci sie nie stanie - Mama
lataj nisko i powoli wtedy nic Ci sie nie stanie - Mama
Callsign a ATC
Zabawa Voicepackiem nie nie da.Ja bawie się już długo.Samoloty kierowane przez komputer są wywoływane przez nazwy lini a ja jak wybiorę tan sam samolot to woła mnie po numerze lotu.Wszystkie nazwy lini są mam takie same w aircraft.cfg i w EditeVoicePack-u. Jedyną linią jaką wywołuje normalnie(jak ja mam ten samolot) to A320 Wizz Air.
Przypadkiem znalezlem sposób jak zrobic aby ATC wywolywalo mnie przez nazwę lini lotniczej i numer lotu. Ja wpisałem w Tail Number:0 ; Flight number:byle jaki numer ; i wybrałem z listy POLLOT. Wywolują mnie POLLOT (numer) I wszystko dziala!
Przypadkiem znalezlem sposób jak zrobic aby ATC wywolywalo mnie przez nazwę lini lotniczej i numer lotu. Ja wpisałem w Tail Number:0 ; Flight number:byle jaki numer ; i wybrałem z listy POLLOT. Wywolują mnie POLLOT (numer) I wszystko dziala!
Ja mam editvoicepacka i jaka linie sobie nie wybiore to mnie zawsze wywoluje prawidlowo np. gdy przed lotem wybiore sobie Lufthansa i np. nr 189 , to atc wypowiada prowidlowo i calkowicie Lufthansa 189 i tak ze wszystkimi liniami na swiecie (no moze prawie wszystkimi) A co do LOT-u to tez atc wymawia prawidlowo np. LOT 453 , a nie zadne POLLOT .Sender najwidooczniej cos zle robisz. Gdzies juz na tym forum pisalem jak dokladnie to sie robi , jak znajde to wkleje.
Znalazlem http://aztec.histo.pl/viewtopic.php?t=1 ... +voicepack
Znalazlem http://aztec.histo.pl/viewtopic.php?t=1 ... +voicepack
Callsign a ATC
U mnie chyba nie dzialalo bo mialem wpisany Tail Number np.SP-LKE i wolalo mnie wtedy Boeing SP-LKE. Jak nie mam wpisanego to dziala. Mam pytanie: Czy masz nazwę lini LOTu z Edita czy dograles? Bo ja mam z Edita do FS2004 i mam POLLOT.
Sender ,a wiec ja wgrywam tylko editvoicepack i ustawiam go tak jak napisalem w zalczniku powyzej. Callsign LOT-u uzywam standardowego z edit-a , nic nie dogrywam.A jezeli chodzi o tail number to moge sobie wybrac jakiego chce np. SP-LKA itd. i zawsze jest ok.Sprobuj jeszce raz ustawic Edit-a tak jak napisalem w zalaczniku
Ps.Moze problem tkwi w tym ze ja mam FS2002 , ale w sumie to chyba nie ma znaczenia.
Ps.Moze problem tkwi w tym ze ja mam FS2002 , ale w sumie to chyba nie ma znaczenia.
Callsign a ATC
Witam to znów ja. Mam jeszcze problem z ATC. Zrobilem wszystko od nowa taj jak napisales w poscie i dzila jako tako. Nie dziala mi natomiast Air Polonia.Mam B737-300 Ardvarku(czy jakoś tak) i B737-400 Projectu AI. Gdy ja nimi lecę to spox gada ATC,ale gdy komputer leci to mówi Boeing SP-LKE lub Boeing LKE. Wydaje mi sie ze mam wszystko dobrze ustawione.w EditVP i w pliky aircraft.cfg.