[FSX] Problem pod koniec instalacji

Jeśli masz problem sprzętowy i/lub programowy związany z FS, ten dział jest dla Ciebie. Proszę wybrać odpowiednią podkategorię tematyczną.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

ashleu
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Kalisz

[FSX] Problem pod koniec instalacji

Post autor: ashleu »

Witam, otóż z powodu częstego pojawiania się "fatal error occured" stwierdziłam że jest to wina dodatków i postanowiłam odinstalować FSX Deluxe i zainstalować go na nowo. Po deinstalacji usunęłam wszelkie dodatki i zaczęłam instalować na nowo. Pod koniec pojawił się taki oto błąd:

Błąd nr: 0x80040702
Opis: nie załadowano pliku dll: GameuxInstallHelper
Instalator zakończy pracę.

W folderze z grą nie ma prawie połowy plików, nie ma aplikacji umożliwiającej włączenie gry. Przeglądałam wszelkie fora, żaden sposób nie zadziałał. Instalowałam na nowo już z 5 razy i trochę się tym wszystkim zirytowałam. Przed chwilą próbowałam zainstalować na nowym koncie w windowsie ale i tak wyskoczył ten błąd, jednak zrobiłam pewien myk...
Otóż cały ten instalator z jarzącym się na czerwono błędem zminimalizowałam, patrzę w folder z grą... Są wszystkie pliki, gra dała się włączyć i latam bez problemu.
Tylko, że teraz boję się cały ten instalator wyłączyć... Możliwe, że usunie połowę plików i wrócę do punktu wyjścia. Co mam zrobić? Mieć komputer włączony non stop, byleby instalatora nie tykać? ;)
Awatar użytkownika
Biały
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: Biały »

Uruchamiasz instalatora jako administrator? Jeśli nie to uruchom go w taki sposób.
Jeśli nic nie da ściągnij Msicuu2.exe, porządnie oczyść system z pozostałości starego FSX, zresetuj kompa i jeszcze raz zainstaluj FSX, uruchamiając go jako admin.
Obrazek
GA-Z170X-Gaming7-EU*I7-6700K*Corsair DDR4 3000MHz 2x8GB*Gigabyte GTX1080 Xtreme Gaming PP 8GB*SSD 240GB*3xHDD 2TB,1TB,500GB*EVGA GS650W Gold*E2607*LaCie526
Ashley223
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Kalisz

Post autor: Ashley223 »

Jednak odważyłam się zamknąć instalator i wszystko działa bez problemu, jednak nie jestem w stanie połączyć się z żadnym serwerem na multiplayerze ani nie moge zainstalować SP2, bo jak twierdzi wyskakujące uporczywie okienko, nie mam zainstalowanej polskiej wersji programu Flight Simulator (co jest nieprawdą).
Może jest to wina braku wprowadzenia klucza?
Bo takowej czynności nie wykonywałam i nie wiem jak mam ją wykonać. Po zainstalowaniu nie pojawił się program do sprawdzenia licencji, próbowałam go włączyć z folderu z grą ale nic się nie uruchomiło. Grę oczywiście mam oryginalną.
FSX Deluxe
ICE AI Taffic
ODPOWIEDZ