[FSX] Trzęsący się obraz.
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
[FSX] Trzęsący się obraz.
Mój problem dotyczy trzęsącego się obrazu podczas lotu w FSX. Na początku myślałem, że to tylko przypadłość Flighta, jednak po zainstalowaniu dema FSX-a okazało się, że w nim występuje ten sam problem. Obraz trzęsie się na wszystkich widokach 3D, stabilny jest tylko na widoku 2D. Ów efekt całkowicie uniemożliwia korzystanie z FSX-a. Sterowniki od karty graficznej są najnowsze. Nie występują też żadne problemy w działaniu innych aplikacji. Nie pomaga zmiana ustawień na najniższe, ani na najwyższe.
Konfiguracja sprzętowa:
Sys: Windows 7 Pro 64
MB: Gigabyte GA-Z77X-UD3H
CPU: Intel Core i5 3570K 3.4GHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 7870 OC 2GB DDR5
RAM: Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz CL9.0 XMP Vengeance LP
HDD: WD Black WD1002FAEX
Cooler: Scythe Mugen 2 rev.B
Zasilacz: Corsair TX750M 80 750W+ Bronze
Konfiguracja sprzętowa:
Sys: Windows 7 Pro 64
MB: Gigabyte GA-Z77X-UD3H
CPU: Intel Core i5 3570K 3.4GHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 7870 OC 2GB DDR5
RAM: Corsair DDR3 2x4096MB 1600MHz CL9.0 XMP Vengeance LP
HDD: WD Black WD1002FAEX
Cooler: Scythe Mugen 2 rev.B
Zasilacz: Corsair TX750M 80 750W+ Bronze
Ostatnio zmieniony śr 23 sty, 2013 12:37 przez Stifan, łącznie zmieniany 1 raz.
Domyślne ruchy głowy pilota w FSX. Możesz je wyłączyć z poziomu pliku Camera.cfg, który znajduje się Nazwa użytkownika\AppData\Roaming\Microsoft\FSX\
MomentumEffect kamery trzeba zmienić na No. Domyślnie jest ustawione jako Yes.
Szczerze mówiąc - nie znam żadnego samolotu, w którym ten efekt całkowicie uniemożliwiał by używanie FSXa
MomentumEffect kamery trzeba zmienić na No. Domyślnie jest ustawione jako Yes.
Szczerze mówiąc - nie znam żadnego samolotu, w którym ten efekt całkowicie uniemożliwiał by używanie FSXa
Screena nie ma co dawać, bo na nim i tak nie zauważymy czegoś co się odbywa w czasie, ale jeśli miałbym to do czegoś porównać, to teraz przyszedł mi na myśl efekt trzęsienia ekranem podczas strojenia starych telewizorów.
Ostatnio zmieniony śr 23 sty, 2013 17:15 przez Stifan, łącznie zmieniany 2 razy.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Edit:Nie występują też żadne problemy w działaniu innych aplikacji
http://youtu.be/UwJDOJwlvj0
To z Flighta, ale efekt od 29 sekundy ten sam.
Jak widać problem pojawia się gdy samolot rusza. Widać również, że samolot leci bokiem, tak jakby tor lotu samolotu był błędny i szarpie nim co daje efekt trzęsienia ekranem. Jednak jak już pisałem wcześniej, w panelu 2D problem nie występuje.
Edit:
Znaczy się w panelu 2D nie występuje problem trzęsienia obrazem, natomiast samolot dalej startuje bokiem.
Edit:
Znaczy się w panelu 2D nie występuje problem trzęsienia obrazem, natomiast samolot dalej startuje bokiem.
Ostatnio zmieniony śr 23 sty, 2013 23:51 przez Stifan, łącznie zmieniany 1 raz.
Wydawało mi się, że takiego błędu nie widziałem jeszcze nigdy, ale potem sobie przypomniałem, że we Flighcie coś takiego (dziwne ruchy kamery, nie start w bok) faktycznie komuś wystąpiło i post nadawał się do usunięcia. Nie przypominam sobie opisu problemu, ani rozwiązania, jedynie jakiś filmik na YT.
Jako, że FSX działa inaczej może mógłbyś pokazać filmik z FSX z przełączeniem widoku z VC na panel 2D.
Jako, że FSX działa inaczej może mógłbyś pokazać filmik z FSX z przełączeniem widoku z VC na panel 2D.
Proszę: http://youtu.be/qOTYPRJ540o