Dawno nie pisałem na naszym forum!
Prosze o pomoc bo męczy mnie kilka problemów i zagadek.
1)Pierwszą z nich jest "RouteFinder" który znajduje się pod tym adresem.
Otóż,droga z EPKT do EPWA wg. tego programu wiedzie przez EPKT DCT JED UM866 ARDAG STAR EPWA i teraz moje pytanie.Co to jest to UM866?Szukalem na mapie TMA Warszawy i nic.Ja myslałem ze po JED leci sie drogą R26. Tak samo z droga z Pl-VACC jest DCT PT T709 JED M866 ARDAG. Ja rozumiem że są to numery dróg lotniczych ale myslałem jak już wcześnie wspomniałem ze po odlocie z EPKT lecimy na JED po czym drogą R26 na ARDAG i STAR na EPWA.A tu widze jakieś inne oznaczenia dróg których nie mam na mapie TMA Warszawy ani TMA Krakowa bo mapka sięga troche za JED.Więc co to jest?
2)Drugą sprawą jest też mapka.Otóż chodzi mi o Holding i Racetrack.
Wg.mapki Holding na EPKT jest nad PT i odlot wynosi 1 min.A Racetrack 2 min.I tutaj mam problem.Bo na mapce widać ze Holding jest bardziej odsunięty równolegle od osi pasa niz Racetrack.Ale przeciez Holding jak i Racetrack wykonuje sie ze standartowym zakrętem więc dlaczego jest taka różnica na mapie?W dodatku pisze ze Holding nad PT min. 3000ft tyle ze PT jest prawie przed wewnętrznym markerem więc przed samym pasem.To po co mam wejść na 3000ft!!!!i ciekawe jak pożniej zlapac lokalizer z takiej wysokosci.Prosze mi to wytłumaczyc.
3)Kolejne moje pytanie już chyba ostatnie brzmi tak:RouteFinder wrzuca na EPKK STAR w koncowej fazie lotu.Jak mi wiadomo to STAR i SID posiada tylko EPWA więc co on robi?EPKT DCT JED STAR EPKK Moim zdaniem w planie jest nie potrzebnie JED bo po co nam JED jak lecimy na EPKK.Lepiej moim zdaniem na KRW bezpośrednio.Ale nie o to mi chodzi.Nurtuje mnie to STAR przed EPKK.
Prosze o pomoc i błagam,nie krzycie na mnie ani bez zadnych brzydkich "docinek"i podtekstów skierowanych do mnie