Film z lotu ATR 42 - 40 min.

Wydarzenia, spotkania, imprezy, szkolenia.

Moderator: PZL Belfegor

Funky_Koval

Film z lotu ATR 42 - 40 min.

Post autor: Funky_Koval »

Pod tym linkiem jest 40 minutowy film z lotu LKPR-LKMT/LKMT-LKPR ATR 42. Niezla jakosc, fajna muza, sporo napisow w trakcie informujacych co jest wykonywane w danej chwili.
Uwaga na plik bo to 400mb .avi! :shock:
Jesli ktos ogladal wczesniej "dolomiti" to ten jest lepszy.
... a drugim pilotem jest kobieta :D
shymon

Post autor: shymon »

Niezla jakosc, fajna muza, sporo napisow...
... i pół dnia ściągania :twisted: Ja już zacząłem, jeszcze 2h i 45min... :P
Awatar użytkownika
Horvath
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: Horvath »

Wlasnie obejrzalem. Po obejrzeniu filmiku robote F1 doceniam chyba jeszcze bardziej.
BTW, zwrociliscie uwage, ze na wznoszeniu nie uzywaja VS tylko trybu IAS ustawionego na 160 kt?
[..] "When everything seems to be going against you, remember that the airplane takes off against the wind, not with it." [..]
Funky_Koval

Post autor: Funky_Koval »

To tak jak w tutorialu Konrafa
;)

Dodam tutaj, ze tutorial nie jest tylko mojego autorstwa. Ja tam robiłem tylko jedną cześć -konraf
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Mnie w tym filmie zaciekawiła inna sprawa. Oni tam cały etap Climb wznosili sie na ustawieniu Torque na Max...Override a dopiero na Criuse przełączali na Auto. W ATRF1 zalecają korzystanie z Auto podczas Climb.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
Horvath
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: Horvath »

konraf pisze:Mnie w tym filmie zaciekawiła inna sprawa. Oni tam cały etap Climb wznosili sie na ustawieniu Torque na Max...Override a dopiero na Criuse przełączali na Auto.
Moze dlatego, ze to ATR 42 i maja ciut inne procedury.
[..] "When everything seems to be going against you, remember that the airplane takes off against the wind, not with it." [..]
Awatar użytkownika
ToTom
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Kraków

Post autor: ToTom »

Wg mnie wiele zależy od danej linii, albo wręcz od kapitana. Oglądałem kilka lotów ATRa, i w różny sposób osiągane są te same cele. Jeden wznosi sie na IAS, inny na VS. Inny w trybie mieszanym. To samo dotyczy zniżania.
Pamiętajcie też, że w poradniku są dane dla samolotu zatankowanego do lotu EPKK-EPWA. Z taką ilością paliwa ATR wyrywa w górę jak rakieta. Kto bedzie chciał wznosić się na FL190 z podanymi tam prędkościami, zatankowany pod korek, to może na przelotową poczekać aż do ARDAG ;)
RsZ
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Wisła

Post autor: RsZ »

Nie wiem jak z tym plikiem .avi ale napewno mozna uzyc np.programu Divfix i obejzec tyle ile sie ma aktualnie na dysku.Pozatym z takimi rodzynkami trzeba sie spieszyc bo zazwyczaj pojawiaja sie i szybko znikaja :).
E7300@3.3GHZ (Freezer Pro 7 PWM) - P5QL Pro/2GB DDR1066/MSI 9600GT/ Corsair 450W
Awatar użytkownika
unio
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Częstochowa

co z filmem??

Post autor: unio »

ten link chyba juz umarl :cry:

czy macie namiar na ten film na jakis inny serv ??

Pozdro :P
Awatar użytkownika
jacol
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Poznań

piosenki

Post autor: jacol »

ja tak troche nie na temat ale czy ktoś się orientuje jaki ma tytuł piosenka która jest puszczona na zniżaniu i tuż przed przed pierwszym lądowaniem; druga to ta która leci na samym końcu w czasie kołowania ??? :lol: dzięki z góry pozdro
Jacek
Czary
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Zduńska Wola

Post autor: Czary »

Mógłbym wystawić ten plik do sciagania, bo jak widze zainteresowanych nie brakuje. Problem w tym, ze mi również się nie udało ściągnąć tego filmiku :/ a zainteresowany jestem jak najbardziej.
Czary
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Zduńska Wola

Post autor: Czary »

Ok postawilem serwer FTP na próbę - jesli ktoś może sprawdzić czy działa to prosze bardzo - na razie jest dodane tylko 1 konto :

serwer : czary.dyn.pl

user : test

pass : aztec1

Proszę o sprawdzenie czy da się ściągać pliki.
ODPOWIEDZ