VFR Poland 3D Landmarks
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
VFR Poland 3D Landmarks
Witam.
Gdzie moge znalezc plik PoznanTowers. Na stronie Simdesign go nie ma, we wskazanych linkach rowniez. Czy mozna go stosowac razem z najnowsza sceneria EPPO.
Prosze o info.
Pozdrawiam.
Gdzie moge znalezc plik PoznanTowers. Na stronie Simdesign go nie ma, we wskazanych linkach rowniez. Czy mozna go stosowac razem z najnowsza sceneria EPPO.
Prosze o info.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Eloy60, łącznie zmieniany 2 razy.
Poczytaj:
viewtopic.php?t=2170
Pisano, ze Poznan Towers powoduje pewne problemy ze scenerią EPPO2005.
Z dostepnością bedzie bardzo cięzko. Sam szukałem tego w swoich zasobach ale niestety, nie mam.
viewtopic.php?t=2170
Pisano, ze Poznan Towers powoduje pewne problemy ze scenerią EPPO2005.
Z dostepnością bedzie bardzo cięzko. Sam szukałem tego w swoich zasobach ale niestety, nie mam.
Ostatnio zmieniony wt 14 lis, 2006 08:21 przez konraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
- Wojtek Krzywda
- Cadet

- Skąd jesteś: Warszawa
wszystkie dotychczasowe poznańskie obiekty zostaną dołączone i opublikowane w produkcie "vfr poland 3d landmarks". dodatkowo możecie spodziewać się piątkowskiej wieży tv i kilku supermarketów.
poznań jednak za chwil kilka. na razie w poniedziałek przewidujemy nową wersję 3d zawierającą animowane elektrownie wiatrowe w zagórzu i cisowie. zgodnie z aip.
poznań jednak za chwil kilka. na razie w poniedziałek przewidujemy nową wersję 3d zawierającą animowane elektrownie wiatrowe w zagórzu i cisowie. zgodnie z aip.
pośpiech poniża
VFR Poland 3D Landmarks juz jest.
http://simdesign.pl
Plik chyba nowy, data jutrzejsza, czyli 21.02.2005.
http://simdesign.pl
Plik chyba nowy, data jutrzejsza, czyli 21.02.2005.
Ostatnio zmieniony czw 30 mar, 2006 08:01 przez konraf, łącznie zmieniany 1 raz.
Bartek
Faktycznie, nowy 3D Landmarks juz jest. Mam jednak problem z teksturami. Targi, Hotel Poznan i Akademie Ekonomiczna mam biale. Czy cos skopalem?
I jeszcze niesmiala sugestia - moze ktos pokusi sie na zrobienie scenerii ladowiska Gadki-Zerniki. Dla wszystkich kolegow robiacych tam szkolenie na UL lub PPL byloby to spora frajda.
I jeszcze niesmiala sugestia - moze ktos pokusi sie na zrobienie scenerii ladowiska Gadki-Zerniki. Dla wszystkich kolegow robiacych tam szkolenie na UL lub PPL byloby to spora frajda.
Tez mam te budynki białe, jakby bez tekstur.
Bartek
- Wojtek Krzywda
- Cadet

- Wojtek Krzywda
- Cadet

VFR POLAND 3D LANDMARKS v0.21 do pobrania z naszej strony internetowej http://www.simdesign.pl
Nowe wydanie landmarksów przynosi sporo zmian:
- 366 lokalizacji, w tym wiele modeli 3d (warszawskie EC, Bełchatów, Bielsko Biała, Kozienice, Jaworzno, Huta Katowice i więcej);
- poprawione obiekty 3d i tekstury: maszty, kominy, chłodnie kominowe, elektrownie wiatrowe oraz zbiorniki;
- więcej Poznania: piątkowskie wieże RTV i budynki MTP;
- efekty specjalne: dymy i animacje.
Uwaga - wyłącznie dla FS9/FSX!
Jednocześnie serdecznie zapraszamy wszystkich developerów do pomocy i rozwoju scenerii VFR PL 3d Landmarks.

