Witam mam problem z tworzeniem dróg kołowania na małym aeroklubowym lotnisku takim jak np.EPBC .Stworzyłem pasy stratowe gate-y i drogi kołowania,właśnie co do tych dróg mam pytanie .Jak zrobić ażeby drogi kołowania (Tzn. ich tekstury ) były niewidoczne,bo jak wstawiam z afcada to on daje swoją teksturę i głupio to wygląda .
ZNALZłEM ROZWIąZANIE
wytarczy zmienić szrekość drogi kołowania na 0 (zero) sprawdziłem : dla ruchu AI nie ma to znaczenia a nie pojawiają się tekstury .
Hm? A czy projektowałeś kiedyś coś w AFCADzie?
Afcad nakłada textury taxiwayów, apronów, runwayów itd. Kolega natomiast pytał, czy można zrobić tak, aby te textury nie były nakładane. Można, jeśli jako szerokość drogi da się 0m.
AFCAD dla FS02 tworzy tylko drogi kołowania - abstrakcyjne linie po których poruszają się samoloty. Textury w FS02 nakładało się w programie do tworzenia scenerii (FSSC). Nie mam FS04 więc jestem 'do tyłu' i nie przypuszczałem, że AFCAD tak się zmieni.
Najlepiej było w FU - fledem dało się robić wszystko i bez uruchamiania FU wszystko było widać.
No to chyba mówimy o różnych rzeczach. Mnie chodzi o takie textury, które AFCAD nakłada w ramach dróg kołowania, apronów, runwayów itd. Zerknij na moje tutoriale, te o AFCADzie.
D. Design pisze:No to chyba mówimy o różnych rzeczach. Mnie chodzi o takie textury, które AFCAD nakłada w ramach dróg kołowania, apronów, runwayów itd. Zerknij na moje tutoriale, te o AFCADzie.
Chyba nie przeczytałeś posta Adamsa ze zrozumieniem.
AFCAD dla FS02 tworzy tylko drogi kołowania - abstrakcyjne linie po których poruszają się samoloty. Textury w FS02 nakładało się w programie do tworzenia scenerii (FSSC).
Spójrz na początek dyskusji - nigdzie nie ma mowy o tym, że mowa o pierwszym Afcadzie, stąd moje zdziwenie. Zwłaszcza, że pytający Kolega korzysta z FS9. Ale już wszystko jest jasne, zrozumiałem i przyjmuję do wiadomości.