ST.BARTHÉLEMY czyli trudne podejście.
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

- Skąd jesteś: EPWR
ST.BARTHÉLEMY czyli trudne podejście.
W piatek pojawiła się na simmarkecie sceneria produkcji VFR FRANCE pt.FRANCE VFR - ST.MARTIN / ST.BARTHÉLEMY. Szkoda, że w komplecie z St.Marteen, bo raz że było by tańsze, dwa nie specjalnie zależy mi na St.Marteen a właśnie na St.Barth.
St.Marteen & St.Bartelemy
Testował już ktoś?
I jeszcze jedna nowość, "małe, regionalne lotnisko" od IMAGINE SIM pt. CINCINATI NORTHERN KENTUCKY INTL.
CINCINATI
EDIT
Już znam odpowiedź, oto ona http://www.flytampa.org/forum/viewtopic.php?t=1919
Dzięki Marcin.
St.Marteen & St.Bartelemy
Testował już ktoś?
I jeszcze jedna nowość, "małe, regionalne lotnisko" od IMAGINE SIM pt. CINCINATI NORTHERN KENTUCKY INTL.
CINCINATI
EDIT
Już znam odpowiedź, oto ona http://www.flytampa.org/forum/viewtopic.php?t=1919
Dzięki Marcin.
Zgadza sie, scenerie od nich sa klatkożerne i mówiąc delikatnie mało atrakcyjne. Zdecydowanie nie polecam. Oczywiscie to moje zdanie ,moze komus sie tam podobają.... Ja w kazdym razie nie wziąłbym juz ich za darmo. 
Core2DuoE6550 2,33 GHz
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
Geforce 8600 GTS Silent Asus
zasilacz Chieftec 650 W
Asus P5K SE
DDR2 2GB dual Patriot
Geforce 8600 GTS Silent Asus
zasilacz Chieftec 650 W
Nie jest aż tak żle
Duża część ekipy deweloperskiej w Imagine sim. to chłopaki z dawnego Simflyers (dziedzictwo cięzkich, cholernie klatkożernych scenerii pokutuje). Niestety, niestety do kunsztu i umiejętności ekip Flight Scenery, Fly Tampa czy wreszcie Fscloud9 troszke im brakuje. Dysponują natomiast najlepszym dostępem do materiałów dotyczących samych lotnisk i ich okolic w USA.
Fakt, ich scenerie nie są najlepsze, choć moim skromnym zdaniem sceneria KMSY jest na całkiem przyzwoitym poziomie. KEWR (jak i również KIND) jest cięzki jak cholera, i mimo, że aż tak radyklanie jak u Adaś to u mnie nie klatkuje, to więcej niż 17 fps nie jestem w stanie wycisnąć (z aktywnym apronowym traffikiem).
KDTW ma śmieszny łosowiowy kolor pasów ale to można zmienić.
Generalnie : usunięcie apronowego trafficu tych śmieszniutkich samochodzików w sposób radykalny powinno poprawiać sytuację FPS
KCVG mam ale jeszcze nie potestowałem. Z ciekawostek, to główny hub Delty do skoku przez Wielką Wodą i na Karaiby.
Podsumowując : za darmo to ich scenerie wziąłbym śmiało, a i drobne kilka EURo również można zapłacić.
Pozdrawiam
Gwidon
Fakt, ich scenerie nie są najlepsze, choć moim skromnym zdaniem sceneria KMSY jest na całkiem przyzwoitym poziomie. KEWR (jak i również KIND) jest cięzki jak cholera, i mimo, że aż tak radyklanie jak u Adaś to u mnie nie klatkuje, to więcej niż 17 fps nie jestem w stanie wycisnąć (z aktywnym apronowym traffikiem).
KDTW ma śmieszny łosowiowy kolor pasów ale to można zmienić.
Generalnie : usunięcie apronowego trafficu tych śmieszniutkich samochodzików w sposób radykalny powinno poprawiać sytuację FPS
KCVG mam ale jeszcze nie potestowałem. Z ciekawostek, to główny hub Delty do skoku przez Wielką Wodą i na Karaiby.
Podsumowując : za darmo to ich scenerie wziąłbym śmiało, a i drobne kilka EURo również można zapłacić.
Pozdrawiam
Gwidon
"...dobrze ze od 5 lat nie mam telewizora bo bym chyba sie zesral chinskim pudrem z gniewu i rozpaczy..." by Vert
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

Pobawiłem się trochę scenerią - jak dla mnie b. średni poziom wykonania.
Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to średnia jakość tekstur. Wydają się takie jakieś rozmyte, ciut nieostre i "plastikowe".
Problemy z pasem na TFFJ - pas ma być z wzniosem ale jakoś dziwnie robią mi się schody. Nie sądze że to coś z ustawieniami FS bo w Lukli taki sam pas mam ok.
Z zalet mogę wymienić całkiem fajny ruch AI - zarówno statków jak i lokalnych połączeń samolotami Britten Norman Islander, DHC6 i Do228. Po wodzie pływa mnóstwo żaglówek, kręcą się pasażerskie linery itp.
Całość jak dla mnie przedstawia poziom bardzo dobrego w wykonaniu darmowego dodatku a nie jakości France VFR.
Tu masz parę screenów.
Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to średnia jakość tekstur. Wydają się takie jakieś rozmyte, ciut nieostre i "plastikowe".
Problemy z pasem na TFFJ - pas ma być z wzniosem ale jakoś dziwnie robią mi się schody. Nie sądze że to coś z ustawieniami FS bo w Lukli taki sam pas mam ok.
Z zalet mogę wymienić całkiem fajny ruch AI - zarówno statków jak i lokalnych połączeń samolotami Britten Norman Islander, DHC6 i Do228. Po wodzie pływa mnóstwo żaglówek, kręcą się pasażerskie linery itp.
Całość jak dla mnie przedstawia poziom bardzo dobrego w wykonaniu darmowego dodatku a nie jakości France VFR.
Tu masz parę screenów.
-
Przemek Tabisz
- Turboprop Captain

Kupuję, ale piszę przy świadkach, że jest to Twoja wina.
I pewnie kupię drugą wersję od FlyTampa.
Z kolei teraz wzięło mnie ponownie QUITO by Boris Foredo , "tania", sympatyczna sceneria. Polecam spróbować latania zwykłą Cessną. Wrażenia niesamowite, a jakie problemy z nabraniem wysokości.
I pewnie kupię drugą wersję od FlyTampa.
Z kolei teraz wzięło mnie ponownie QUITO by Boris Foredo , "tania", sympatyczna sceneria. Polecam spróbować latania zwykłą Cessną. Wrażenia niesamowite, a jakie problemy z nabraniem wysokości.