Pytanie o wyjasnienie linii z planu lotu (TTools)

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

maciek747
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Bytom

Pytanie o wyjasnienie linii z planu lotu (TTools)

Post autor: maciek747 »

Hejka klaniam sie wszystkim...prosze niech ktos mi wytlumaczy poniewaz staram sie samodzielnie opanowac trtools i afcad 2004 jak to dokladnie czytac?ac#60 to u mnie b767 pll lot warszawa o czasie Zulu 16;28 stoi ladnie na gate heavy w balicach i odlatuje do kjfk
-AC#60,0070,3%,24Hr,IFR,07:59:53,16:28:49,300,F,1010,EPKK,07:59:53,16:28:49,300,F,1011,KJFK-
pytanie jak do k... nedzy ustalic kiedy zobacze na kjfk lub epkk jego ladowanie?czy mam sam tym benkiem stworzyc ta trase i odczytac ze na fl300 bede lecial np 8 godzin z ...do...i o czsie Zulu? powinien 'niby" ladowac tu lub tam.Wczesniej stawial mi sie ten benek na malych gatach co bylo dziwnie nierealne lecz aircraft editorem w afcad2004 stworzylem dla 767 warunek ze u mnie ma stawac na wszystkich miejscach postojowych i pll lot.
czy 135 airways to w afcadzie aircraft edytorze ustawienie ktore gwarantuje iz z kazdej linii lotniczej samoloty beda tam stawac?jakis odnosnik do instrukcji do tools i afcad po polsku.przyznam ze sam stworzylem ten plan ale widze tylko benak na trasie z epkk do kjfk ladnie kolujacego i start ale co dalej???
Awatar użytkownika
Yoda
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Zabrze

Post autor: Yoda »

Instrukcja afcada po polsku

Kod: Zaznacz cały

Instrukcja AFCAD-a zawiera tylko tekst bez ilustracji, które w oryginalnej wersji zawarte są w katalogu 'Pics', dlatego polską instrukcję należy umieścić w tym samym katalogu co wersja angielska, by obrazki były widoczne.
Belerofont

Post autor: Belerofont »

Z tego co wiedze to oczekujesz że ten sam samolot ma byc o tej samej porze w dwóch miejscach na raz. Musisz dać mu czas na przelot do lotniska docelowego, dodać troche czasu na obsługe naziemną (kołowanie po taxi) a następnie określić termin odlotu. Twój samolot ma o tej samej porze odlecieć z EPKK i KJFK .
Awatar użytkownika
Tusha
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Gostyń

Post autor: Tusha »

http://www.adamsb.hg.pl/FS02/samoloty_ai.htm

Tu jest wszystko objaśnione.
maciek747
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Bytom

Post autor: maciek747 »

dzieki serdeczne panowie za info...doczytałem rowniez, iz np.: dublowac mozemy sami plan lotu (te F obok siebie) ja nie wiem jak to sie stalo ze mi benki i inne samoloty łeb w łeb non stop obok siebie latają chociaż FS2004 w katalogu scenery>world>...mam jeden plik traffic bgl 30528 chyba jakoś tak.>dekompil dodałem benka 767 >compile i naraz skrzydło w skrzydło latające maszyny gdzie tkwi błąd lub czego nie wiem..dzieki z głóry za pomoc...

[ Dodano: Sro 11 Maj, 2005 00:41 ]
AC#1032,N700MS,1%,24Hr,IFR,06:00:00,06:29:41,017,F,0000,EPWA,07:30:00,07:59:41,018,F,0000,EPKT
udało sie wedlug tego b747 global malowanie z fs2002 wg mnie ładniejsze startuje z epkt final wawa i vice versa lecz mam pytanie bo w instrukcjach wszystkiego nie ma trzeba uczyc sie ,zdobywac wiedze w tej dziedzinie...
1.prawie wszystkie samoloty w ai latajš podwójnie razem jak to naprawic w info jest adnotacja iz aby właœnie tak latały trzeba pewne dane zdublować a ja nie chce 2 benków skrzydlo w skrzydlo non stop latajšcych nicv nie dublowałem jak to naprawić
2.afcadem 2004 potrafie np stworzyc w lotniskach typu stock ustawic w stalym miejscu tower view point jak wiemy tu stalego punktu brak -w odróżnieniu od fs2002-ale czy w tego typu lotniskach da sie zmusic samolot do lšdowania i co trza zrobić?jeszcze nie zdšżyłem readme instr po polsku,sledzilem lot benka z epkk mod... na lotnisko w szwecji typu stock finał taki ze benek dotykajšc pasa zniknšł!!!
ODPOWIEDZ