Koledzy,
Ostatnio chciałem popróbować podejść ILS na lotnisku EPKS (Poznańskie Krzesiny) ze scenerią kolegi D-A-F (Air Force Bases) - wieczorowa pora, wszystko pięknie się świeci i ... oczywiście nie dane mi było poćwiczyć, a znowu zaczęły się problemy... tym razem dwa: po pierwsze, primo - pomimo widocznej wiązki ILS na mapie FSX'a instrumenty VOR, HSI (czymkolwiek lecę) są martwe... podlecę tuż obok na EPPO ze scenerią od DD i wszystko jest OK, ILS pięknie się stroi - czy ktoś spotkał się z tym problemem w sceneriach od DAF ? (próbowałem na bazie w Powidzu i to samo - ILS nie "wzrusza" przyrządów)... Może są jakieś bugi w bgl-ach DAF i można je skorygować ? po drugie, secundo, zauważyłem dziwną rzecz, która wcześniej była ok, a mianowicie na wszystkich lotniskach światła PAPI (niezależenie czy od DAF czy od DD czy defaultowe) pozostawały cały czas czerwone, pomimo podejścia w wiązce ILS - tutaj przyznaję zgłupiałem, bo nie wiem, czy jakieś instalowane scenerie mogły coś namieszać (kwestia tekstur) czy ich działanie zależy od innych zależności (np. punkt widzenia ?) lub czegoś jeszcze. Używam FSX'a z EZDok'iem oraz TrackIR 5, VFRPoland, latanie i znajomość FS'a bardzo dobra, wykluczyone podstawowe błędy z częstotliwościami itp. Jeśli którykolwiek z kolegów może cokolwiek poradzić w powyższych 2 tematach będę zobowiązany !
Z simloverskim pozdrowieniem,
Jarek
[FSX] problem z ILS (DAF) oraz PAPI (red only)
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa