Banalny temat? Ani trochę. Poszukuję od pewnego dobrego, darmowego b737. Sprawdziłem 5 różnych modeli. Albo nie ma VC (choćby prostego), albo kółko frontowe kręci się w złą stronę, albo nie widać landing light (POSKY), albo lata jak siekiera. Proszę o opinię.
Prześlę Ci na maila mój wynalazek, też lekko zmodyfikowany, z SP4 i dobranymi światłami lądowania. Ale te wartości zostawiłem takie małe, podobno tak ma być. FDE PMDG jest robiony pod zwykłego "gracza" i byłoby zbyt trudno, gdyby zakręcał jak prawdziwy To jednak nie EXTRA300 i waży trochę. Są na forum wątki porównujące oba FDE, z wypowiedziami rzekomych pilotów 737 - na korzyść POSKY.
Ale czy to nie wszystko jedno??
Wiesz, ja myślę, że sterowanie u mnie i tak o tyle odbiega od real, że te wartości to właściwie rzecz gustu i przyzwyczajenia. Ja wolę tak nie kręcić wolantem na wszystkie strony. Zmniejszyłem natomiast troszkę elevator.
ToTom pisze:....Ale te wartości zostawiłem takie małe, podobno tak ma być. FDE PMDG jest robiony pod zwykłego "gracza" i byłoby zbyt trudno, gdyby zakręcał jak prawdziwy To jednak nie EXTRA300 i waży trochę. Są na forum wątki porównujące oba FDE, z wypowiedziami rzekomych pilotów 737 - na korzyść POSKY.
...
Miałem okazje porównać co nieco i PMDG w porównaniu do real NG jest "mułowaty".... rudder'a lepiej nie dotykać bo można powysadzać paxów z foteli