Nemeth Mil MI-17 ..
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
Sand-fly
Nemeth Mil MI-17 ..
Jest ktos moze w posiadaniu smiglowca Nemeth Mil MI-17 ? Ostatnio czytalem o nim na simFlight ( http://www.simflight.com/modules.php?na ... e&sid=6182 ) i zastanawiam sie czy jest tak dobry jak Mi-2?
Polecam!!!!!!!! Jest praktycznie zrobion tak dobrze jak mi-2. Zobacz tu
Pierwsze wrazenie są jak najbardziej pozytywne. "Czuć" że jest to duży śmigłowiec, ociężały, ale dysponujący sporą mocą (co daje sie odczuc latając "na pusto").
Plusy:
Wspaniały VC z którego wcale nie trzeba wychodić żeby coś zmienic lub włączyć (90% przycisków jest do klikniecia w VC). Maly wpływ na FPS (jak na tak skomplikowany model). Przy moim komputerze (klasa średnia z niższej półki ) działa zadowalająco.
Żeby uruchomić silniki trzeba się sporo naklikać. Nie wystarczy zwykłe wciśnięcie CTRL+E. Zapomnisz o akumulatorze - nie polecisz, zapomnisz o wlączeniu instalacji paliwowej - nie polecisz itp.
Minusy:
Panele 2D nie takiej jakości jak można by się spodziewać od prduktu za te cene, aczkolwiek mi to nie przeszkadza. Wole latac z VC który przy moim sposobie latania jest w sam raz.
Jesli ktos lubi latać śmigłowcami i lubi śmigłowce ze wschodu (które mają swój niepowtarzalny klimat) to myśle że warto.
Decyzja czy kupić czy nie i tak pozostaje Tobie
AMD Athlon 3000+/3,25GB RAM/ATI 4870 512MB/nVidia nForce4-4X/CH Yoke/Logitech Cyborg X/MCP/Pro Pedals CH/350d/100-400L/17-40L
Marcin EPML
Marcin EPML
-
Krzysztof
Mi-17 Autopilot
Witam wszystkich i mam ptyanie ,czy komukolwiek kto latał Mi-17 udało się uruchomić autopilota bo mnie nie .Coś tam się niby jakaś kontrolka świeci ale autopilot nie dziala.Czy to tylko "bajer".
Autopilot jest osobny . Mozna go ściągnąc a Avsim.
http://library.avsim.net/download.php?DLID=60729
1
2
http://library.avsim.net/download.php?DLID=60729
1
2
AMD Athlon 3000+/3,25GB RAM/ATI 4870 512MB/nVidia nForce4-4X/CH Yoke/Logitech Cyborg X/MCP/Pro Pedals CH/350d/100-400L/17-40L
Marcin EPML
Marcin EPML
-
Sand-fly
Odbyłem pierwszy lot MI-17 ... i jestem rozczarowany. Wczesniej latalem Mi-2 , bardzo mi sie podobala ta ociezala maszyna a Mi-17 .. jest dosc dziwny. Oczywiscie nie mam porownania z oryginalem ale udalo mi sie tym śmigłowcem petle i beczke co jest raczej awykonalne. ( O ile dobrze Pamietam takie ewolucje potrafi tylko śmigłowiec Gazele - a to jest duzo mniejsza maszyna posiada takze zapewne duzo wiekszy zapas mocy) Na koniec zaznaczam ze udalo mi sie na koniec wyladowac ?? Sa moze jakies lepsze pliki zarzadzajace osiagami tej pieknie wyglądajace maszyny ?
P.S.
Mam nadzieje ,ze nikogo nie urazilem moja wypowiedzia. Opisalem tylko "co mnie gryzie".
P.S.
Mam nadzieje ,ze nikogo nie urazilem moja wypowiedzia. Opisalem tylko "co mnie gryzie".
Tutaj masz wszystko. Ja odpalałem na podstawie tego i się udało.
Marcin EPML
Marcin EPML
-
Sand-fly
Leciałem kilkakrotnie Mi-17 z Leżnicy Wlk. jako pasażer i uważam go za wspaniałą piekielną maszynę.Ma dużu lepsze osiągi od Mi-8 z racji silników. Wysokość 1000 m z kompletem pasażerów robił w 1 MINUTE!(mierzyłem czas) a 4000 m(w zasadzie 4550 bo zgłaszał FL 150) w zależności od temp. powietrza - do 15 min.Na marginesie - wersja darmowa Mi-8MT znajdująca się m.in. na avsim to Mi-17(w Rosji wszystkie one były Mi-8,różne tylko litery po ósemce,a Mi-17 to na eksport).Podstawowe różnice w wyglądzie to śmigło ogonowe po prawej stronie patrząc od dziobu i pokrywy wlotów powietrza.
