Kiedyś na tym forum była podawana linia komend, którą się wpisywało w Elemencie docelowym, w właściwościach ikony FS-a. Ta komenda brzmiała mniej więcej tak: %high/
Linia komend do FS-a, w celu wyższego prirotytetu działania
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Linia komend do FS-a, w celu wyższego prirotytetu działania
Witam,
Kiedyś na tym forum była podawana linia komend, którą się wpisywało w Elemencie docelowym, w właściwościach ikony FS-a. Ta komenda brzmiała mniej więcej tak: %high/
Jej zadaniem było przyznanie FS-owi wyższego priorytetu działania nad innymi aplikacjami, dzięki czemu FS działał szybciej. Ktoś ma nadal tą linię, lub zna się na tym i wie jakim parametrem się określa wysoki priorytet?
Wchodzisz w Menedżerazadań Windows (Ctrl+Alt+Del) potem zakładka procesy, zaznaczasz fs.exe. Następnie prawy guzik myszy i zakładka ustaw priorytet i dajesz powyżej normalnego lub wysoki.
Mam nadzieję,k że o to chodziło, chociaż u mnie te eksperymenty na niewiele się zdały.
Mam nadzieję,k że o to chodziło, chociaż u mnie te eksperymenty na niewiele się zdały.
fs9: Gigabyte K8NS Ultra939; AMD64 3800+; GF6800GS256/256 (AGP) ;RAM-DualDDR400-2GB (2x512+2X512); nr GG 4431973
Nie, nie o to chodzi, bo w ten sposób, przy każdym uruchomieniu FS'a trzeba ustawiać priorytet od nowa.
Trzeba utworzyć skrót do aplikacji. Następnie klikasz na właściwości i w polu: "Element docelowy", na końcu po fs9.exe dopisujesz \High. Tak aby to wyglądało w ten sposób: ......\FS9.exe \High
Trzeba utworzyć skrót do aplikacji. Następnie klikasz na właściwości i w polu: "Element docelowy", na końcu po fs9.exe dopisujesz \High. Tak aby to wyglądało w ten sposób: ......\FS9.exe \High
Intel Core i5-3570 + Asrock Z77 Extreme4-M + 8GB 1600MHz DDR3 + GTX 970 + 1000GB SATA3 & WIN8.1
-
cicki
Twoja metoda nie dziala u mnie, po dopisaniu /high do sciezki dostepu windows twierdzil, ze nie moze znalezc elementu docelowego. W sieci znalazlem inna metode - w katalogu gdzie jest plik wykonywalny XXX.exe tworzymy plik XXX.bat w ktorym za pomoca np. notatnika wpisujemy
a nastepnie tworzymy skrot do tegoz pliku bat.
Zaczerpniete z http://www.searchengines.pl/phpbb203/lo ... 59006.html
Kod: Zaznacz cały
cmd /c start /High XXX.exeZaczerpniete z http://www.searchengines.pl/phpbb203/lo ... 59006.html
Panowie, przepraszam ale chyba błądzicie. Wychowałem sie na DOS'ie i na liniach komend.
DOSowa komenda bat ma charakter pliku wsadowego. Tylko że przełacznik /high miał wtedy inne znaczenie i nie istniał Windows XP.W Windows XP można uzyskać wiele funkcji bezpośrednio więc nie bardzo widzę sens wchodzenia w linię komend (owszem polecenie cmd) by skorzystać z pliku wsadowego. Przepraszam, to nie krytyka, to dobra rada.
DOSowa komenda bat ma charakter pliku wsadowego. Tylko że przełacznik /high miał wtedy inne znaczenie i nie istniał Windows XP.W Windows XP można uzyskać wiele funkcji bezpośrednio więc nie bardzo widzę sens wchodzenia w linię komend (owszem polecenie cmd) by skorzystać z pliku wsadowego. Przepraszam, to nie krytyka, to dobra rada.
jegro
-
cicki
Tak, wpisalem.Gładki pisze:A wpisałeś po nazwie pliku spację?
Gdy jako skrot mam
"D:\gry\Flight Simulator 9\FS9.EXE" \highKod: Zaznacz cały
The requested flight file is corrupt or can't be found.
" high"
"D:\gry\Flight Simulator 9\FS9.EXE \high"Kod: Zaznacz cały
Okreslenie w polu Obiekt docelowy nazwa "D:\gry\Flight Simulator 9\FS9.EXE \high" jest nieprawidlowa. Upewnij sie, czy sciezka i nazwa pliku sa poprawne.Robi sie takie cos następująco:
W katalogu FS2004 (czy jak sie tam u was nazywa glowny katalog FS2004) tworzycie nowy dokument tekstowy. Do niego wklejacie takie cos:
start /high fs9.exe
Zapisujecie taki pliczek pod nazwą np. high_fs9.bat (ma być bat a nie jakies np. high_fs9.bat.txt ).
Oczywiscie mozna sobie do takiego bat zrobić skrót i dac go na Pulpit.
Zaznaczam, ze takie rozwiązanie moze zrobic wiecej szkód niż korzysci. FS dostanie wysoki priorytet i owszem, moze i bedzie działac lepiej ale za to zapomnijcie o Alt+Tab do np. ServInfo, ActiveSky, czy wogole jakiegokolwiek innego programu pracującego w tle. Przełączanie bedzie trwało wieki.
W katalogu FS2004 (czy jak sie tam u was nazywa glowny katalog FS2004) tworzycie nowy dokument tekstowy. Do niego wklejacie takie cos:
start /high fs9.exe
Zapisujecie taki pliczek pod nazwą np. high_fs9.bat (ma być bat a nie jakies np. high_fs9.bat.txt ).
Oczywiscie mozna sobie do takiego bat zrobić skrót i dac go na Pulpit.
Zaznaczam, ze takie rozwiązanie moze zrobic wiecej szkód niż korzysci. FS dostanie wysoki priorytet i owszem, moze i bedzie działac lepiej ale za to zapomnijcie o Alt+Tab do np. ServInfo, ActiveSky, czy wogole jakiegokolwiek innego programu pracującego w tle. Przełączanie bedzie trwało wieki.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Nie ma przełącznika high dla pliku wykonywalnego exe w WXP, dlatego takie są komunikaty Wingrozy.
W takim razie dlaczego udało mi się po takim "zabiegu" uruchomić SubEdit z wysokim priorytetem?
Wracając do tematu. Dopisanie \High w odpowiednim miejscu powoduje, że FS chce uruchomić się i wczytać zapisany lot "High", co oczywiście mu się nie udaje. Poszukałem trochę i znalazłem taki o to programik: FS Autostart 1.1.
Oto link: http://download.softpedia.ro/software/T ... sv1111.zip
Program potrafi uruchomić przed FS'em określone aplikacje, nadać im priorytety, wyłączyć na czas gry określone procesy, by po zamknięciu FS'a je przywrócić. I na 90% będzie potrafił odpalić FS'a z żądanym priorytetem
Intel Core i5-3570 + Asrock Z77 Extreme4-M + 8GB 1600MHz DDR3 + GTX 970 + 1000GB SATA3 & WIN8.1