Witam. Panowie mam takie pytanie ogólne: W jaki sposób planować loty za Ocean powiedzmy EGLL KBOS razem z NATami itd.? Niby wszystkie szczegóły mam (plan lotu z Route finder), Fsnavigator ( żeby jakoś wyeksportować plan dla FMC PMDG).Problem w tym, że nie wiem jak dodać owe NAty w FSnavigatorze. Bo jeździć myszką po "oceanie", szukając odpowiednich współrzędnych to chyba bezsensu ( zresztą i tak nie jest nigdy dokładnie). Proszę o poradę jak mieć plan lotu w formacie .rte, razem z aktualnymi NATami. W końcu Ci którzy latają z USA do Europy muszą mieć jakiś sposób. Niedawno sprawdzałem w ServInfo plany lotów tych którzy lecieli np. Level D 767, lub 747 ze stajni PMDG i mieli aktualne dane! Tylko jak oni to zrobili?
Dodam tylko że chciałbym zapisać taką trasę, aby w przyszłości załadować ją do FMC ( wiem że będzie już nieaktualna przez NATy

) Przyszło mi też do głowy że może piloci wbijają w FMC na bieżąco FIXy i inne punkty nawigacyjne, ale zastanawiam się czy istnieje jakaś alternatywa ( ze względu na czas).
Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie informacje
PS. Przepraszam za może nieco długi post, ale chciałbym po prostu się czegoś nowego dowiedzieć
AMD Athlon x2 5000+, 2x512 MB RAM 667 MHz Kingston 667MHz, ASUS M2N4-SLI, Galaxy 7900GS 512MB, CH YOKE+CH Pro pedals