Da sie jakos przypisac wlaczanie odwracaczy ciagu do przepustnicy w joysticku, tak zeby zalaczaly sie po przesunieciu wajchy w okreslone polozenie? W Thrustmasterze Afterburner II przepustnica przed calkowitym zamknieciem ma punkt w ktorym wyraznie wyczuwalny jest przeskok, pomyslalem ze moze by ustawic ciag jalowy przed tym punktem, a po przesunieciu calkowicie do tylu wlaczal by sie odwracacz. Problem w tym ze nie mam pojecia jak to zrobic, mam standardowo ciag jalowy przy samym koncu. Po pierwsze ten przeskok jest denerwujacy np przy kolowaniu bo nie da sie w jego okolicach precyzyjnie ustawic ciagu, a po drugie zawsze to wygodniej wlaczac wsteczny z wajchy zamiast szukac w poplochu klawisza bo pas sie konczy
odwracacze ciagu i joystick
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
Bruner
odwracacze ciagu i joystick
Witam
Da sie jakos przypisac wlaczanie odwracaczy ciagu do przepustnicy w joysticku, tak zeby zalaczaly sie po przesunieciu wajchy w okreslone polozenie? W Thrustmasterze Afterburner II przepustnica przed calkowitym zamknieciem ma punkt w ktorym wyraznie wyczuwalny jest przeskok, pomyslalem ze moze by ustawic ciag jalowy przed tym punktem, a po przesunieciu calkowicie do tylu wlaczal by sie odwracacz. Problem w tym ze nie mam pojecia jak to zrobic, mam standardowo ciag jalowy przy samym koncu. Po pierwsze ten przeskok jest denerwujacy np przy kolowaniu bo nie da sie w jego okolicach precyzyjnie ustawic ciagu, a po drugie zawsze to wygodniej wlaczac wsteczny z wajchy zamiast szukac w poplochu klawisza bo pas sie konczy
Ma ktos jakis pomysl jak to zrobic?
Jaki popłoch? F2 i trzymać.
W płatnym FSUIPC można przypisać odwracanie ciągu do osi przepustnicy.
W płatnym FSUIPC można przypisać odwracanie ciągu do osi przepustnicy.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
W którym?tidit pisze:albo w arbuzie REV i wajcha na maksa do przodu
W PSS masz pod "-" na numerycznej, w Wilco zostaje F2.
Niech sie upewnię, czyli: przyziemienie, ciąg na max i F2 (PMDG 736) - powinny się właczyc odwracacze ciągu. Niestety nie zawsze wychodzi i wtedy jest porażka, bo ciąg na max i samolot nie zwalnia oczywiście
. Ostatnio ledwo zjechałem ostatnim zjazdem z 34 na LOWW. Trzeba chyba kombinowac z FSUIPC.
pozdr
pozdr
Andrzej
Źle, przyziemienie, ciąg na minimum i F2.br10 pisze:Niech sie upewnię, czyli: przyziemienie, ciąg na max i F2 (PMDG 736) - powinny się właczyc odwracacze ciągu.
Hmm, robiąc tak ciąg wsteczny włącza się tylko na chwile i samolot traci predkość powoli (ciekawe dlaczego tak się u mnie dzieje - może źle skalibrowany joy ???) Powracając do poprzedniego pytanka - może ktoś ma kilka prtostych wskazówek jak skalibrować w FSUIPC - jest tam 11 możliwości ?)
pozdr
pozdr
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez br10, łącznie zmieniany 1 raz.
Andrzej
Ciąg owszem wzrasta, ale samolot zwalnia. I może to jest nielogiczne, że dodając 'gazu' samolot nam hamujeD. Design pisze: Ale co jest nielogiczne? Jak się włącza revers to ciąg wzrasta zawsze. Czemu jest to nielogiczne?
Marcin
A
, no to zawsze może zerknąć tutaj:
http://cobweb.ecn.purdue.edu/~propulsi/ ... verse.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Thrust_reverser
http://www.msm.cam.ac.uk/phase-trans/mp ... sld015.htm
...albo po prostu google, ale tematy o hamowaniu już były.
viewtopic.php?t=2671&highlight=wsteczny+ci%B1g
viewtopic.php?t=1232&highlight=wsteczny+ci%B1g
http://cobweb.ecn.purdue.edu/~propulsi/ ... verse.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Thrust_reverser
http://www.msm.cam.ac.uk/phase-trans/mp ... sld015.htm
...albo po prostu google, ale tematy o hamowaniu już były.
viewtopic.php?t=2671&highlight=wsteczny+ci%B1g
viewtopic.php?t=1232&highlight=wsteczny+ci%B1g
Zaraz zaraz! Jak to ciąg na maksa po przyziemieniu?br10 pisze:[Swoją drogą nielogiczne to, aby F2 i ciąg na maksa po przyziemieniu (zawsze jest minimum)
Pzdr - Artur S.
AZT017 (WAW)
Core i7 6700K, ASUS MAXIMUS VIII RANGER, 16GB/2666MHz, MSI GTX970, OS Win7/64bit, SSD Crucial 250GB, FS2004
Core i7 6700K, ASUS MAXIMUS VIII RANGER, 16GB/2666MHz, MSI GTX970, OS Win7/64bit, SSD Crucial 250GB, FS2004
Artur, po prostu wyżej zaszła mała nieścisłość. To co piszesz jest poprawne ale włączając reverse, silniki wchodzą na pełną moc z tym, że w reverse.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Dokładnie: poprzez włączenie reversu ciąg wzrasta jak napisałeś a nie pzresunięcie przepustnicy na maks (ciąg na minimum - przecież należy zredukować po przyziemienu).D. Design pisze:Ale co jest nielogiczne? Jak się włącza revers to ciąg wzrasta zawsze. Czemu jest to nielogiczne?br10 pisze:Swoją drogą nielogiczne to, aby F2 i ciąg na maksa po przyziemieniu (zawsze jest minimum).
I to mi nie pasowało.
ps.
i dzięki za odnośniki, na pewno poczytam, nauki nigdy nie za wiele
pozdr
Andrzej