Drugi pilot na Vatsim

Dział przeznaczony głównie dla pilotów, latających w sieci VATSIM (zawiera również informacje przydatne wszystkim wirtualnym pilotom, takie jak, np. czytanie map, opis procedur SID/STAR).

Moderator: RzEmYk

Awatar użytkownika
Voyteck
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: JED (115.600)

Drugi pilot na Vatsim

Post autor: Voyteck »

Witam, zastanawiam się, czy jest taka możliwość, by dwóch pilotów zarejestrowanych na VATSIM wystartowało jednym samolotem, gdzie ja jestem pilotem (kapitanem) a kumpel siedzi po prawicy i nic nie robi, tylko słucha mojej łączności i widzi to co ja ?

---------dziwne.... --------

Ale fajnie by ta bylo.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Voyteck, łącznie zmieniany 1 raz.
ciemny21
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: Gdańsk

Post autor: ciemny21 »

nie :)
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Jest, jeśli masz copilota z gates.to.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
Voyteck
Cadet
Cadet

no i ściągnąłem od nich jakies FSNet 110, nawet zainstalowałem, i co? mogę udostępnić kumplowi defaultowego learjeta 45? ja lece, on patrzy? JAK?
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Reading the manual is not mandatory but we will NOT answer any question already explained there.
http://www.gates.to/Download.php
Wiec zamiast pytać o takie rzeczy zapoznaj sie z manualem.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
Voyteck
Cadet
Cadet

Tak.... Zainstalowaliśmy ten program z kumplem, porejestrowalismy sie, łączymy się na lotnisku EPKA, włączamy SB3, connect ... ok... potem alt > flights> muiltiplayer - i tu jest połączone. oboje jestesmy połączeni i widzimy się nawzajem. włączamy FSNet (gates.to) i nie mogę znaleść go. (obaj jestesmy zalogowani)

pisze, ze nie ma połączonych uzytkowników, gdy chce się z nim polaczyc.
Awatar użytkownika
Voyteck
Cadet
Cadet

już dałem rade. dzięki. musiałem mu podać swój IP aby sesja sie pojawila na jego MP.
pw236
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: pw236 »

To ja mam jeszcze pytanko, czy jesli oboje polaczymy sie z vatsim na tym samym lotnisku w tych samych samolotach to czy jesli jeden z nas wezmie zaproszenie do drugiego jako pasazera to bedzie ok? czy na vatsim raczej nie da rady i tylko na multiplayer na wlasnym serwerze?
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

pw236 pisze:To ja mam jeszcze pytanko, czy jesli oboje polaczymy sie z vatsim na tym samym lotnisku w tych samych samolotach to czy jesli jeden z nas wezmie zaproszenie do drugiego jako pasazera to bedzie ok? czy na vatsim raczej nie da rady i tylko na multiplayer na wlasnym serwerze?
W serwisie gates.to jest forum, a na nim można znależć link:
http://www.gates.to/LoadPage.php?page=h2vatsim.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Zablokowany