Efekty deszczu na szybie samolotu w FSX

Ogólna dyskusja na temat FS2002, FS2004, FSX.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

klop23
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Warszawa

Efekty deszczu na szybie samolotu w FSX

Post autor: klop23 »

Witam serdecznie.
Mam małe pytanko posiadam FSX i czy jest mozliwosc aby jak stoje na pasie startowym i pada deszcz na szybie samolotu byly krople ktore splywajaa w miare predkosci sie rozchodza po bokach.mialem FS9 i tam tak bylo natomiast w FSX niewidze tego a w FSX jest tylko tak że pada deszcz przed szybą jak stoje na pasie startowym trochę nierealistycznie to wygląda..Czy jest taka mozliwosc zeby to włączyć lub jest jakiś program co to naprawia lub robi.Bardzo proszę o pomoc?.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Galimex
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: Pikeary

Post autor: Galimex »

Sprecyzuj czy chodzi ci o kokpit 2D czy 3D.
Jeżeli o 2D to ten efekt jest także w fsx jeżeli o wirtualny cockpit to z takim zjawiskiem nie spotkałem się ani w FSX ani w FS2004
PZL Belfegor
Moderator
Moderator

Post autor: PZL Belfegor »

eżeli o 2D to ten efekt jest także w fsx jeżeli o wirtualny cockpit to z takim zjawiskiem nie spotkałem się ani w FSX ani w FS2004
Efekty deszczu na szybach w VC występują w FS9, niestety jak z tym jest w FSX nie wiem.
klop23
Cadet
Cadet

Niestety kokpit 2D i 3D nic do tego niema.
chodzi mi dokładnie o to tylko widok z kabiny pilota żeby był:
http://secure.simmarket.com/online/fsmeteo/v8/screen7.jpg
Precyzując o co mi chodzi to już pisze:
W FS2004 jak stoje cessną na lotnisku i pada deszcz to krople deszczu zostają na szybie i pomału opaadają na dól.W czasie lotu jest to efekt szybszy tzn spływają na boki. natomiast w FSX mam deszcz ale jak stoje na lotnisku i pada to pada a ja mam widok z kabiny to widzę deszcz ale niepada on na szybę tylko pionowo przed samolotem.I niewiem czy tak już ma FSX czy można to jakoś zmienić.??? Jak ktoś wie lub zna jakiś program do FSX to będe wdzięczny.
Pozdrawiam

[Żeby była jasność, Michał mówi najprawdopodobniej o tych efektach: http://library.avsim.net/esearch.php?DLID=57284 - Rz]
Ostatnio zmieniony sob 27 paź, 2007 18:48 przez klop23, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

W FSX nie ma tego efektu.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
klop23
Cadet
Cadet

No właśnie bardzo dziękuję za odpowiedz i pomoc.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
misio1958
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EDDK

Post autor: misio1958 »

konraf pisze:W FSX nie ma tego efektu.
Jest, bijacy efekty FS9 na leb, na szyje! Pod warunkiem, ze wykonawca modelu przypisal go do samolotu. W tym caly problem, ze wciaz mamy modele dzialajace pod oboma symulatorami. Efekty FS9 przypisane w Gamepack FS 2004 nie dzialaja w FSx i odwrotnie. Some1 juz tlumaczyl na forum, na czym polega roznica. Samolot czy sceneria wykonana dla FSX nie da sie "odpalic" w FS2004, a odwrotnie z ograniczeniami.
Awatar użytkownika
konraf
Administrator
Administrator
Skąd jesteś: EPPO

Post autor: konraf »

To w takim razie ludzi z MS można za j.j. powiesić, bo efektu nie przypisali do żadnego defaultowego samolotu z FSX.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Awatar użytkownika
misio1958
Light Planes Captain
Light Planes Captain
Skąd jesteś: EDDK

Post autor: misio1958 »

Moze samoloty byly wczesniej gotowe, niz powatal sam efekt i juz wiecej nie wracali do tematu?
klop23
Cadet
Cadet

Potwierdzam efekt deszczu na szybach samolotów już jest po patchu SP2 do FSX .Ten sam efekt a nawet lepszy jest przy DX10 sprawdzalem.
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