pośpiech poniża
- piotr-pajor
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPLL
Bardzo to fajnie wygląda, a ja do mojej scenerii dolacze takze czesc Łodzi, oczyiscie narazie nie bedzie tego wiele ale z czasem.
Project LODZ - już niedługo sporo niespodzianek !
www.projectlodz.eu
www.projectlodz.eu
Jako, że używam Lago FSEnhancer'a mogę mieć problemy ze zdublowanymi obiektami (np. kominanami itp). Zanim więc zaistaluję program, mam pytanie, czy gdyby coś było nie tak, to można w prosty sposób powrócić do wyglądu FS-a sprzed instalacji (czy może trzeba gdzieś sobie zrobić kopię jakiś plików, jeśli tak to których...?).
Acha i jak wygląda to przy stosowawaniu razem z Poland Czeck Roads i Waters?
Acha i jak wygląda to przy stosowawaniu razem z Poland Czeck Roads i Waters?
fs9: Gigabyte K8NS Ultra939; AMD64 3800+; GF6800GS256/256 (AGP) ;RAM-DualDDR400-2GB (2x512+2X512); nr GG 4431973
VFR 3D instaluje sie jako zwykła Addon Scenery. Osobny katalog i wpis w Scenery Library, wiec mozna smiało odinstalowac.
Co do Waters to jaki moze miec wpływ? Przeciez to tylko obiekty 3D.
Co do Waters to jaki moze miec wpływ? Przeciez to tylko obiekty 3D.
Bartek
Wszystko ok. Mi sie podoba ten dodatek, a co do kompatybilnosci to zapytałem bo w FS-ie wszystko jest mozliwe
juz nie jedno widziałem
konflikty bywaja przerózne najrózniejsze ,zdarzało sie ze cały FS wywalało mi co chwile a przyczyną okazywał sie byc jakis landclass bez znaczenia wiekszego ale niektóre np. "drobiazgi" potrafia nieżle namieszać w FS-ie
A u mnie w FSX nie ma textur budynków."Byłem" w Bielsku i w Siekierkach. Kominy i dym ok a budynki czarne!? Przerzucałem textury także do głównego katalogu Texture,ale również nic.
pzdr
bober
pzdr
bober
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
- Wojtek Krzywda
- Cadet

VFR Poland 3d Landmarks
Zainstalowałem sobie ten dodatek, i z jednej strony jestem pełen podziwu, z drugiej
mam pewien niedosyt.
Dobrze znam wiekszość elektrowni i elektrociepłowni na Śląsku, autor scenerii wykazał się niesamowitą dokładnością: kominów i chłodni kominowych jest tyle ile w rzeczywistości i mają odpowiedbią wysokość, budyki kotłowni, maszynowni, mosty nawęglania, składy węgla usytuowane są w rzucie zgodnie z mapami zasadniczymi / geodezyjnymi /, w przestrzeni 3D autor również idealnie odwzorował kształt budynków,
przy tak wysokiej wierności szczegółów zabrakło mi jedynie dopracowanych tekstur budynków / kominy są dobre /, niektóre wyglądają jak blank.
mam pewien niedosyt.
Dobrze znam wiekszość elektrowni i elektrociepłowni na Śląsku, autor scenerii wykazał się niesamowitą dokładnością: kominów i chłodni kominowych jest tyle ile w rzeczywistości i mają odpowiedbią wysokość, budyki kotłowni, maszynowni, mosty nawęglania, składy węgla usytuowane są w rzucie zgodnie z mapami zasadniczymi / geodezyjnymi /, w przestrzeni 3D autor również idealnie odwzorował kształt budynków,
przy tak wysokiej wierności szczegółów zabrakło mi jedynie dopracowanych tekstur budynków / kominy są dobre /, niektóre wyglądają jak blank.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez zbyszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Odpowiedz jest prosta...Nie ma tekstur, bo skad biedny autor (nie, nie! to nie ja jestem autrorem) ma wziac fotki setek obiektow? Aparat w lape i przejdzcie sie po okolicy. Wojtek z pewnoscia sie nie obrazi, jesli wyraze wlasna opinie rowniez w Jego imieniu: dostarczcie dokumentacje fotograficzna, a Polska zmieni sie nie do (nie mylic z Poznaniem!) poznania. Potrzebna Wasza wspolpraca. Bez niej ani rusz...Ilez to czasu zebrze na roznych forach o zdjecia Lososiny Dolnej? Do tej pory znikad pomocy..na Wasza szkode! Chcecie miec piekna Polske?
Pomozcie zebrac material!
Pomozcie zebrac material!
apropo scenerii
Vfr poland 3d landmarks - ŚWIETNE!!!
wkońcu można z uśmiechem polatać nad Poznaniem szkoda tylko, że nie ma budek przy Teatralce
mógłbym skoczyć Robinsonem po zapiekanki 
A tak wogóle to jak obrobić tekstury miasta bo chętnie pobawił bym się żeby koło ładnie zrobionego hotelu Mercure nie stały deafultowe budynki na miejscu Kaponiery i torowiska etc...
pozdrawiam
PS. Knajpka ADRIA powaliła mnie na kolana !!! brawa brawa i potrzykroć brawa!!!
A tak wogóle to jak obrobić tekstury miasta bo chętnie pobawił bym się żeby koło ładnie zrobionego hotelu Mercure nie stały deafultowe budynki na miejscu Kaponiery i torowiska etc...
pozdrawiam
PS. Knajpka ADRIA powaliła mnie na kolana !!! brawa brawa i potrzykroć brawa!!!
- thegenerat
- Cadet

