pytanie do użytkowników MD 500 by Nemeth

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Mlody
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPGD

pytanie do użytkowników MD 500 by Nemeth

Post autor: Mlody »

Czołem Panowie.

Próbuję dodać malowanie ze strony:

http://aussiex.org/forum/index.php?/fil ... ft-vh-iij/

wydaje się, że robię wszystko jak zawsze, ale po dodaniu textur, wpisu w cfg widzę go nawet na liście dostępnych statków powietrznych, ale wybierając go textury podstawiają się defaultowe. Spróbujcie proszę, czy to wina plików, czy u Was jest ok. Dla ścisłości nie zależy to od systemu - próbowałem na 2 kompach z XP i Win 7 - efekt ten sam. Będę wdzięczny za pomoc/podpowiedź.

Pozdrawiam,

Mlody
Ostatnio zmieniony wt 01 paź, 2013 13:53 przez Mlody, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam

Mlody
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Najpewniej źle instalujesz repaint, bo tekstury są dobre - zawierają malowanie żółto-niebieskiego helikoptera ze screena, nie domyślne. Być może wpis z instrukcji jest błędny, ale na oko prezentuje się poprawnie, linia texture zgadza się z nazwą folderu (w FS-ie nie sprawdzę, bo nie mam tego dodatku).
Mlody
Cadet
Cadet

Myślałem, że to "pomroczność" więc wyczyściłem wszystko do zera i zrobiłem raz jeszcze zgodnie ze sztuką i instrukcją. Krok po kroku sprawdziłem, wpisy również i wszystko jest jak być powinno. A jednak.... wciąż to samo. Nawet porównywałem z linijkami cfg w innych samolotach i wydaje się być ok.
Zerknijcie na ten wpis. czy jest w nim coś nietypowego?

[FLTSIM.xx]
title=MD500 VH-IIJ
sim=nd_md500
model=
panel=
sound=
texture=VHIIJ
kb_checklists=
kb_reference=
atc_id=VH-IIJ
ui_manufacturer="MD Helicopters"
ui_type="MD500D"
ui_variation="VH-IIJ"
ui_typerole="Rotorcraft"
ui_createdby="Nemeth Designs"
description="McDonnell-Douglas 500D"

Textury mam w katalogu texture.VHIIJ.

Pisz poprawnie.
Ostatnio zmieniony wt 01 paź, 2013 17:35 przez Mlody, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam

Mlody
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Mlody pisze: Zerknijcie na ten wpis. czy jest w nim coś nietypowego?

[FLTSIM.xx]
Trzeba nadać koleny numer sekcji fltsim.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Mlody
Cadet
Cadet

To oczywiście zrobiłem. Ale jestem bliżej rozwiązania zagadki. Problem musi tkwić w samych texturach. Kiedy usunąłem poza katalog defaultowe i w cfg we wszystkich typach MD 500 podstawiłem nowe textury - wyświetliły się prawidłowo. Ale kiedy z powrotem dokleiłem katalog z fabrycznym malowaniem, znowu podstawiły się do wszystkich modeli MD 500..... Tak jak gdyby były "na wierzchu" o ile rozumiecie co mam na myśli?
-
No i problem rozwiązany!!! Wystarczyło katalog z defaultowymi texturami oznaczyć jako texture.1 (był jako texture) i dalej odpowiednia zmiana w cfg i chodzi jak ta lala :)
Ostatnio zmieniony wt 01 paź, 2013 21:21 przez Mlody, łącznie zmieniany 3 razy.
Pozdrawiam

Mlody
ODPOWIEDZ