Był ktoś z Was we Francji?

Dział przeznaczony głównie dla pilotów, latających w sieci VATSIM (zawiera również informacje przydatne wszystkim wirtualnym pilotom, takie jak, np. czytanie map, opis procedur SID/STAR).

Moderator: RzEmYk

Artur S.
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: WAW

Był ktoś z Was we Francji?

Post autor: Artur S. »

Witam!
Mam zamiar trochę zacząć "badać" Francję, w związku z tym chciałbym się spytac, czy ktoś z Was tam był? Jak jest z kontrolą, tzn czy są ok czy też bardzo nerwowi? Ponieważ póki co Paryż jest jeszcze (chyba) trochę za trudnym dla mnie lotniskiem, może polecilibyście jakieś inne (coś w stylu naszego EPKK czy trochę większego - niemieckiego EDDF).
Z góry THX i pzdr - Artur S.
AZT017 (WAW)

Core i7 6700K, ASUS MAXIMUS VIII RANGER, 16GB/2666MHz, MSI GTX970, OS Win7/64bit, SSD Crucial 250GB, FS2004
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Latałem do LFLL (Lyon) i LFMN (Nicea). Ogólnie ok. Mapy mają niezbyt składne. Do LFLL jest od groma map (wogole mapy francuskiego FIR jakos mi nie leżą). Kontrola jak wszedzie. Kilka razy podczas lotów kontroler o mnie zapominal ;)
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Artur S.
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: WAW

Post autor: Artur S. »

Kilka razy podczas lotów kontroler o mnie zapominal ;)

Czasami też mi się to zdarza ;) Nie raz się zastanawiałem czy nie "mrugnąć" kilka razy transponderem, żeby zwrócic na siebie uwagę i tym samym się przypomniec, ale nie wiem czy to dobry pomysł... :|
AZT017 (WAW)

Core i7 6700K, ASUS MAXIMUS VIII RANGER, 16GB/2666MHz, MSI GTX970, OS Win7/64bit, SSD Crucial 250GB, FS2004
Awatar użytkownika
Mike
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPBY

Post autor: Mike »

Najlepszym sposobem jes po prostu zgloszenie sie do kontrolera.
Pozdrawiam
Obrazek
Awatar użytkownika
Wolf
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EGSS

Post autor: Wolf »

Bylem w Paryzu pare razy i ogolnie jest OK, mapy jak Konraf napisal sa bo sa. Kontro sa w porzo i mnie sie nie zdazylo zeby o mnie zapomnial.

A tak przy okazji to LFPG jest chyba troche mniejsze od EDDF, jak radzisz sobie w EDDF to poradzisz sobie w LFPG. Sceneria jest fajna tak LFPG jak i LFPO wiec owocnych lotow do krainy zabojadow :D
Pozdrawiam
Łukasz
ags
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: ags »

Francuzi fajni, tylko ich to łhożeehł :)
O mnie też zapomnieli.
Awatar użytkownika
Radzyniak
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EDDL

Post autor: Radzyniak »

Zgadzam sie ze wszystkim co tu napisano, zapominaja, mapy a dokladnie ich ilosc i jakosc wprowadzaja zamieszanie w cockpicie :D , jak jest duzy ruch (zadko sie to zdarza) to mozesz i o kilkanascie mil przeleciec lotnisko i nie dostaniesz zadnej instrukcji....ale ogolna ocena jest dobra, sa mili...kiedys podczas zlotu w Nicei, byl spory ruch, pelna obsada lotniska plus CTR i bylo naprawde super, kontrola skoncentrowana i profesjonalna....lec i sie przekonaj, powodzenia!!!
Pozdrawiam

Marcin
Gwidon
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Adamów

Fakt nad faktami

Post autor: Gwidon »

Bartek napisał :
Mapy mają niezbyt składne.
No właśnie siedzę nad LFPO - 56 stroniczek LF_AD_2_LFPO_ARR_DEP dokument traktujący wyłącznie o samych przylotach/wylotach z Orly. Lekka literatura to to nie jest :lol:
Jezusiu, to tylko Szanowni Koledzy Żabojady są w stanie coś takiego wyprodukować.
Niech im powietrze lekkim będzie.

Pozdrawiam
Gwidon
"...dobrze ze od 5 lat nie mam telewizora bo bym chyba sie zesral chinskim pudrem z gniewu i rozpaczy..." by Vert
ODPOWIEDZ