Nie dorabiajcie textury VIP z 36.SPLT do 17-tki szczególnie z tą "wesołą twarzą" w oknie bo tam latają tylko ósemki(chyba że coś zabrali wojsku),a jeśli już to pamiętajcie o wywołaniu atc:PLF + numer "ogonowy"
pzdr
bober
Nie dorabiajcie textury VIP z 36.SPLT do 17-tki szczególnie z tą "wesołą twarzą" w oknie bo tam latają tylko ósemki(chyba że coś zabrali wojsku),a jeśli już to pamiętajcie o wywołaniu atc:PLF + numer "ogonowy"
pzdr
bober
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
-
Krzysztof
Krzysztof, nie ma co powtarzac co kilka dni pytania (dlatego 2 Twoje posty ponizej skasowałem). Smigłowce w FS to produkty raczej niszowe. Jesli ktos bedziez znał odpowiedz na Twoje pytanie, zapewne Ci jej udzieli.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Koledzy!
Czy ktoś z szczęśliwych(bądź nie) posiadaczy tej Mi-17 mogłby mi w ramach pomocy "słabszym" finansowo i "wersjowo"(FS2002) podesłać sound do tego "diabła". Mam darmowego Mi-8/17 ale sound tam to "składak" z różnych heli,a w sieci nie ma dużego wyboru soundów przypominających Mi-8/17.
Bedę wdzięczny a jak nie dostanę to się nie obrażę
pzdr
bober
wbober@interia.pl
Czy ktoś z szczęśliwych(bądź nie) posiadaczy tej Mi-17 mogłby mi w ramach pomocy "słabszym" finansowo i "wersjowo"(FS2002) podesłać sound do tego "diabła". Mam darmowego Mi-8/17 ale sound tam to "składak" z różnych heli,a w sieci nie ma dużego wyboru soundów przypominających Mi-8/17.
Bedę wdzięczny a jak nie dostanę to się nie obrażę
pzdr
bober
wbober@interia.pl
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
-
shymon
-
art.pl
Witam
Nie chce zakladac nowego tematu a mam pytanko w sprawie MIL 2 Nemeth
Chodzi mi o odpoalenie silnikow
Robie wszystko niby tak jak jest podane na tej stronie
http://forums.simflight.com/viewtopic.p ... 6d814f6e68
ale w trakcie odpalani slysze podwzszone obroty silnika i koniec i znowu slychac zalaczenie i znowu po kilkunastu sekundach znowu to samo i tak caly czas
Co robie nie tak moze ktos mi pomoze
pozdrawiam
Nie chce zakladac nowego tematu a mam pytanko w sprawie MIL 2 Nemeth
Chodzi mi o odpoalenie silnikow
Robie wszystko niby tak jak jest podane na tej stronie
ale w trakcie odpalani slysze podwzszone obroty silnika i koniec i znowu slychac zalaczenie i znowu po kilkunastu sekundach znowu to samo i tak caly czas
Co robie nie tak moze ktos mi pomoze
pozdrawiam
Przyczyn moze być wiele. To objaw podniesionego skoku ogólnego(podłoga -lewa dzwignia) lub za wcześnie podniesione separatory (za skokiem ogólnym dwa mniejsze lewarki).
Paliwo ...lewe ramie góra dwie żóte dzwignie razem do góry. Ważna jest kolejność włączania. Nie wyprzedać kolejnosci działań. Moja rada ....to cała procedurę robić z VC. Musi działać !!
Paliwo ...lewe ramie góra dwie żóte dzwignie razem do góry. Ważna jest kolejność włączania. Nie wyprzedać kolejnosci działań. Moja rada ....to cała procedurę robić z VC. Musi działać !!
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Piotrst, łącznie zmieniany 1 raz.
-
art.pl
Klawiszami dokonuj przesunięć..nie poreczne to ale od biedy sie da. Jesli nie masz Active Camera to polecam darmowy moduł ze strony www.Flifgt1.com.
-
art.pl
Witam, mam problem z Mi-17,
Robie wszystko tak jak powinienem, gdy juz wszystko przygotuje czas na odpalenie silnikow, odpalam je, silniki chodza juz prawie na mocy 100%, a gdy juz dojdzie do tego, silniki sie wylaczaja...nie wiem, co zrobic, by tak sie nie dzialo, moze czegos nie wlaczylem, prosze o pomoc bo siedze juz pol dnia nad tym i nadal jest to samo...
Pozdrawiam
Robie wszystko tak jak powinienem, gdy juz wszystko przygotuje czas na odpalenie silnikow, odpalam je, silniki chodza juz prawie na mocy 100%, a gdy juz dojdzie do tego, silniki sie wylaczaja...nie wiem, co zrobic, by tak sie nie dzialo, moze czegos nie wlaczylem, prosze o pomoc bo siedze juz pol dnia nad tym i nadal jest to samo...
Pozdrawiam

Podłacze sie.
Przeszukałem juz forum vacc i znalazlem wzmianke o rzadowym malowaniu do mi 17 nemeth niestety
spozniłem sie i to baaaardzo zaden link nie dziala juz od na dzien dzisiejszy prawie roku i moja prosba/pytanie:
Jesli ktos jest w posiadaniu tego malowania prosiłbym o wrzucenie na jakikolwiek serwer bo zapewnie na maila sie nie zmiesci.
