Problem z VC w Wildze

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Doktor M
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPGD

Problem z VC w Wildze

Post autor: Doktor M »

Witam

Zainstalowałem sobie Wilgę z pakietu wicked_wilga z AVSIMU. Pliki z gauges-ami skopiowałem do katalogu Panel samolotu. Po uruchomieniu FS-a zegary w kabinie wyglądają, jak na screenie poniżej.

Obrazek

FS9 z patchem, karta grafiki GF2 MX 200, Win 2000 Pro SP 4

Wyszukiwarka i przeszukanie Forum "na piechotę" nie przyniosły rezultatu, więc proszę o pomoc w likwidacji tego zjawiska.

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Gratuluję karty graficznej :P Nie wiem skąd ją wytrzasnąłeś, bo GF2 MX 200 był produkowany w bardzo małej ilości, jako że nie dość że był wolniejszy od "zwykłego" GF2 MX, to wydajnością był zbliżony do Rivy TNT2! ;)

A tak bardziej serio, to spróbuj zainstalować inne stery do niej, może to pomoże.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
medmatthew
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPBY

Post autor: medmatthew »

Doktor M pisze:Pliki z gauges-ami skopiowałem do katalogu Panel samolotu.
Pliki z gauges-ami kopiuje się do głównego folderu Gauges, a nie do panelu danego samolotu. Pozdrawiam i życzę powodzenia!

Post edytowałem, a personalne docinki poniżej skasowałem. Macie Panowie cos do omówienia, to zróbcie to na priv - konraf
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez medmatthew, łącznie zmieniany 2 razy.
P4 3,00 GHz; 2 GB RAM; NVIDIA GeForce 6600 GT; CH Flight Sim Yoke / www.epby.net
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

W FS2004 gauges mozna wrzucac i do katalogu Gauges i do katalogu Panel danego samolotu, aczkolwiek niektore samoloty mogą tego rozwiązania nie trawic.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Zdaje mi się, że ta Wilga ma gaugesy w technologi 3d, zakodowane w modelu, wię nie trzeba nic kopiować do folderu Gauges.
kaekwit

Post autor: kaekwit »

Zgadza się. Nie ma tan nawet kokpitu 2D, ale po doklejeniu składanki ten samolot jest godny uwagi.
Załączniki
fsscr002.JPG
fsscr002.JPG (41.92 KiB) Przejrzano 6933 razy
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez kaekwit, łącznie zmieniany 4 razy.
Doktor M
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPGD

Post autor: Doktor M »

Kartę wytrzasnąłem dawno temu, jak składałem tego kompa za pierwsze stypendium na studiach - z 8 lat temu może... Wtedy była wystarczająca. Tak naprawdę, to zacząłem odczuwać "przestarzałość" kompa jak zaintersowałem się własnie MSFS...

Przymierzam się do złożenia kompa pod MSFS, Może nawet FSX i zakup yoke'a + pro pedals, ale to na razie melodia przyszłości - jeszcze kilka miesięcy musze sie pomęczyć z tym, co mam.

Z resztą, póki co, ten problem występuje tylko w tej Wildze. Z innymi samolotami tego problemu nie było.

A co do kopiowania gaugesów, ten efekt mam niezależnie od tego, czy gaugesy skopiuję do głównego folderu gauges, czy folderu Panel samolotu, czy w ogóle ich nie skopiuję.

Pozdrawiam
Swiderski
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Łódż

kaekwit

Post autor: Swiderski »

kaekwit---zobacz swoją prywatną wiadomość. Proszę [/b]
swidemir
ODPOWIEDZ