Przewracający się samolot A2A

Jeśli masz problem sprzętowy i/lub programowy związany z FS, ten dział jest dla Ciebie. Proszę wybrać odpowiednią podkategorię tematyczną.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

dare.k
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Poznań

Przewracający się samolot A2A

Post autor: dare.k »

Witam.

Spotkał się ktoś z Was z wywracającym się samolotem ?
Kupiłem A2A Simulations - C172. Wybrałem go w FSpassamgers. Po ustawieniu typu lotu i lotniska docelowego, klikam OK. Wtedy samolot stojąc na betonie, mając wszystko wyłączone, zaczyna nurkować (stojąc na płycie) i przewraca się na grzbiet. Oczywiście katastrofa. Pilot nie żyje. W raporcie jest napisane, że nie wiadomo dla czego to się stało, samolot był sprawny. Pewnie jakiś błąd ludzki.
Zmieniałem lotniska, miejsca postoju, przywiązywałem linkami do podłoża (z tymi linkami też przewraca się. Ale to tylko w FSpassamgers takie cyrki.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Ostatnie zdanie oznacza, że gdy nie używasz FSPasserners, samolot nie przewraca się? Być może za pomocą FSPassengers umieszczasz w samolocie ładunek lub paliwo w ilości albo miejscu, które przeważają samolot i powodują wywrotkę.
dare.k
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Poznań

Post autor: dare.k »

Sprawdziłem przed chwilą jeszcze raz. Załadowałem tylko 1 pasażera. Z innymi płatnymi samolotami nie ma takich fikołków.

[ Dodano: Sob 31 Maj, 2014 19:26 ]
screen, samolot na postoju, hamulec zaciągnięty.
Jak najszybciej wychodzę z lotu, bo za każdym razem jest śmierć pilota.
Załączniki
172.jpg
172.jpg (70.16 KiB) Przejrzano 3902 razy
ODPOWIEDZ