airliner pilot
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
airliner pilot
Problem polega na tym, że gdy chcę zainstalować ten program to wyskakuje mówiące, że "...MFS nie jest zainstalowany (przynajmniej nie ma rejestru), a jeśli mimo to posiadam go na dysku to mam go wskazać...". I co ??? Otóż szukam w Browse folderu z MFSem a tu nadal pisze że nie jest zainstalowany. Czy ktoś miał podobny problem ??? A może pomoże reinstalka MFSa ???
Powinno coś dać ponieważ program tem zmienia sciezke w rejestrze, próbuj:
http://www.mcdu.com/redirect.php?id=19
http://www.mcdu.com/redirect.php?id=19
a co muszę dokładnie zrobić w tym programie ??? ewentualnie co mam wpisać w oknach na górze pierwszej zakładki (5 pól w tym jeden "Path") ???
bo ja klikam scan i mi się we wszystkich polach (tabelka FS2002) pojawia mi się prawidłowa ścieżka tylko nic nie wyświetla się w w tym ostatnim (FSFDT Registry) I jak mam zatwierdzić zmiany ???
pozdro Jacek
bo ja klikam scan i mi się we wszystkich polach (tabelka FS2002) pojawia mi się prawidłowa ścieżka tylko nic nie wyświetla się w w tym ostatnim (FSFDT Registry) I jak mam zatwierdzić zmiany ???
pozdro Jacek
Ja zaszalałem
i niedawno też kupiłem ten program - wraz z TRAFFIC 2005 ( Just Flight - Arliner Pilot) bo niestety nie mam stałego dostępu do netu, a chciałem mieć jakieś sensowne zadania mieć do wykonania , a nie dedykowanie tylko zwykłych lotów. Program pomimo tego, że FS09 zainstalowałem na dysku(partycji) H - a więc 6 partycja - załadował się bez problemów, bez wskazywania lokalizacji i bez żadnych generacji kodu który podają w instrukcji. Automatycznie cały program załadował się w głównym katalogu FS-a. Być może wersja twoja jest źle skopiowana
- czytaj "Krakowana"( :-X ), i wtedy domyślnie szuka FS-a tylko na dysku "C" lub wogóle chodzi wadliwie na skutek np. złego odczyty jakiegoś pliku lub .dll-a. Może obejżyj uważnie czy płytka nie jest brudna lub porysowana!!! 
Pozdrawiam PIOTREK!! ;-)
Nie odzywałem się długo, ale spotkałem się z kumplem od którego pożyczyłem Airliner Pilot. Pytałem się czy ma płyte z bema (taki ryneczek z piratami - poznaniacy wiedzą o co chodzi
) i czy działa u niego na kompie a on mi powiedział że to jest oryginał tyle że pudełko mu się rozwaliło i wziął sobie od innej płyty. A tak wogóle to mu działa tyle że on ma FS 2004
Czyli w takim razie coś mam nie tak z kompem. Tylko co ???
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
http://shop.gameplay.co.uk/webstore/pro ... _(dvd_rom)
tam jest na górze że pod FS 2002 i Fs 2004 i tym się sugerowałem
zresztą w samym menu instalacji pisze że mam ręcznie wyszukać folder FS2002 (a nie Fs 2004)
tam jest na górze że pod FS 2002 i Fs 2004 i tym się sugerowałem
zresztą w samym menu instalacji pisze że mam ręcznie wyszukać folder FS2002 (a nie Fs 2004)
-
Mariusz84
Witam ! Jestem tutaj nowy, i jest to mój pierwszy post na tym forum, więc kilka słów na poczatek o mnie. Nazywam sie Mariusz, lat 23, latam w Aeroklubie Suwalskim na szybowcach ( na kurs samolotowy narazie mnie nie stac
Moje pytanie dotyczy programu Airliner Pilot, a dokładnie takiej sytuacji: kiedy pierwszy raz zaistalowalem Airliner Pilot'a wszystko bylo ok ( nowy profil, działąjący router, wszystko grało jak należy). Niedawno jednak musiałem przeinstalowac FS'a . Odinstalowalem tez Airlinera, zachowując pliki z katalogu Profiles( szkoda mi było stracic całego nalotu). Po zainstalowaniu FSa i Air... Pilota wrzucilem te pliki z powrotem do kat. Profiles. Po odpaleniu poprawnie wczytalo stary profil. Kolejny lot jaki wygenerował mi program to Wiedeń - Oslo. Wszystko przebiegało poprawnie do momentu kiedy to już wylądowałem na lotnisku docelowym. Zakołowałem do GATE, potem SHUTDOWN CHECKLIST. wylaczenie silnikow, swiateł itd. Router pokazuje komunikat ze Flight is Save i zebym przesniosl sie z powrotem do Airlinera Pilota. ostatnie czynnosci jakie wykonałem to wyłaczenie Routera przyciskiem OFF i BATT Master Switch OFF ( Shift M). wychodze z FSa, przenosi mnie do Air Pilota, klikam na FLight Menu ( mapa wisząca na scianie) zeby sprawdzic sprawozdanie a tutaj zamiast koncowego sprawozdania mam znowu Briefing tak jakbym w ogole nie wykonał tego lotu ( albo print brief, albo Fly Now) czy ktos miał podobna sytuacje? jesli tak to prosze o pomoc bo szkoda mi tracic całego nalotu, tworząc nowy profil. Dla scisłości latam na FS2004 z nakładkami Ultimate Traffic 2004 i FS GLobal Europe 2005 + scenerie lotnisk ( w tym Gardermoen w Oslo) Pozdrawiam!
Moje pytanie dotyczy programu Airliner Pilot, a dokładnie takiej sytuacji: kiedy pierwszy raz zaistalowalem Airliner Pilot'a wszystko bylo ok ( nowy profil, działąjący router, wszystko grało jak należy). Niedawno jednak musiałem przeinstalowac FS'a . Odinstalowalem tez Airlinera, zachowując pliki z katalogu Profiles( szkoda mi było stracic całego nalotu). Po zainstalowaniu FSa i Air... Pilota wrzucilem te pliki z powrotem do kat. Profiles. Po odpaleniu poprawnie wczytalo stary profil. Kolejny lot jaki wygenerował mi program to Wiedeń - Oslo. Wszystko przebiegało poprawnie do momentu kiedy to już wylądowałem na lotnisku docelowym. Zakołowałem do GATE, potem SHUTDOWN CHECKLIST. wylaczenie silnikow, swiateł itd. Router pokazuje komunikat ze Flight is Save i zebym przesniosl sie z powrotem do Airlinera Pilota. ostatnie czynnosci jakie wykonałem to wyłaczenie Routera przyciskiem OFF i BATT Master Switch OFF ( Shift M). wychodze z FSa, przenosi mnie do Air Pilota, klikam na FLight Menu ( mapa wisząca na scianie) zeby sprawdzic sprawozdanie a tutaj zamiast koncowego sprawozdania mam znowu Briefing tak jakbym w ogole nie wykonał tego lotu ( albo print brief, albo Fly Now) czy ktos miał podobna sytuacje? jesli tak to prosze o pomoc bo szkoda mi tracic całego nalotu, tworząc nowy profil. Dla scisłości latam na FS2004 z nakładkami Ultimate Traffic 2004 i FS GLobal Europe 2005 + scenerie lotnisk ( w tym Gardermoen w Oslo) Pozdrawiam!