Prywatne szkoły latania

Wydarzenia, spotkania, imprezy, szkolenia.

Moderator: PZL Belfegor

Kuba Mędrzycki
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Prywatne szkoły latania

Post autor: Kuba Mędrzycki »

Czy ktoś z Was uczęszcza bądź ukończył którąś z prywatnych szkół lotniczych? Do jednej z nich mam zamiar się zapisać na kurs samolotowy kończący się licencją turystyczną. Chciałbym jednak poznać opinię innych o tego typu placówkach. Z warszawskich szkół, biorę pod uwagę "Runway" U nich bowiem, odpowiadają mi terminy i wieczorowy system nauki.
Ale jak mówię, zanim podejmę decyzję, chciałbym poznać opinię innych. Aeroklub w-wski niestety w moim przypadku odpada wyłącznie ze względu na terminy kursów.

P.S. jeśli podobny temat już gdzieś był, to przepraszam za powielanie wątków.
Awatar użytkownika
b00gie
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EPWA

Post autor: b00gie »

Ja robilem w AW, a z tego co wiem to oprocz popoludniowych zajec teoretycznych jest tez system weekendowy, coprawda zaczyna sie chyba miesiac, czy parę tygodni pózniej. Co do Runway to mają troche lepszy sprzęt, ale licencja CPL(A) kosztuje coś ok 4000 PLN drożej(oczywiście jeżeli do standardu 45h nie musisz wylatać dodatkowych godzin -> C152 to ok 350PLN/h w AW i ok 420PLN w RWY), do tego chyba całość w RWY musisz wpłacić od razu. Poziom wyszkolenia jest ten sam. Moim zdaniem samego Cepeela lepiej jest zrobić w aeroklubie.
Obrazek
ODPOWIEDZ