[FSX] Migający ekran podczas uruchamiania lotu ( NVidia)

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

Awatar użytkownika
Atago
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Zielona Góra

[FSX] Migający ekran podczas uruchamiania lotu ( NVidia)

Post autor: Atago »

Witam.

Mam jeszcze jeden , mały, problem z FSX'em. Po załadowaniu wszystkich danych potrzebnych do lotu, na ekranie ukazuje się kokpit, ale tylko na około pół sekundy, potem cały ekran robi sie czarny na 2-3 sek i tak w kółko. Udało mi się opracować "procedurę awaryjną" :lol:
-należy wcisnąć Esc następnie klawisz "Windows" i na pasku zadań kliknąć w ikonkę FSX'a, na koniec wybieram opcję "Kontynuuj lot" i juz wszystko działa ok.

Pracuję na systemie Vista Ultimate i najnowszych driverach NVidii. Karta 7900GTO.
Chciałbym przestać korzystać z tej "procedury". Może ma ktoś jakieś sugestie.

BTW
Czy ktoś z forumowiczów lata online korzystając z Visty i FSX'a? Jeśli tak to jakich programów dodatkowych używa?

Pozdr.
Tomek
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

Okno, czy full screen?

Jakie dodatkowe programy?
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
Atago
Cadet
Cadet

Pełny ekran, dwa monitory, dodatki to X Graphics, FS Global , FSX SP1. Problem wystepuje od motolotni do Boeing'a 747.
Czy mozna zmienić ustawienia tak, by np. Górny Panel, GPS i okienko komunikacji z wieżą wyswietlało się standardowo na drugim monitorze. Czyli, żebym nie musiał przeciagać tych okienek za każdym razem.

Pozdr.
Tomek
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

To obawiam sie, że te stery pod Vistę mają jakiegos buga. Jak są pod Vistę inne, to sprawdź te inne.

Z tego co wiem, na stałe tych okienek na drugi monitor nie mozna dać. Pozostaje za każdym razem przeciągać.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
Atago
Cadet
Cadet

Tak jak pisałem wczesniej, już korzystam z najnowszych driver'ów. Zjawisko występuje zarówno w najnowszej wersji sterowników, jak i w starszej wersji.

Pozdr.
piotr66
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Sanok

Post autor: piotr66 »

Trochę już czasu mineło, więc może napiszę coś, o czym wszyscy wiedzą, ale mi wczoraj na opisywane problemy pomogło to:

http://www.nvidia.pl/object/windows_vista_hotfixes_pl.html
ODPOWIEDZ