Dzwięki ATC

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

olo1313
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Pruszków

Dzwięki ATC

Post autor: olo1313 »

Dlaczeo program Edit Voicepack nie wypowiada wszystkic nazw linii lotniczych, tylko nr. lotu?
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain
Skąd jesteś: Warszawa EPGO

Post autor: D. Design »

W jakim pliku w FSie zapisane są komendy, które w trakcie lotu wydaje ATC? Czy można jakoś do nich dotrzeć??
Obrazek
Awatar użytkownika
Gładki
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Sosnowiec

Post autor: Gładki »

olo1313 pisze:Dlaczeo program Edit Voicepack nie wypowiada wszystkic nazw linii lotniczych, tylko nr. lotu?
Program Edit Voicepack nie wypowiada nazw linii, tylko służy do ich dodania do FS. Nie zawiera też wszystkich linii w sobie, np. Sky Line :D Po za tym jeszcze w pliku samolotu musi być wpisana odpowiednia (zrozumiała dla FS) nazwa linii.
D.Design pisze:W jakim pliku w FSie zapisane są komendy, które w trakcie lotu wydaje ATC? Czy można jakoś do nich dotrzeć??
Za pomocą wyżej wymienionego programu, możesz zdekompilować plik, w którym są komendy ATC. Wiem, że najnowsza wersja EV, zmienia ATC, np, z uwzględnieniem regionu świata, ale czy pozwala na dotarcie do tych komend i ich samodzielną edycję - tego pewien nie jestem.
Intel Core i5-3570 + Asrock Z77 Extreme4-M + 8GB 1600MHz DDR3 + GTX 970 + 1000GB SATA3 & WIN8.1
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Dziękuję. Przy okazji - szukałem na avsim i flightsim bezskutecznie. Czyli to komercyjny dodatek?
Obrazek
Awatar użytkownika
Gładki
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Sosnowiec

Post autor: Gładki »

Pytasz o Editvoicepack?
Jeśli tak to jest to narzędzie Freeware! ;)
http://library.avsim.net/download.php?DLID=55125
Intel Core i5-3570 + Asrock Z77 Extreme4-M + 8GB 1600MHz DDR3 + GTX 970 + 1000GB SATA3 & WIN8.1
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Dziękuję, dziękuję. :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Tusha
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Gostyń

Post autor: Tusha »

Dołączę moje pytanie do tego wątku. Otóż ostatnio powstało nowe lotnisko w Bangkoku. Nie działa już Don Muang tylko Suvarnabhumi i zmieniło się też oznaczenie z VTBD na VTBS. Zainstalowałem sobie scenerię tego lotniskai zmieniłem AI traffic żeby samoloty latały na nowe lotnisko. Wszystko działa jak należy tylko że ATC wymawia VTBS zamiast Bangkok. Czy da się jakoś to przypisać w FS-ie żeby wymawiało poprawnie?
Awatar użytkownika
D. Design
Jet Captain
Jet Captain

Można to zmienić w Afcadzie, ale nie wiem, jak jest w FSX. W FS9 sprawdź, jaka nazwa lotniska jest wpisana. A nawet raczej jak wyglądają wpisy w navaids częstotliwości - żeby było tak jak chcesz, powinny być typu BANGKOK TOWER a nie np. VTBS TOWER.
Obrazek
Awatar użytkownika
Bober
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: EPKK

Post autor: Bober »

Wszystkie callsign's są w pliku USEnglishBig.gvp w katalogu Sound/ATC. Nie ma na razie Editvoicepack pod FSX. Wiem (czytałem na jakimś forum,chyba avsim) że goście podmieniają plik z FS9.Ja tak zrobiłem z tym samym plikiem z FS2002,pojawiły się callsign's te co miałem,ale atc zaczął się blokować, generalnie "zwariował" ;)
http://www.editvoicepack.com/
Tam jest link do forum z chyba autorem programu.Znacie lepiej angielski, dajcie znać czy są szanse na nową wersję.
pzdr
bober

P.S. Zauważyłem wczoraj że jeden z głosów w FSX mówi LOT a pozostałe "EL O TI" ?!?!?
W7 Home,ASUS P5KC,Intel Core2 Quad Q9450 2,66 GHz,6 GB RAM,AMD R7 200 Series,
narodowy-socjalizm? Nie , dzięki
Awatar użytkownika
Tusha
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Gostyń

Post autor: Tusha »

Dzięki za podpowiedzi. W Afcadzie zmieniłem ale nie pomogło. Mam FS9 ale nie bardzo umie edytować te nazwy przez Edit Voicepack. Popróbuje jeszcze i dam znać o wynikach.
ODPOWIEDZ