Europejskie Technikum Lotnicze nr 9 im. Bohaterów Narwiku.

Wydarzenia, spotkania, imprezy, szkolenia.

Moderator: PZL Belfegor

Awatar użytkownika
premik
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Jaworzno

Post autor: premik »

Jest jeszcze LZN we Wrocławiu (Lotnicze Zakłady Naukowe). Technikum, Zasadnicza i liceum w jednym. Chyba jest internat. Może z lotnictwem ma tyle wspólnego co wymieniane we wcześniejszych postach, ale za to jak brzmi nazwa.
Co do latania, to załatw sobie pracę na wakacjach na budowie i we wrześniu, będziesz robił licencję szybowcową.
pozdrawiam
ziolo50
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Tychy

Post autor: ziolo50 »

dzieki za info... ale po 1 mam pytanie czy po tej skzole mog zostac pilotem a po 2 czemu mam isc na budowe.. skoro mam 14 lat to i tak za dwa lata a jak ladnie poprosze to mi mama fundnie.. daj swoje gg na PW jak mozesz :P
Pozdrawiam
miechel
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: miechel »

Po tej szkole nie możesz być pilotem ( w sensie że ta szkoła nie kształci pilotów tylko mechaników i awioników). Sam składałem do niej papiery, ale nie przeszedłem badań (audiogram), a poza tym daleko bym miał - mieszkam na Żoliborzu.
ziolo50
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Tychy

Post autor: ziolo50 »

Ale chodzi mi o to czy ta szkola da mi cos w rzeszowie... tzn. cos dzieki czmu bede lepszy i bede mial wieksze szans na zalapanie sie na spec. pilotaz

Powiem ze i tak mi sie bardziej podoba skzola w Wawie :P
ciemny21
Jet 1st Officer
Jet 1st Officer
Skąd jesteś: Gdańsk

Post autor: ciemny21 »

Nawet po gastronomiku możesz.
W PRz nic za to, że skończysz to technikum nie dostajesz ( jakiś extra punktów ). Fakt, na pewno się ucieszą, ale mimo wszystko najważniejsza jest matura. Jest obszeerny temat o PRz. Poczytaj. Jest tam też opisany sposób rekrutacji ...
http://www.prz.rzeszow.pl/
Może by Cie czytać nauczyli... ? [']
Marcin
ODPOWIEDZ