TTools

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Lotnik_14
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: EPKK

TTools

Post autor: Lotnik_14 »

Witam.
Otoz chcialbym z gory przeprosic za zalozenie tego tematu bo wiem ze o tym czytalem ale nie moge tego znalesc.
Wiec, prosilbym o opisanie jaki plik mam usunac aby miec swoj traffic. Jak edytowac aircraft.txt i flightplans.txt. mam fs 2002
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

Program TTools.
W programie podajesz gdzie jest zainstalowany FS2000 i gdzie maja być wrzucone pliki po dekompilacji. Klikasz po prawej stronie na plik o nazwie traficXXXXXX i dajesz decompile.
Po chwili będziesz miał 3 pliki tekstowe aircaftxxxxx.txt, airportxxxxxx.txt i flightplanxxxxx.txt.
Modyfikujesz i gotowe.
Aby usunąć default'owe loty wywal tylko ten plik trafficxxxxx.bgl ( ZMIEŃ TYLKO NAZWĘ NA .OLD ) lub skorzystaj z PAI .
Lotnik_14
Cadet
Cadet

Ale ja mam pliki :
traffic.bgl i traffic_orginal.ddd jakos tak i tarffic.dll ale to jest modul
Przemek Tabisz
Turboprop Captain
Turboprop Captain
Skąd jesteś: EPWR

Post autor: Przemek Tabisz »

Czytaj ze zrozumieniem, nawet jak to będziesz miał robić 100 razy.
Aby mieć swój traffic to trzeba go sobie stworzyć, czyli posiadać modele, malowania samolotów AI i plany/rozkłady lotów - oddzielny temat i nie będę go tutaj rozwijał.
Aby usunąć cały ruch wywal ten plik traffic.bgl z katalogu dysk:/flightsimulator/scenery/world/scenery . Wtedy będzie pusto.
PAI posiada specjalne pliki od usuwania ruchy GA, samolotów odrzutowych itd., ale nie mam zamiaru i ochoty odwalać roboty za Ciebie i podawać gotowe rozwiązania. Szukaj na forum bo było dziesiątki razy.
I skąd ja mam wiedzieć co masz za pliki na dysku, nie jestem wróżką a FS2002 miałem zainstalowanego 2 lata temu.
Lotnik_14
Cadet
Cadet

juz mi dziala, dzieki.
ODPOWIEDZ