Photosceneria Bydgoszczy (komentarze)

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Kamandra
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPML

Photosceneria Bydgoszczy (komentarze)

Post autor: Kamandra »

Photosceneria Bydgoszczy
Obrazek
Obrazek
Robie małą inwentaryzację na moim HDD. Może ktoś się zainteresuje Photoscenerią Bydgoszczy. Są tylko textury letnie, tj. kolorystyka jest dopasowana do textur letnich FS'a. Brakuje autogenu, bo nie mam czasu na ślęczenie nad nim. Jego zrobienie jest mega-łatwe, tyle że zajmuje mnóóóstwo czasu. Jeśli ktoś ma go w nadmiarze i chciałby coś poczynić by nasz FSowy lotniczy świat był lepszy to proszę bardzo. Sama obsługa Annotatora (jest w SDK), jest banalnie prosta.
Rafał Bajorek
http://www.bajorek.pl/private/bydgoszcz.rar
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Kamandra, łącznie zmieniany 1 raz.
AMD Athlon 3000+/3,25GB RAM/ATI 4870 512MB/nVidia nForce4-4X/CH Yoke/Logitech Cyborg X/MCP/Pro Pedals CH/350d/100-400L/17-40L
Marcin EPML
Awatar użytkownika
wegi
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPBY

Post autor: wegi »

:shock: DZIĘKUJĘ RAFAŁ!!!
zapraszam ->http://www.vlatanie.blog.pl/ - aktualizacja 6.03.2011
Awatar użytkownika
Piotrst
Light Planes Captain
Light Planes Captain

Post autor: Piotrst »

Będziesz to wykańczał może ? 8-)
Awatar użytkownika
matt3usz
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPGL

Post autor: matt3usz »

No, no...tylko szkoda, że nie Śląsk (Gliwice) :(
Awatar użytkownika
rophone
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: rophone »

Ale się ruszyło! :D :D :D

Do autogenu polecam Autogen Object Creator by Art Martin. Z beznadziejnym Annotatorem by MS w ogóle nie ma co porównywać. Ma swoje drobne wady, ale po krótkim treningu kwadrat LOD13 robi się 2-5 minut (w zależności od gęstości zabudowy).
No i można tworzyć szeregi budynków, co przy mieście ma ogromne znaczenie.
W ogóle dużo może :D

Aha! Trzeba ustawić kropkę jako znak dziesiętny w ustawieniach regionalnych, inaczej będzie na starcie Type mismatch. To mi nieźle dało popalić :evil:
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Bardzo ładnie to wygląda. Naprawdę ślicznie. Wprawdzie tylko tekstuy letnie ale przerobienie materiału na wiosna, jesień zima nie jest przecież niemożliwe w programie graficznym. Tyle, że pewnie tych tekstur jest strasznie dużo... Zresztą nie wiem, photoscenery nigdy nie robiłem (a czas by się tym zainteresować...).
Mam pomysł umieszczenia na mojej stronie tutorialu do projektowania samolotów, scenerii itd. w GMAXie, w wersji angielskiej i polskiej w stylu - samolot od A do Z. Czyli od walca na kadłub do animacji pasażerów i przyrządów w VC. Chciałem zapytać, czy ktoś byłby tym zainteresowany i czy dla kogoś byłoby to przydatne, bo trochę by z tym roboty było.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez D. Design, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
Awatar użytkownika
RipPipPip
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA/EPBC

Re: Photosceneria Bydgoszczy (komentarze)

Post autor: RipPipPip »

Kamandra pisze:Photosceneria Bydgoszczy
No i godna pochwały inicjatywa, dziękować, dziękować :lol:
A jak z kompatybilnością z VFR Poland (ja dopiero EPBY ściągnąłem, to nie wiem)?
Pozdrawiam, Rysiek
(A takie tam ... np. PAI C17, RWAI A-10, RWAI An-2)
Awatar użytkownika
tidit
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: EPBC

Post autor: tidit »

Jasne, że ktoś (np ja) byłby czymś takim jak tutorial zainteresowany. Na pewno wniosłoby to wiele dobrego to społeczności ;)
Awatar użytkownika
Kuba Pa
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Kolbuszowa

Post autor: Kuba Pa »

Chciałem powiedzieć ze na Google maps jest kilka nowych zdjęć satelitarnych jest kilka ciekawych które można by użyć do Photoscenerii (nie wiem jak to jest z prawami autorskimi ale wydaje mi się że Google nie robi jakiś trudności) chodzi mi o lotniska i ich okolice we Wrocławiu, Szczecinie, Bydgoszczy i jakby sie uparł to i Gdańsku. Niestety nowe zdjęcie satelitarne Warszawy wraz z Okęciem są jakby przez chmury i niezbyt wyrazne :|
Awatar użytkownika
adams
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Katowice

Post autor: adams »

Hurrrra !!! Nareszcie jest Śląsk i nareszcie zobaczyłem swój dom z kosmosu. Odwiedziłem centrum i Muchowiec.
Awatar użytkownika
wegi
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Czy ma ktoś jeszcze tą scenerię i mógłby się podzielić?

D.
uminus
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Bydgoszcz

Post autor: uminus »

Ja mam, od Ciebie zresztą ;)

http://www.sendspace.com/file/p52fft
Awatar użytkownika
wegi
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer

Dzięki :)
Strzyzyk_MC

Post autor: Strzyzyk_MC »

Jesli mozecie to wrzuccie gdzies ponownie bo juz nie jest dostepny :(
Kirow
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Kirow »

D. Design pisze:... czy ktoś byłby tym zainteresowany i czy dla kogoś byłoby to przydatne, bo trochę by z tym roboty było.
Pozdrawiam
Taki tutorial to świetny pomysł. U nas b. mało jest "społecznej aktywności". A to mogłoby pomóc niektórym w wystartowaniu i stosunkowo łatwym "załapaniu o co chodzi " z tym całym tworzeniem scenerii/samolotów w FS. Myślę, że wiele osób chętnie mogłoby się tym zająć, ale nie wystarcza im zapału do szukania materiałów instruktażowych po sieci (np. ja ;) ).

A tak przy okazji: Przeglądałem sobie ostatnio fsnordic.net i powaliła mnie liczba dostępnych tam scenerii. W takiej np. Finlandii są zrobione wszystkie porty lotnicze w jednym pakiecie. Co więcej - mają np. fotoscenerię całego kraju!
Pozdrawiam
Boguś
----------------------------------------
"I will use Google before asking dumb questions." - Bart
uminus
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Bydgoszcz

Post autor: uminus »

Strzyzyk_MC pisze:Jesli mozecie to wrzuccie gdzies ponownie bo juz nie jest dostepny :(
Jest dostępna do ściągnięcia na www.epby.net w dziale vatsim.
Awatar użytkownika
empeck
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPIN

Post autor: empeck »

Kirow pisze:Taki tutorial to świetny pomysł. U nas b. mało jest "społecznej aktywności". A to mogłoby pomóc niektórym w wystartowaniu i stosunkowo łatwym "załapaniu o co chodzi " z tym całym tworzeniem scenerii/samolotów w FS. Myślę, że wiele osób chętnie mogłoby się tym zająć, ale nie wystarcza im zapału do szukania materiałów instruktażowych po sieci (np. ja ;) ).
Wybaczcie OT, ale część odpowiedzi na pytania i miejsce do zadawania nowych na temat tworzenia samolotów/scenerii jest między innymi tu:

www.simhangar.nets.pl

Udziela się tam kliku ;) naszych developerów zarówno samolotów, jak i scenerii.
ODPOWIEDZ