A pytanie to :
Posiada ktoś to malowanie?
Pozdrawiam i wesołego drugiego dnia swiat i nowego roku bo pierwszy dzien juz chyli sie ku koncowi
Przeszukałem juz forum vacc i znalazlem wzmianke o rzadowym malowaniu do mi 17 nemeth niestety
Jesli ktos jest w posiadaniu tego malowania prosiłbym o wrzucenie na jakikolwiek serwer bo zapewnie na maila sie nie zmiesci.
A pytanie to :
Posiada ktoś to malowanie?
Pozdrawiam i wesołego drugiego dnia swiat i nowego roku bo pierwszy dzien juz chyli sie ku koncowi
To ja jestem twórcą tego malowania i zrobiłem nowe lepsze może, nie wiem... Nie zdążyłem wrzucić na avsim - sorki. Jeśli ktoś chce - tomcat14@o2.pl
P.S. Przepraszam za odwrotną szachowniczke, wzorowałem się niestety na luastrzanym odbiciu i po napisie wkrótce doszedłem że zdjęcie jest złe -przepraszam.
P.S. Przepraszam za odwrotną szachowniczke, wzorowałem się niestety na luastrzanym odbiciu i po napisie wkrótce doszedłem że zdjęcie jest złe -przepraszam.
- Załączniki
-
- Na pawilonie Mi-17 jako Mi-8
- 001.jpg (43.26 KiB) Przejrzano 14938 razy
-
- 002.jpg (33.77 KiB) Przejrzano 14938 razy
Myślę że robie wszystko zgodnie z instrukcją, ale nie wiem o co chodzi w tymKamandra pisze:Tutaj masz wszystko. Ja odpalałem na podstawie tego i się udało.
Konkretnie chodzi mi o to, że nie wiem gdzie ta rzecz, przełącznik jest. Proszę o pomoc.Pull (click) the fuel velve levers to up.
A z Mi-17 to już tragedia.
Czy pomoże mi ktoś w uruchomieniu Mi-17 od Nemeth.Za Chiny Ludowe z Tajwanem na czele nie mogę go uruchomić.Jest w sieci może coś takiego jak do Mi-2
Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam.
Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam.
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Jeden wątek niżej: http://forums.simflight.com/viewtopic.php?f=156&t=44811
Jeszcze jedna sprawa czy macie też taki panel 2D czy ja mam coś skopane?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/543 ... 1f71b.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/543 ... 1f71b.html
-
PZL Belfegor
- Moderator

Taka prosta rzecz, a jak cieszy. Też sobie rozciągnałem u siebie, albowiem tez myślałem, że mam coś skopane. 
-----
dotychczas latałem Nemeth Mi-17 w wersji wojskowej, a kiedy wszedlem do wersji pasażerskiej zobaczylem, ze mój VC nie ma około 70% tekstur. dlaczego? próbowałem przerzucić cały folder panel z wersji wojskowej do cywilnej i nadal: wojskowa dziala bez problemu, a w pasazerskiej nie wypelnia tekstur w VC. probowalem tez wpisac odnośnik w panelu pasazerskim do panelu w folderze wojskowym-rowniez efekt ten sam. moze ktos wie co sie dzieje i jak to naprawić?
-----
dotychczas latałem Nemeth Mi-17 w wersji wojskowej, a kiedy wszedlem do wersji pasażerskiej zobaczylem, ze mój VC nie ma około 70% tekstur. dlaczego? próbowałem przerzucić cały folder panel z wersji wojskowej do cywilnej i nadal: wojskowa dziala bez problemu, a w pasazerskiej nie wypelnia tekstur w VC. probowalem tez wpisac odnośnik w panelu pasazerskim do panelu w folderze wojskowym-rowniez efekt ten sam. moze ktos wie co sie dzieje i jak to naprawić?
Ostatnio zmieniony sob 04 paź, 2008 19:55 przez kamileq, łącznie zmieniany 1 raz.
-
PZL Belfegor
- Moderator

Nie czytałes chyba dokładnie mojego postu - własnie problem w tym, że nie brakuje mi żadnej z tekstur bo porównywałem oba foldery. Poza tym - tak jak pisałem - skopiowałem cały folder "panel" z wersji "mil" do "pass" próbując oszukać go w ten sposób, ale właśnie co najdziwniejsze efekt niewypełniania tekstur ma miejsce tylko w wersji pasazerskiej. Dlategom zdziwionym wielce. Nie pomoglo takze wyczyszczenie folderu "panel" w wersji "pass" i zastapienie aliasem w kierunku folderu z wersja "mil".
-----
Wszystkie pliki w obu folderach - nie dość, że się zgadzają liczebnie, to mają jeszcze identyczne rozmiary.
Przypominam o wielkich literach.
-----
Wszystkie pliki w obu folderach - nie dość, że się zgadzają liczebnie, to mają jeszcze identyczne rozmiary.
Przypominam o wielkich literach.
Ostatnio zmieniony sob 04 paź, 2008 20:07 przez kamileq, łącznie zmieniany 1 raz.