Problem z A320 (brak panelu)

Problemy techniczne (panele, dźwięki, malowania, itp.) związane z samolotami płatnymi i darmowymi.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Mateusz
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Jastrzębie

Problem z A320 (brak panelu)

Post autor: Mateusz »

Witam panowie Mam problem taki jak w temacie :|

Ostatnio ściągąłem A320-200 i gdy zrobiłem wszystko tak jak w instrukcji po odpaleniu Fsa i wybraniu z Airbus>A320-200 oraz po zalogowaniu sie na Okęciu widziałem samolot normalnie i wszystko wydawało sie OK , ale gdy zobaczyłem panel poprostu zamilkłem> panel był z B737-400?

Jeśli zrobiłem wszytko tak jak kazano dlaczego niemiałem panelu? Nawet jeśli ściągnąłem panel, modyfikacje i malowania, nadal niemiałem panelu :shock: Moze cały czas popełniam ten sam blad, albo poprostu mam cos zle z konfiguracją FSa :?

P.S.
Samolot oraz dodatki ściągąłem z www.avsim.com

Prosze o pomoc i pozdrawiam ;)
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Mateusz, łącznie zmieniany 1 raz.
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

A czy było wymienione w opisie, że samolot ma panel? Jeśli nie, to musisz sobie ściągnąć oddzielnie.
Awatar użytkownika
Mateusz
Cadet
Cadet

Samolot ściągnąłem z http://www.avsim.com/, następnie:

> Flight Simulator 2004 - Original Aircraft

Myślalem że Original Aircraft posiada panel :? Mój kolega ściągnął ten sam model zainstalował go w/g instrukcji i wszystko mu działało, a mi nie :shock: czemu?
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Czyli masz POSKY. Musisz ściągnąć panel osobno, są chyba dwa godne uwagi do A340.
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

Original Aircraft = oryginalny samolot = oryginalny MODEL samolotu (ksztalt, animacja).
Original aircraft nie musi zawierac panelu tak, jak nie musi zawierac VC.
Na Avsim jest osobna sekcja Panels. Warto tam poszukac.
Obrazek
Awatar użytkownika
Mateusz
Cadet
Cadet

witam!

Nadal mam problem z tymi panelami do samolotów. Wczoraj sciagnąłem z www.avsim.com A318 z panelem, który niedziałał. Następnie sciagnąłem panel osobno i dalej tylko puste czarne miejsca na zegary :shock: niewiem dlaczego tak sie dzieje :?

Prosze o pomoc ;)

P.S.
Oczywiście instalowałem wszystko w/g instrukcji!
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

W A318 trzeba zaktywować a320.gau w FSUIPC.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

A moze tak bys podal nazwe pliku z tym panelem co? Jak mamy Ci pomóc, jak nie wiemy czym sie bawisz?
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

matimistrz512 pisze:witam!

Nadal mam problem z tymi panelami do samolotów. Wczoraj sciagnąłem z www.avsim.com A318 z panelem, który niedziałał. Następnie sciagnąłem panel osobno i dalej tylko puste czarne miejsca na zegary :shock: niewiem dlaczego tak sie dzieje :?

Prosze o pomoc ;)

P.S.
Oczywiście instalowałem wszystko w/g instrukcji!
Rozumiem, ze wszystkie pliki GAUGES skopiowales do folderu GAUGES w glownym folderze fs? No bo opisywane przez Ciebie obiawy sa takie, jakbys ich w ogole nie skopiowal. Pamietaj tez, ze przed zamiana panela na inny, warto poprzedni skasowac (czyli skasowac folder PANEL). Jezeli sie tego nie robi, czasem panele sie na siebie nakladaja i wychodzi nie wiadomo co.
Obrazek
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Ścągnij najnowszą wersję gaugesa z http://emarciano.free.fr/, tu masz punkt po punkcia napisane jak poprawnie zainstalować http://www.ifdg.net/forum/index.php?showtopic=2666, a tu jest update do samolotu http://library.avsim.net/search.php?Sea ... &Go=Search.
Chyba się zbytnio z szukaniem nie wysiliłeś ;)
ODPOWIEDZ