flight environment
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
flight environment
chmurki, niebo / dzień i noc /, wschody i zachody, woda - kombinacji na rok latania,
jednak jakości darmowej wody "more water" chłopcy nie uzyskali,
całe szczęście, że ulubione teksturki wody można sobie samemu dołączyć
jednak jakości darmowej wody "more water" chłopcy nie uzyskali,
całe szczęście, że ulubione teksturki wody można sobie samemu dołączyć
Co to jest? Recenzja? Opinia? Jesli juz cos chcesz na temat dodatku napisac, to napisz cos wiecej, niz jakies suche 2 zdania.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
zgodnie z obietnica,
pierwsze wrażenie FE robi nieciekawe,
ale po wielu lotach dodatek podoba się coraz bardziej,
i takie programy / dodatki / są najwartościowsze - wciagają,
pmdg 737 też z początku nie mogłem zaakceptować, dzisiaj latam nim w 75%,
ale do rzeczy,
FE to:
chmurki: 75 rodzajów cumulusów, 60 stratusów, 17 cirrusów, w tym pośrednie, 53 konsystencje, do tego default. opcje pułapu i zachmurzenia widoczności itd.,
niebo: 9 rodzajów wschodów, 16 zachodów, 48 kolorów dnia i 5 nocy
woda: 15 rodzajów koloru, 20 refleksów, 8 fal,
dodatkowo opcje dx3 lub 32b, low res. lub quality,
dla niecierpliwych jest kilkadziesiąt opcji zdefiniowanych - favorit.,
dla cierpliwych z samą wodą kombinowanie na 15 x 20 x 8 = 2400 sposobów,
zresztą w końcu znalazłem wodę chyba lepszą niż tak faworyzowaną more water,
wydajność: na radeonie 800xl, przy wszystkich suwakach chmur na max. nie zauważyłem żadnych spadków fps, było i jest 25,
wrażenia: jeżeli już jestem na fl 330-370 i szczegóły ziemi nie odgywają dominującej roli,
przyjemnie jest oderwać wzrok od przyrządów i popatrzeć na zachód słońca nad oceanem,
niby nie dużo, ale znakomicie uzupełnia dobry mesh, teksturki no i oczywiście pmdg 737
pierwsze wrażenie FE robi nieciekawe,
ale po wielu lotach dodatek podoba się coraz bardziej,
i takie programy / dodatki / są najwartościowsze - wciagają,
pmdg 737 też z początku nie mogłem zaakceptować, dzisiaj latam nim w 75%,
ale do rzeczy,
FE to:
chmurki: 75 rodzajów cumulusów, 60 stratusów, 17 cirrusów, w tym pośrednie, 53 konsystencje, do tego default. opcje pułapu i zachmurzenia widoczności itd.,
niebo: 9 rodzajów wschodów, 16 zachodów, 48 kolorów dnia i 5 nocy
woda: 15 rodzajów koloru, 20 refleksów, 8 fal,
dodatkowo opcje dx3 lub 32b, low res. lub quality,
dla niecierpliwych jest kilkadziesiąt opcji zdefiniowanych - favorit.,
dla cierpliwych z samą wodą kombinowanie na 15 x 20 x 8 = 2400 sposobów,
zresztą w końcu znalazłem wodę chyba lepszą niż tak faworyzowaną more water,
wydajność: na radeonie 800xl, przy wszystkich suwakach chmur na max. nie zauważyłem żadnych spadków fps, było i jest 25,
wrażenia: jeżeli już jestem na fl 330-370 i szczegóły ziemi nie odgywają dominującej roli,
przyjemnie jest oderwać wzrok od przyrządów i popatrzeć na zachód słońca nad oceanem,
niby nie dużo, ale znakomicie uzupełnia dobry mesh, teksturki no i oczywiście pmdg 737
Czesc Chlopaki
Tak sobie czytam o tym wyzej wymienionym programiku i narobilem sobie checi
mam tylko pytanko obecnie mam zainstalowane Fs Global oraz Fs Scene 1,2,3 (z Just flight) jezeli teraz do kupie i zainstaluje jeszcze Ground Environment oraz Flight Environment ? czy to wszystko razem nie bedzie sie gryzlo ? jaka jest Wasza opinia ? bede bardzo wdzieczny za porade .
