[FS9] Co właśnie jest wczytywane?

Problemy techniczne związane z programami do FS, sterownikami, ruchem AI, modyfikacjami plików konfiguracyjnych, optymalizacją FS'a.

Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk

PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

[FS9] Co właśnie jest wczytywane?

Post autor: PZL Belfegor »

Po próbie uruchomienia FSa pojawia się splashscreen, komputer coś mieli, niestety jednak mimo długiego oczekiwania nie pojawia się menu (nie wyskakuje też żaden błąd). Wywalenie fs9.cfg nie pomogło, a w miarę możliwości chcę uniknąć przeinstalowywania (w końcu ustawienie wszystkiego tak, jak lubię zajmuje trochę czasu). Z tego powodu chciałbym zapytać, czy można ustalić, jakiego pliku nie da się wczytać? Wtedy wystarczyłoby skopiować feralny plik z płytek instalacyjnych i byłoby po problemie.
Awatar użytkownika
RzEmYk
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: KDA

Post autor: RzEmYk »

Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
PZL Belfegor
Moderator
Moderator
Skąd jesteś: Warszawa

Post autor: PZL Belfegor »

Dziękuję, po użyciu programu wyszło, że ciągle uruchamiany jest C:\Program Files\Kaspersky Lab\Kaspersky Internet Security 7.0\miscr3.dll.
Wyłączenie Kasperskiego nic nie daje (jedynymi włączonymi opcjami są zapora sieciowa i ochrona www, żadnego skanowania wczytywanych plików ani nic), wywalenie z autostartu i restart komputera również nie pomagają - dopiero po kompletnym odinstalowaniu KIS da się uruchomić FSa :|
b 737
Cadet
Cadet
Skąd jesteś: Staszów

Post autor: b 737 »

Witam. Mam pewien problem z wczytywaniem się scenerii, a dokładnie jestem np. 6nm na prostej w ZRH od FSDT a lotnisko to jedna wielka biała plama, dopiero jak zbliżę się na 2-3nm lotnisko załaduje się w ułamku sekundy. Wie ktoś może jak 'zwiększyć' widzialność lotniska? Aha czasem wywali błąd fe.dll i nie wiem jak się z nim uporać;/ leciałem wczoraj ZRH-HKG (Kai-Tak) i wywaliło mnie przy ładowaniu się budynków Kai Tak. Błąd fe.dll :x

Dodatki
UTE Europa
GEP
REX + AS 6.5
Kai tak od Flytampa
B747 PMDG

Sprzęt
E5200 (nie kręcony)
HD4850 Asus (nie kręcona)
GA-EP43-DS3
G.skill F2-6400CLD4-2GBPK
CoolerMaster Extreme 460W

Z fps problemu nie mam. Rzadko kiedy spada poniżej 20.

Wesołego jajka :)
ODPOWIEDZ