chodzi mi o to że jak dodałem ILS przez afcad to nie wiem dlaczego nie moge wykonywać lądowania na dodanym ILS!!
EDYTUJ, EDYTUJ - konraf
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Nie ma to wiele wspólnego z tematem, bo kolega tombi20 dodaje ILS prawidłowo, ale nie ma go na liście ATC. Nie ma w tym momencie znaczenia, czy są taxiwaye czy nie.piotr-pajor pisze:Zrób pas potem insert ILS następnie ustaw do jakiego pasa a potem ustaw jego czestotilowść i lataj, a jeszcze jedno musisz miec taxi do tego pasa bo inaczej na niego nie wpuszcza samolotu bo ni ma jak on zjechac z niego.

Jest tez tak miałem i nie mogłem ladować bo pasa nie było na liscie, wiem nie pisz tak bo troche o tym wiem i mam doświadczenie.czy są taxiwaye czy nie.
Ach tak? To w takim razie wytlumacz mi, na jakiej zasadzie dziala 10.000 malych lotnisk w FS ktore nie maja ani plyty postojowej ani taxiway'ow.piotr-pajor pisze:Jest tez tak miałem i nie mogłem ladować bo pasa nie było na liscie, wiem nie pisz tak bo troche o tym wiem i mam doświadczenie.czy są taxiwaye czy nie.
Mapy tych SID poproszę, bo nie mam.b.aleksandrowicz pisze:Łódź-Lublinek ma SIDy również
Dobra dzięki głównie mi chodziło o Barcelonę bo nie mogłem wykonać żadnych procedur jeszcze raz dzięki.tidit pisze:Przejrzyj mapki SID/STAR dla EPWA, zobacz o co w tym chodzi. I zobaczysz, że wszystkie punkty są na swoich miejscach.
Jedna uwaga: FS domyślne ma dość starą bazę punktów nawigacyjnych (czy "punktów przecięcia" jak Ty to nazywasz). Możesz ją zaktualizować do cyklu 0308 dzięki tej stronie: http://uk.geocities.com/fs9.airac@btinternet.com/
Zapomniałem dodać, że procedury SID/STAR w Polsce ma tylko Okęcie. Inne polskie lotniska mają inne procedury. Zapoznaj się z mapkami.