Spolszczenie do fs2004

Dział dla początkujących pilotów. Uwaga - przed zadaniem pytania sprawdź (SZUKAJ) czy dany temat nie był już poruszany.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Bobasek
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Małopolska

Post autor: Bobasek »

Witam. Na wstępie chciałbym przeprosić osoby które nie mogły ściągnąć tego spolszczenia z mojej strony. Było spowodowane to zmianą domeny strony. Plik można już pobrać ze strony http://www.grysieciowe.int.pl z działu Pliki->Różne. Pozdrawiam.
Latam bez opisu..
Awatar użytkownika
Bobasek
Cadet
Cadet

Ostatnio pogrywam we Flight Simulator. I z tego powodu postanowiłem dokończyć to spolszczenie. Chcę aktualnie spolszczyć polecenia okna ATC. Niestety większość słów nie da się przetłumaczyć bez znajomości żargonu lotniczego. Oto przykładowe słowa:

- Request Touch and Go
- Request Full Stop Landing
- Acknowledge Landing Clearance

Jeśli ktoś ma ochotę i czas mnie wspomóc to proszę o odzew w tym temacie z podaniem numeru GG. Lub bezpośrednio ze mną pod numerem GG: 3066813.
Latam bez opisu..
PK

Post autor: PK »

No nie wiem co powiedzieć poza tym, że jesteś szczery do bólu. Podam link standardowy:

Szkoła Pilotów - rozdział Komunikacja.

Piotr
Awatar użytkownika
Bobasek
Cadet
Cadet

Właśnie o to mi chodziło. Dzięki wielkie. Znalazłem tam właśnie rozwiązania tych problemów. Ale jeszcze z jednym mam problem: "Flight Following" - lot śledzący, czy jakoś inaczej?
Latam bez opisu..
-Tommy-
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPTO

Post autor: -Tommy- »

To oznacza, że prosisz atc o kierowanie Ciebie. Ogólnie mówiąc prosisz o przejście na zasady IFR. Jak tłumaczysz, można przetłumaczyć:
Proszę o kontrolowanie mnie.
Chyba, że macie inne pomysły ;)
rafalzag
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Stockholm

Post autor: rafalzag »

tutaj chyba tylko pasuje "prosze o kontrolownie mnie" i "sledzenie mojego lotu". i tak na jedno wychodzi
Elvis

Post autor: Elvis »

Kurka Flaczek! dobra robota. Gdybys tak przetlumaczyl jeszcze lekcje latania (przynajmniej te, ktorych nie obejmuje spolszczony poradnik Roda) byloby wysmienicie ;)
Awatar użytkownika
Snoopy_jb
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Bytom

Post autor: Snoopy_jb »

Jestem za!

Doskonale by było jak by chociaż pojawiały się napisy podczas lekcji. O wiele łatwiej dałoby się opanować te wszystkie zagadnienia.
maniekmach

Post autor: maniekmach »

witam
mam pytanko jak zainstalować spolszczenie do fs 2004?
Awatar użytkownika
Kamandra
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPML

Post autor: Kamandra »

witam
mam pytanko jak zainstalować spolszczenie do fs 2004?
Co do instalacji spolszczenia to do każdego pliku do FS-a jest dodany plik readme, w którym zawarte sa informacje dotyczące instalacji danego elementu symulatora.
Jesteś nowy wiec poczytaj watki dla początkujących a nie zadawaj pytania, na które możesz bez trudu znaleźć odpowiedz na forum.
Spolszczenie Flight Simulator 2004 (v.1.01)
Pliki z katalogu "Flight Simulator 2004" skopiuj do folderu gry (np. "C:\Program Files\Microsoft Games\Flight Simulator 2004\"). Jeśli chcesz wykonaj kopie zapasową katalogu "Modules" oraz pliku language.dll, aby później nie było problemów z grą w przypadku, gdy pliki nie będą działać w twojej wersji gry. Spolszczenie testowane na podstawowej wersji FS - działa bez zarzutu.
AMD Athlon 3000+/3,25GB RAM/ATI 4870 512MB/nVidia nForce4-4X/CH Yoke/Logitech Cyborg X/MCP/Pro Pedals CH/350d/100-400L/17-40L
Marcin EPML
Awatar użytkownika
Bobasek
Cadet
Cadet

Przypominam, że spolszczenie do FS2004, jak i FSX można pobrać z tej strony: link. Pozdrawiam. Przypominam o tym, ponieważ pisało do mnie na PW kilka osób o miejsce skąd można pobrać spolszczenie.
Latam bez opisu..
Navigator
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Navigator »

czy w polskiej wersji FSX sa spolszczone takze misje ?
Pozdrawiam
Grzesiek
Blade847
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Giżycko

Prośba i pytanie dotyczące spolszczenia do FS 2004 !

Post autor: Blade847 »

Witam czy ktoś posiada, albo czy w ogóle istnieje pełne spolszczenie do FS 2004, gdzie będą przetłumaczone wszystkie lekcje i lektor w nauce latania w FS 2004, szukam i do tej pory znalazłem spolszczenia zaledwie 1 mb spolszczające tylko napisy w oknie ATC i strone początkową gry, prosiłbym o pomoc Dziękuje :)
Captain 767-300ER Level-D with FS2Crew :D

GG: 8500530
Awatar użytkownika
Ivoo
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKT

Post autor: Ivoo »

Po co spolszczenie do gry która musi być po angielsku. Przecież latając na VATSIM urzędowym językiem jest angielski :). Nic tylko uczyć się angielskiego :)
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
darkolek1
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Konin

Post autor: darkolek1 »

Uważam, że spolszczenie do Fs 2004 byłoby bardzo dobrym rozwiazaniem. Czesto w czasie lekcji zdarza sie że nie rozumiem co Rod mówi, mimo że nie miałem nigdy problemów z angielskim. Dzięki napisom wiele osób moglo by lepiej przyswoic sobie sekcje Nauka Latania. Nie kazdy przeciez musi znac swietnie angielski i nie każdy dąży do latania na VATSIM :)
Poza tym można najpierw przyswoić wiedzę po polsku a pozniej uczyc sie specyficznej frazeologii lotniczej.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Teraz angielskiego uczą nawet w przedszkolach, to raz.
Dwa, angielski stał się międzynarodowym językiem, więc nieznajomość nie jest powodem do chluby.
Trzy - słownik w łapkę i uczyć się.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
marcn13
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Sierakowice

[FS2004] spolszczenie do FS2004

Post autor: marcn13 »

Witam poszukuje spolszczenia do tej gry, wiem ze jest bo mialem wczesniej (nie pelne, ale mialo niektore okna ATC itp.) nie chce spolszczenia z tego tematu bo mi dizla, ale jak chce poledziec to gra sie wylacza, nie moge sobie przypomniec skad sciagalem tamto spolszczenie....
z gory wielkie dzieki:)
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez marcn13, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

http://rapidshare.com/files/72045847/Mi ... czenie.rar
?
[edit] tylko zrób backupy, tak jak radzą w pliku Info.txt. Zdarzały się problemy.
Obrazek
Awatar użytkownika
MrArek
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: sjz

Post autor: MrArek »

Można wrzucić na inny serwer bo z rapida nie chce mi pobrać :evil:
witt
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPOD