ej no po stronie południowej to nie jest aeroklub, tam jest OKL ośrodek Politechniki Rzeszowskiej , aeroklub powinnien być na pólnocno wschodniej stronie. Jeszcze taka droga powinna być od pasa na jego przedłużeniu w kierunku wschodnim aż do ulicy.
maver będziesz jeszcze robić budynki aeroklubu do tej scenerii czy nie? sceneria bardzo mi sie podoba ale jeszcze przydał by sie budynek aeroklubu, hangar ,płyta i droga do pasa to była by już kompletna sceneria.
maver będziesz jeszcze robić budynki aeroklubu do tej scenerii czy nie? sceneria bardzo mi sie podoba ale jeszcze przydał by sie budynek aeroklubu, hangar ,płyta i droga do pasa to była by już kompletna sceneria.
Nie wiem o czym mow za bardzo ale jesli myślisz o tym (EPRJ)
to już dawno zrobiłem.
P.S. Za 10 min będzie poprawina wersja (mam nadzieje,że ostatnia) pod 2004 (bez świecącycj masztów i pod FS2002.
Pod tym linkiem znajdziecie wersje pod 2004 i 2002.
nic już nie będę dorabiał, proszę jednak użytkowników FS2002 o sprawdzenie czy nie ma błędów. Jężeli (odpukać) będą nic nie poradzę.
Plik afcad do EPRZ gotowy pod adresem: http://wbober.w.interia.pl/FS02.htm
Przy FS2002 trzeba usunąć z katalogu EPRZ Scenery plik EPRZ_AFD.bgl bo powoduje on podwójne wyświetlanie stanowisk na lotnisku(w tym starych w"polu")
Pozdrawiam i konstruktywne uwagi oczywiście mile widziane
bober
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
Po pierwsze gratulacje dla autora scenerii EPRZ, bradzo ladnie zrobiona.
Poniewaz EPRZ pojawilo sie rowniez w rozkladzie lotow Aztec Airways, jeden z ostatnich lotow wyklonalem wlasnie do Rzeszowa. Tu mam pytanie: Czy dla EPRZ istnieje podejscie ILS rwy 27? Wedlug map AIP nie, jest tylko VOR/DME i NDB, w FS jest ILS jak byk. Oczywiscie latamy wedlug map AIP wiec nie bylo by problemu jakie podejscie wybrac ale lecac wczoraj dowiedzialem sie od jednego z pilotow, ze EPRZ ma ILS ale ostatnio jest wylaczony ze wzgledu na przebudowe pasa. Czy zatem podchodzac na EPRZ bez kontroli nalezy wykonac VOR/DME czy ILS/DME ?
Nie spotkalem nigdzie NOTAM'u w tej sprawie.
2004-11-23 NOTAM EPRZ 3/2004 ILS GP WYŁĄCZONE Z UŻYTKU OPERACYJNEGO
PODCZAS PRAC MODERNIZACYJNYCH ILS GP RWY 27 W TRAKCIE TESTÓW. NIE UŻYWAĆ DO CELÓW NAWIGACYJNYCH. DO 21 STY SZACUNKOWO. (A8025/04)
Po pierwsze gratulacje dla autora scenerii EPRZ, bradzo ladnie zrobiona.
Poniewaz EPRZ pojawilo sie rowniez w rozkladzie lotow Aztec Airways, jeden z ostatnich lotow wyklonalem wlasnie do Rzeszowa. Tu mam pytanie: Czy dla EPRZ istnieje podejscie ILS rwy 27? Wedlug map AIP nie, jest tylko VOR/DME i NDB, w FS jest ILS jak byk. Oczywiscie latamy wedlug map AIP wiec nie bylo by problemu jakie podejscie wybrac ale lecac wczoraj dowiedzialem sie od jednego z pilotow, ze EPRZ ma ILS ale ostatnio jest wylaczony ze wzgledu na przebudowe pasa. Czy zatem podchodzac na EPRZ bez kontroli nalezy wykonac VOR/DME czy ILS/DME ?
Nie spotkalem nigdzie NOTAM'u w tej sprawie.
Tak zapewne jest w REALU. Robiąc scenerie wyprzedziłem trochę fakty i wydłużyłem już pas i poprawiłem ILS.
A ja mam taki problem.Zgodnie z mapka podejścia http://www.pl-vacc.org/files/maps/EPRZ/ ... -RWY27.pdf. Nalezy wykonać racetrack NDB RZ ,lub holding jeśli tego sytuacja wymaga. Wczoraj lecę sobie on line i dostaje od kontro DCT RZ holding nad RZ FL110.No to więc otwieram sobie w FMC 737-700 PMDG HOLD wklepuję RZ i ukazują mi się trzy NDB RZ tylko żaden nie jest NDB 474 N 50 06.860 E 22 01.135. Mam bazę AIRAC 0809.
Mam teraz pytanie jak umieścić ten punkt nawigacyjny w FMC żeby ewentualnie na przyszłość mieć go w FMC?Oczywiście po ustawieniu częstotliwości 474 na ADF. ADF pokazał kurs do NDB prawidłowo.
Nie da się jaśniej. W nowych AIRAC'ach nazwa NDB, która kiedyś była RZ, jest teraz BIA. Więc w FMC powinieneś wklepać literki BIA. To ta sama pomoc r-naw., tylko inaczej nazwana. Kontroler ma mapkę podejścia ze starszego airaca, ty masz mapkę ze starszego, twój komputer ma nowy airac.