Po wczorajszym zlocie na EPSC mam wątpliwości czy postąpiłem właściwie.
Będąc na poziomie FL100 dostałem polecenie wykonania holdingu, następnie otrzymywałem
polecenia zniżania w holdingu aż do wysokości 4000ft. Po kilku kółkach otrzymałem zgodę na podejście ILS 31 i zniżenie do 2800ft. W tym momencie miałem wątpliwości jak postąpić, czy wykonać racetracka tak jak jest na mapie, czy podchodzić z holdingu.
Ja wykonałem trochę przedłużony holding, ale i tak znalazłem się powyżej ścieżki i musiałem lądować z ręcznie.
Z tego wynikałoby, że trzeba było wykonać bez pytania racetrack. Ale czy to jest prawidłowe?
Podejście proceduralne EPSC
Moderator: RzEmYk
Podejście proceduralne EPSC
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez prabut, łącznie zmieniany 1 raz.
Sławek
Witam
Na moje: max holding ALT na EPSC rwy 31 to FL080. Byłeś FL100 wiec ciut wysoko.
Zgodę na podejście otrzymales w którym miejscu holdingu? Jesli byłoby to na outbound leg to osobiscie bym nakręcał w lewo i od razu sie stabilizował.
Chętnie jednak przeczytam, co napisze kontroler. Bo jesli daje zgode na podejscie, to:
1. albo oczekuje, że zrobisz to od razu z holdingu
2. albo ma świadomość, że po hold wejdziesz w racetrack. Słowem czas do stabilizacji na ILS nieco się wydłuży.
Na moje: max holding ALT na EPSC rwy 31 to FL080. Byłeś FL100 wiec ciut wysoko.
Zgodę na podejście otrzymales w którym miejscu holdingu? Jesli byłoby to na outbound leg to osobiscie bym nakręcał w lewo i od razu sie stabilizował.
Chętnie jednak przeczytam, co napisze kontroler. Bo jesli daje zgode na podejscie, to:
1. albo oczekuje, że zrobisz to od razu z holdingu
2. albo ma świadomość, że po hold wejdziesz w racetrack. Słowem czas do stabilizacji na ILS nieco się wydłuży.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Ok, to jak dostałeś clrd ils app to powinenes na moje jednak robic racetracka. Na OL masz IAF. To była procedura. Do tego byłeś za wysoko.
Bartek
Patrząc na mapkę podejścia 2800ft to wysokość, na której zaczynasz procedurę podejścia do pasa 31. Więc racetrack jest wymagany, inaczej się nie wyrobisz (i się nie wyrobiłeś) aby przechwycić glide slope od spodu na 2200ft.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11