Witam
Od kilku godzin męczę się z zainstalowaniem SDK do FSX. Wszystko robię jak należy, według poradników, jakie znalazłem w Internecie. Mam zainstalowanego patcha sp1 do FSX, instaluje SDK z cd1, potem instaluje SDK SP1. Wpisuje odpowiednie ścieżki do pliku dll.xml , odpalam grę i nie ma dodatkowego menu TOOLS. Próbowałem już różnych ścieżek itd. I nie działa, nie mam pojęcia, co jest nie tak.
Grę mam zainstalowaną:
E:\Gry\Flight Simulator X
SDK w:
D:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK
Plik dll.xml jest w:
D:\Documents and Settings\Cyberbol\Dane aplikacji\Microsoft\FSX\dll.xml
Zawartość pliku dll.xml:
<Launch.Addon>
<Name>Object Placement Tool</Name>
<Disabled>False</Disabled>
<ManualLoad>False</ManualLoad>
<Path> D:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Mission Creation Kit\Object_Placement.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>Traffic Toolbox</Name>
<Path> D:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\Traffic Toolbox SDK\traffictoolbox.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>Visual Effects Tool</Name>
<Path> D:\Program Files\Microsoft Games\Microsoft Flight Simulator X SDK\SDK\Environment Kit\Special Effects SDK\visualfxtool.dll</Path>
</Launch.Addon>
</SimBase.Document>
Wszystkie ścieżki się zgadzają, próbowałem nawet te 3 dll przekopiować np. do:
E:\Gry\Flight Simulator X\SDK\ - zrobiłem ten folder
I zmieniłem oczywiście ścieżki w pliku dll.xml, ale nic nie pomaga.
Nie ma tego dodatkowego menu TOOLS.
POMOCY!
SDK do FSX
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
SDK do FSX
ASUS P5B Deluxe WiFi / E6600@3200 / GEIL 4 GB DDR2 800 4-4-4-12 + / XFX Geforce 7900GT 256 OC
Latam na FS2004 oraz FSX Deluxe PL
To nie to. Już nie wiem co jest grane. Znalazłem spory wątek z tym samym problemem na jakimś zagranicznym forum i również nikt nie był w stanie pomóc kolesiowi. A nie mam zamiaru instalować wszystkiego od początku. Wszystko mam oryginalne więc nie wiem w czym tkwi problem. Tyle kasy wydać na grę (319zł bo kupiłem ją zaraz jak wyszła w Łodzi w Empiku) i aby człowiek spokojnie nie mógł zainstalować SDK. SKANDAL.!empeck pisze:Tak na pierwszy rzut oka - masz spację pomiędzy <Path> a ścieżką, może to jest błąd?
ASUS P5B Deluxe WiFi / E6600@3200 / GEIL 4 GB DDR2 800 4-4-4-12 + / XFX Geforce 7900GT 256 OC
Dziwne
U mnie dll.xml wygląda tak:
I Object Placement Tool działa.
EDIT: Jeszcze jedna myśli mi się nasunęła - spróbuj może zainstalować SDK pod jakąś 'krótszą' ścieżką?
Na przykład D:\SDK\ ?
EDIT2: Zmień w systemie symbol dziesiętny z przecinka na kropkę, być może to pomoże.
U mnie dll.xml wygląda tak:
Kod: Zaznacz cały
<?xml version="1.0" encoding="Windows-1252"?>
<SimBase.Document Type="Launch" version="1,0">
<Descr>Launch</Descr>
<Filename>dll.xml</Filename>
<Launch.ManualLoad>False</Launch.ManualLoad>
<Launch.Addon>
<Name>Object Placement Tool</Name>
<Path>D:\Projects\FSXSDK\SDK\Mission Creation Kit\object_placement.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>Traffic Toolbox</Name>
<Disabled>True</Disabled>
<Path>D:\Projects\FSXSDK\SDK\Mission Creation Kit\traffictoolbox.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>Visual Effects Tool</Name>
<Path>D:\Projects\FSXSDK\SDK\Mission Creation Kit\visualfxtool.dll</Path>
</Launch.Addon>
<Launch.Addon>
<Name>FSUIPC 4</Name>
<Path>Modules\FSUIPC4.dll</Path>
</Launch.Addon>
</SimBase.Document>
EDIT: Jeszcze jedna myśli mi się nasunęła - spróbuj może zainstalować SDK pod jakąś 'krótszą' ścieżką?
Na przykład D:\SDK\ ?
EDIT2: Zmień w systemie symbol dziesiętny z przecinka na kropkę, być może to pomoże.
Wiec tak. Odinstalowałem cały SDK i zainstalowałem od nowa tak samo jak Ty masz. Sprawdziłem już po zainstalowaniu podstawowego SDK i pojawiło się dodatkowe menu "DODATKI”, ale jest w nim tylko "FSUIPC". Po instalacji SP1 tak samo. Znowu kombinowałem. Skopiowałem te *.dll do Modules i w pliku dll.xml zrobiłem taka sama ścieżkę dostępu jak ma ten "FSUIPC" ale nic to nie zmieniło. Nie chce mi załapać tych DLL od SDK, nie mam pojęcia czemu.
Dzięki!
Możesz mi napisać gdzie dokładnie mogę to zmienić?empeck pisze: EDIT2: Zmień w systemie symbol dziesiętny z przecinka na kropkę, być może to pomoże.
Dzięki!
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
Nie jestem pewien jak to jest w XP, pod Vistą - Panel Sterowania -> Opcje Regionalne i Językowe -> Formaty -> Dostosuj ten format. Okno wygląda tak:

By empeck at 2007-08-03
Trzeba zmienić symbol dziesiętny na kropkę. Nie pamiętam dlaczego ja to zmieniałem, ale może dzięki temu Object Placement Tool mi działa.
EDIT: PZL Belfegor mnie wyprzedził

By empeck at 2007-08-03
Trzeba zmienić symbol dziesiętny na kropkę. Nie pamiętam dlaczego ja to zmieniałem, ale może dzięki temu Object Placement Tool mi działa.
EDIT: PZL Belfegor mnie wyprzedził