Serwer multiplayer (FSX, FS9)

Dział dla początkujących pilotów. Uwaga - przed zadaniem pytania sprawdź (SZUKAJ) czy dany temat nie był już poruszany.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

czarny

Serwer multiplayer (FSX, FS9)

Post autor: czarny »

Witam,

Chciałem pograc z kolegą w FS przez internet, stawiam sesje... i tutaj zaczynaja sie schody co zrobić aby można było latać ? gdy planuje jakis lot.. tylko ja wchodze do gry a kolega dalej zostaje w menu .. pomoze ktoś :)?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez czarny, łącznie zmieniany 1 raz.
Barthez
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Radomsko

Post autor: Barthez »

Jeśli chcesz polatać z kolegą przez multiplayer, zapraszam w nasze szeregi. Co i jak na forum.
www.wirtualnyaeroklub.glt.pl
Awatar użytkownika
Voyteck
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: JED (115.600)

Post autor: Voyteck »

robicie tak:

Umawiacie się, na jakim lotnisku chcecie latać i wchodzicie normalnie na to lotnisko przez create flight czy jakoś tak :P jesteś na pasie xx kolega na tym samym. musisz trochę się odsunąć abyście się nie bachnęli ;) potem wciskasz alt > multiplayer > connect > dajesz na HOST i zakładasz hosta. koledze podajesz adres IP (swój) kolega wchodzi alt > multiplayer > connect > wpisuje twój IP w małe okienko i klika search (czy jakoś tak). w dużym okienku pojawia się nazwa twojego servera. musi na nią kliknąć i dać na JOIN. FINITO.

Musicie poprostu oboje się połączyć na lotnisku. to nie tak, że ty założyłeś, a on automatycznie zostanie przekierowany na lotnisko, na którym się znajdujesz....

hej.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Należy pamiętać, że host musi mieć zewnętrzny IP, albo przekierowanie portów.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Awatar użytkownika
Voyteck
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: JED (115.600)

Post autor: Voyteck »

aby szybko sprawdzić swój IP jak nie znasz innych sposobów wejdź na www.whatismyip.com
miechel
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: miechel »

Widzę że temat dawno nie poruszany. Jakie są publiczne serwery bo 85.25.46.58 nie działa, a z założeniem hosta mam problemy bo kolega wtedy nie może go znaleźć (search).
Barthez
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Radomsko

Post autor: Barthez »

http://www.chocolatesoftware.com/fshostspy/

Ściągnij, zainstaluj, uruchom, kliknij refresh ;)
mirage9
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: Irlandia

Post autor: mirage9 »

Panowie chcialem poinformowac iz do lotow online w FSX i FS2004 jest postawiony server (moj wlasny) i dziala 24/7.
Nazwa:FSX IL2 Forum Server
IP:195.90.98.14
Do prawidlowego podlaczenia potrzeba jeszcze FSHOTCLIENT ktory mozna pobrac tutaj:http://www.chocolatesoftware.com/fshost ... lient.html
Procedura podlaczenia do servera opisana zostala ponizej:
1.Make sure FSX is in "windowed" mode, not "Full Screen". At the moment, you need to have FSX in "windowed" mode in order to see the various popup windows from FSHostClient (chat, multiplayer connect, etc.)
2.There are two ways to do this. In FSX, start a flight so you're in a plane, then click the Add-ons menu, select FSHostClient, and then "Multiplayer Connect". Or if you want to connect before starting a flight, use the FSHostClient window and click the Multiplayer menu, and select "Connect to session" (or just click Ctrl-M)

P.S Mozliwa jest adaptacja kazdych warunkow pogodowych, zaladowanie flight plan i wlaczenie wyscigu.
Co do pogody to preferuje by kazdy uruchomil u siebie ASA-ale to nie jest wymog.
Ograniczenie ilosci slotow na servie ustawione jest na 10.
Amen
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Polaniec

Post autor: Amen »

tomcat
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: tomcat »

U mnie sprawdza się zawodowo hamachi, bardzo dobrze się lata i nie potrzeba zabawy w żadne programy oprócz hamachi, które jest proste i darmowe, tworzy wirtualną sic LAN, którą możemy wykorzystać do wielu gier, nie tylko do FSXa.
Awatar użytkownika
AP69PL
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPGY

SPOTKANIA ONLINE SERWER FSX POLISH & GERMAN PILOTS zapra

Post autor: AP69PL »

Postanowiłem podjąć temat spotkań tutaj ludzi ,którzy latają online w FSX

Dosyć często stawiam serwer online na FSX " GERMAN & POLISH PILOTS"jednak mało jest Polaków dlatego też założyłem temat tutaj aby poniekąd spotykać się i umawiać na loty online dodatkowo rozmawiać na temat właśnie spotkań w sieci co wy na to? Niewiem jak z fotkami ale myślę ,że admin się nie bedzie gniewał zapraszam do tematu. :roll:
latam w okolicach jeziora bodeńskiego i teren Bawarii
LSZH
LSZC
LSMD
EDNY
EDQM
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez AP69PL, łącznie zmieniany 1 raz.
Mamy swoje lotnisko EPGY założone w 03.09.2008r.
ODPOWIEDZ