- Skąd jesteś: Near EP0E
VFR Poland 3D Landmarks a scenerie - zdublowane obiekty
Witam.
Zainstalowałem VFR Poland 3D Landmarks. Ogólnie dodatek bardzo fajny, z wyjatkiem jednego ale...
Otóż przy niektórych sceneriach np. miasta Gdańska, Okolic Balic, czy Katowic, gdzie również są obiekty 3D zawarte w dodatku Simdesign, mam zdublowane obiekty np. dwie elektrociepłownie i rafinerie w Gdańsku, podwójne maszty i kominy w Krakowie.
Czy jest możliwość rozwiazania tego problemu tak, aby scenerie i "Landmarki" się nie dublowały, a wzajemnie uzupełniały? Ustawienie priorytetu scenerii niewiele daje...
W katalogu z "Landmarks" jest plik ze współrzędnymi poszcz. obiektów. Może "Exclude" w scenery.cfg pomoże?
Zainstalowałem VFR Poland 3D Landmarks. Ogólnie dodatek bardzo fajny, z wyjatkiem jednego ale...
Otóż przy niektórych sceneriach np. miasta Gdańska, Okolic Balic, czy Katowic, gdzie również są obiekty 3D zawarte w dodatku Simdesign, mam zdublowane obiekty np. dwie elektrociepłownie i rafinerie w Gdańsku, podwójne maszty i kominy w Krakowie.
Czy jest możliwość rozwiazania tego problemu tak, aby scenerie i "Landmarki" się nie dublowały, a wzajemnie uzupełniały? Ustawienie priorytetu scenerii niewiele daje...
W katalogu z "Landmarks" jest plik ze współrzędnymi poszcz. obiektów. Może "Exclude" w scenery.cfg pomoże?
Nie wiem jak tam jest, ale ja mam wersję demo/darmową i w katalogu polish landmarks/scenery każdy obiekt jest w osobnym pliku nazwanym na dodatek w zgodzie z obiektem. Wystarczy usunąć (na wszelki wypadek dać do innego katalogu, żeby można było plik przywrócić) i zdublowany obiekt zniknie - pozostanie ten ze scenerii. Scenerie zresztą też mają poszczególne obiekty (zwłaszcza gdy znajdują się dalej od lotniska) w osobnych plikach w katalogu scenery danej scenerii. Najlepiej jeśli nazwa pliku jest zgodna z nazwą obiektu, a nie zawsze tak jest.

Cześć. Jeśli jest to możliwe, poprosiłbym twórców dodatku o mały update, a mianowicie o dodanie elektrowni ( co prawda nie działającej jeszcze, ale już "postawionej" ) wiatrowej w Bełchatowie na górze kamieńsk. Aktualnie bodajże 15 wiatraków.
http://www.ewk.pl/
http://www.ewk.pl/
- WilkzPolski
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPBK
Moim zdaniem fajną sprawą by było, gdyby 3D Landmarks było projektem aktualizowanym co jakiś czas. Nie chodzi mi tu o aktualizacje co tydzień, czy miesiąc, a chociaż co 2-3 miesiące. Z każdą edycją mozna by bylo dodawać kolejne obiekty o liczbie 10-15 sztuk... nie muszą być też wiernie potexturowane, zdaję sobie sprawę z ilości pracy przy takim projekcie, ale wyobraźmy sobie, jak wyglądaly by loty virtualne za 1-2 lata... miodzio 
- Wojtek Krzywda
- Cadet

- WilkzPolski
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPBK