Głos załogi i muzyka na pokładzie
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
-
ctrl_alt_delete
Głos załogi i muzyka na pokładzie
Czy ktoś zna może jakiś adds-on który zawierałby głos załogi na pokładzie?
Marzy mi się usłyszenie: boarding completed, standardowej procedury bezpieczeństwa, muzyki podczas kołowania i po wylądowaniu, informacji zapiąć pasy bo rozpoczynamy procedurę zniżania do lądowania itp.
Lecąc Benkiem czuje się jakbym leciał sam bez załogi, przez co bardzo odbiega to od rzeczywistości.
Marzy mi się usłyszenie: boarding completed, standardowej procedury bezpieczeństwa, muzyki podczas kołowania i po wylądowaniu, informacji zapiąć pasy bo rozpoczynamy procedurę zniżania do lądowania itp.
Lecąc Benkiem czuje się jakbym leciał sam bez załogi, przez co bardzo odbiega to od rzeczywistości.
Re: Głos załogi i muzyka na pokładzie
Niektóre panele mają coś takiego. Widziałem kilka takich, gdzie masz dziesięć przełączników i każdym z nich uruchamiasz głos pilota, który klepie do pasażerów różne informacje. Można nawet stewardessy uruchomić, które gadają jak kapok założyć, gdzie są wyjścia awaryjne i w którą stronę płynąć po awaryjnym wodowaniu na Pacyfiku.ctrl_alt_delete pisze:Czy ktoś zna może jakiś adds-on który zawierałby głos załogi na pokładzie?
Ale to moim zdaniem głupota - knefle do własnego głosu?

McDonnell Douglas DC-10-30F Federal Express FDX472
- kleszczu_ns
- Cadet

- Skąd jesteś: Nowy Sącz
Czemu głupota :idea: :idea:Niektóre panele mają coś takiego. Widziałem kilka takich, gdzie masz dziesięć przełączników i każdym z nich uruchamiasz głos pilota, który klepie do pasażerów różne informacje. Można nawet stewardessy uruchomić, które gadają jak kapok założyć, gdzie są wyjścia awaryjne i w którą stronę płynąć po awaryjnym wodowaniu na Pacyfiku.
Ale to moim zdaniem głupota - knefle do własnego głosu?
Moim zdaniem to fajna rzecz w koncy to symulator i ma byc jak najbardziej prawdziwie to czemu nie mialo by byc gadajacej zalogi wraz z pilotem ?
Witam !
Znalazlem cos takiego, niestety nie testowalem, ale opis jest zachecajacy. Mozna pobrac z flightsim, nazwa pliku: fdsfxpnl.zip. Pozdrawiam serdecznie !
"This is an add-on sub-panel which is intended to add cabin and crew voice announcements, ambient environment, and cabin “muzak” to your flight simming experience. While it was created for the addition to commercial aircraft it can be added to just about any aircraft you desire. The panel was tested for FS2004 and was not designed to operate in FS2002.
This began as a personal project to enhance and add “life” while sitting on the tarmac and during my flights. While there are some very nice commercial add-ons which in effect can do the same thing much better, I wanted a “quick & simple” approach which did not require a lot of pre-setup, where I could just slap this onto any aircraft and get up and going.
I finally completed it fully enough where I thought I could share it with fellow simmers and also as a way to say thank-you for all the great free add-ons coming out for FS2004… sort of giving something back to this great hobby. Many thanks."
Znalazlem cos takiego, niestety nie testowalem, ale opis jest zachecajacy. Mozna pobrac z flightsim, nazwa pliku: fdsfxpnl.zip. Pozdrawiam serdecznie !
"This is an add-on sub-panel which is intended to add cabin and crew voice announcements, ambient environment, and cabin “muzak” to your flight simming experience. While it was created for the addition to commercial aircraft it can be added to just about any aircraft you desire. The panel was tested for FS2004 and was not designed to operate in FS2002.
This began as a personal project to enhance and add “life” while sitting on the tarmac and during my flights. While there are some very nice commercial add-ons which in effect can do the same thing much better, I wanted a “quick & simple” approach which did not require a lot of pre-setup, where I could just slap this onto any aircraft and get up and going.
I finally completed it fully enough where I thought I could share it with fellow simmers and also as a way to say thank-you for all the great free add-ons coming out for FS2004… sort of giving something back to this great hobby. Many thanks."
- Załączniki
-
- Okienko komunikatów
- FDSFX.JPG (49.41 KiB) Przejrzano 13939 razy
Ostatnio zmieniony wt 06 lip, 2004 22:10 przez rafalek, łącznie zmieniany 1 raz.
Rafał Łukasik
Prawdziwie? No ja jakoś nie widziałem w kabinie prawdziwego B737 guzików, dzięki którym pilot gada. W F16 też nie. Może mają jakieś wajchy albo trzeba pociągnąć pilota za sznurek przy nogawce?kleszczu_ns pisze: Czemu głupota :idea: :idea:![]()
Moim zdaniem to fajna rzecz w koncy to symulator i ma byc jak najbardziej prawdziwie to czemu nie mialo by byc gadajacej zalogi wraz z pilotem ?

- kleszczu_ns
- Cadet

- Skąd jesteś: Nowy Sącz
jezu nie rozumiesz mnie ?ajwaj pisze:Prawdziwie? No ja jakoś nie widziałem w kabinie prawdziwego B737 guzików, dzięki którym pilot gada. W F16 też nie. Może mają jakieś wajchy albo trzeba pociągnąć pilota za sznurek przy nogawce?kleszczu_ns pisze: Czemu głupota :idea: :idea:![]()
cóz ze guziki nie moze byc cudownie bo to jednak nie lecisz na prawde i nie mozesz sobie mikrofonu wziasc do reki i glosic komunikaty ale chociaz troche bardziej to urzezcywistnic trudno ze guzikiem moze w MFS 2005 juz nie bedzie trzeba guzikow.
edit.
Chyba że chodzi ci o właczenie tych " Głosów " to nie wiem nie mam taiego czegoś które by takie " Głosy " dodawalo pozdro.
Generalnie mów mi ajwaj.kleszczu_ns pisze: jezu nie rozumiesz mnie ?
I ten wątek też kończę. Jak chcesz głosy to podepnij sobie mikrofon do wieży, naucz się komunikatów i mów ile wlezie - będziesz miał jak w realu. A głosy w grze - owszem, fajna sprawa, ale mnie właśnie o te guziki chodziło; nie dość, że głupio wyglądają, to jeszcze nie są podpisane i przez pomyłkę możesz sobie włączyć np powitanie stewardessy podczas awaryjnego lądowania. Co kto lubi.cóz ze guziki nie moze byc cudownie bo to jednak nie lecisz na prawde i nie mozesz sobie mikrofonu wziasc do reki i glosic komunikaty ale chociaz troche bardziej to urzezcywistnic trudno ze guzikiem moze w MFS 2005 juz nie bedzie trzeba guzikow.
edit.
Chyba że chodzi ci o właczenie tych " Głosów " to nie wiem nie mam taiego czegoś które by takie " Głosy " dodawalo pozdro.

Noo to Ci wyszłoajwaj pisze:Generalnie mów mi ajwaj.kleszczu_ns pisze: jezu nie rozumiesz mnie ?
Co do dzwieków na pokładzie to owszem, moze i ma to zastosowanie w lataniu off-line ale podziekuje za takie atrakcje przy on-line. Wole skupic sie na locie, mapach, nawigacji niz na sluchaniu jakis komunikatów. Ewentualnie w przypadku długich lotów mozna sobie właczyc jakas muze z kokpitu....na forum byl poruszany temat takiego playera do FS'a.
Pozdrawiam
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Dla mnie wcale to nie jest glupi pomysl,chodzi o klimat jaki sie wytwarsza np podczas kolowania gdy slyszymy tekscik ,, witamy panstwa na pokladzie samolotu Polskich lini lotniczych itd itp.sam uzywam 2 programow ktore podkladaj glosy jeden to FDc i ten by najbardziej ci podpasowal bo jest tam sporo mozliwosci ale niestety jest platny ,a drugi to Enviro i ten jest free mozna do niego wpisac zapisy realnego ATC np epwa ground, tower ,itd oczywiscie jezeli ktos ma dostep do takich zapisow co oczywiscie jest nielegalne
/,jezeli chodzi o pliki wave z zapisami rozmow ATC zagranicznych to jest tego mnowstwo na flightsim.Pzdr Jacek
http://library.avsim.net/search.php?Sea ... tID=fs2004
Na przykład strona 4: RadioCD4
Alternatywa: Winamp, foobar, WMP...
Na przykład strona 4: RadioCD4
Alternatywa: Winamp, foobar, WMP...
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Re: Co z tym FSXem
A poszukaj sobie na avsimie leniu.tomekk55 pisze:A do FSX to działa? Zna ktoś może tego typu DARMOWE dodatki?
Zapraszam do opcji Szukaj!
Flightsim, nazwa pliku: fdsfxpnl.zip ..Rafalek to przedastawił we wcześniejszym poście, działa dobrze w FS2004 i miło się z tym lata, można sobie włączyć np. odgłosy lotniska, czy szum jaki panuje w terminalu i wiele informacji podawanych przez stewardesse do pasażerów w różnych fazach lotu. Szczerze mówiąc mi sie podoba, dodaje realizmu, wiem że coś się dzieje za moimi plecami
..pozdrawiam
Mamy pytanie odnoście tego dodatku, zamontowałem sobie, włączyłem FS9, latam, fajnie jest, ale gdy włączam znowu np. następnego dnia, muszę od nowa wpisywać w panel.cfg komendę:
WindowXX=FlightDeck SFX Panel
Za każdym razem tak się dzieje. Dodam, że problem występuje u mnie tylko w Level-D 767. Nie wiecie jak temu zaradzić? w sumie nie taka wielka tragedia, i mogę sobie wpisywać za każdym razem ale chciałbym wiedzieć dlaczego tak sie dzieje, na forach nie doszukałem się odpowidzi.. Pozdrawiam!!
WindowXX=FlightDeck SFX Panel
Za każdym razem tak się dzieje. Dodam, że problem występuje u mnie tylko w Level-D 767. Nie wiecie jak temu zaradzić? w sumie nie taka wielka tragedia, i mogę sobie wpisywać za każdym razem ale chciałbym wiedzieć dlaczego tak sie dzieje, na forach nie doszukałem się odpowidzi.. Pozdrawiam!!