pozdrawiam
Tak sobie czytam o tym wyzej wymienionym programiku i narobilem sobie checi
pozdrawiam
AMD ATHLON 64 x2 Dual Core 5000+ 2Gb Ram DDR2 ,320 GB HD ,Evga GeForce 7600 GT ,XP Media Center Edition
Flight Enviro z Ground Enviro sie nie gryzie. Natomiast albo FSScene albo Ground Enviro. Bo to i to są tekstury ziemi. To co w Flight Enviro jest też w ActiveSky6.
Bartek
Dzieki Bartek
W takim razie czy warto przejsc z FSScene na Ground Enviro ? pytam z ciekawosci bo jezeli Ground Enviro ladniej przedstawia tekstury ziemi to go zamawiam ?
Druga sprawa to tak jak napisal Bartek Flight Enviro i ActiveSky6 dwa podobne produkty hmmmm tylko ktory wybrac ? jaki bylby Wasz wybor .
sorry ze moze zanudzam ale licze na wasza porade .
W takim razie czy warto przejsc z FSScene na Ground Enviro ? pytam z ciekawosci bo jezeli Ground Enviro ladniej przedstawia tekstury ziemi to go zamawiam ?
Druga sprawa to tak jak napisal Bartek Flight Enviro i ActiveSky6 dwa podobne produkty hmmmm tylko ktory wybrac ? jaki bylby Wasz wybor .
sorry ze moze zanudzam ale licze na wasza porade .
AMD ATHLON 64 x2 Dual Core 5000+ 2Gb Ram DDR2 ,320 GB HD ,Evga GeForce 7600 GT ,XP Media Center Edition
Ground Enviro jest zdecydowanie ładniejsze niz FSScene.
W Flight Enviro masz tylko teksturki, w AS6 teskturki + engine sciągania i aktualizowania pogody on-line. Jesli tego nie robisz, to Flight Enviro Ci starczy. Wiem też, że niektórzy korzystają z Flight Enviro (teksturki) oraz z AS6 (tylko do aktualizacji pogody, bez aktualizacji teksturek).
W Flight Enviro masz tylko teksturki, w AS6 teskturki + engine sciągania i aktualizowania pogody on-line. Jesli tego nie robisz, to Flight Enviro Ci starczy. Wiem też, że niektórzy korzystają z Flight Enviro (teksturki) oraz z AS6 (tylko do aktualizacji pogody, bez aktualizacji teksturek).
Bartek
Jeszcze raz dzieki Bartek
Zdecydowalem sie na zakup Ground Enviro + Activesky6 czy ktos z Was ma te dwa dodatki razem zainstalowane ? podobno dobrze ze soba wspolpracuja , mam nadzieje ze bede zadowolony i moj wirtualny swiat bedzie piekniutki . Pozdrawiam
Zdecydowalem sie na zakup Ground Enviro + Activesky6 czy ktos z Was ma te dwa dodatki razem zainstalowane ? podobno dobrze ze soba wspolpracuja , mam nadzieje ze bede zadowolony i moj wirtualny swiat bedzie piekniutki . Pozdrawiam
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
-
Nightly
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Tak.Jak raz wczytam tekstury slonca i chmur to pozniej juz nie musze wczytywac
Z: http://www.flight1software.com/showcase/flightenviro/A czy moglby ktos zrobic screeny z wlaczanym dodatkiem i bez wlaczanego tego dodatku.
http://www.flight1software.com/showcase ... index2.htm
Bez: http://www.flight1software.com/showcase ... index2.htm
-
Nightly
http://www.flight1software.com/showcase ... mage49.jpg
Jak otrzymac takie niebo wlaczylem wszystko i nie dziala
Jak otrzymac takie niebo wlaczylem wszystko i nie dziala