Czy jest taki dodatek?
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Czy jest taki dodatek?
Witam nie wiem jak dokładnie sprecyzować moje pytanie i nie wiem czy będzie ono jasno przedstawione, ale spróbuje. A więc tak czy jest dodatek do samolotu PMDG 737 NG który wyświetla na wyświetlaczu LCD oprócz drogi wklepanej do FMC również samoloty znajdujące się w powietrzu. Chodzi dokładnie o RADAR, nie chodzi mi o latanie ONLINE bo wiem że w FSINN jest radar tylko chodzi o offline. I jeszcze jedno czy da sie zrobić żeby na wyświetlaczu oprócz drogi z FMC był zarys granic państw. Jest mi to obojętne czy będą to płatne czy darmowe dodatki. Myślę że zrozumiale przedstawiłem moje pytania.
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Ivoo, łącznie zmieniany 1 raz.
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
Jeśli chodzi o wyświetlanie innych samolotów (AI) to pmdg 737 mają na wyposażeniu TCAS (http://pl.wikipedia.org/wiki/TCAS).
Granic państw na wyświetlaczach samolotu nie zobaczysz, bo w prawdziwych samolotach też ich nie ma.
Granice i inne samoloty możesz oglądać w zewnętrznych programach typu FSCommander albo FSNavigator (tylko pod 2004 i nie wiem czy pokazuje ruch AI offline).
Granic państw na wyświetlaczach samolotu nie zobaczysz, bo w prawdziwych samolotach też ich nie ma.
Granice i inne samoloty możesz oglądać w zewnętrznych programach typu FSCommander albo FSNavigator (tylko pod 2004 i nie wiem czy pokazuje ruch AI offline).
Paweł Dragan
Gdańsk
Gdańsk
Czyli mam rozumieć że ta fotka przedstawia zdjecie z FS Navigatora i to nie jest jako tako dodatek do samolotu.
http://www.drzewiecki-design.net/1%20(9).jpg
A co do TCAS to albo nie umiem tego włączyc albo nie działa offline.
A co do TCAS to albo nie umiem tego włączyc albo nie działa offline.
"Prędzej złodziej przyzna się, że ukradł, niż profesor, że głupstwo powiedział."
To Project Magenta, ew. VasFMC w najnowszej odmianie.Ivoo pisze:Czyli mam rozumieć że ta fotka przedstawia zdjecie z FS Navigatora i to nie jest jako tako dodatek do samolotu.
Działa offline. W manualu jest napisane jak się go włącza.A co do TCAS to albo nie umiem tego włączyc albo nie działa offline.
vasfmc.
Ostatnio zmieniony pt 07 mar, 2008 20:48 przez RzEmYk, łącznie zmieniany 1 raz.
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
- piotr-pajor
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: EPLL
PMDG 737 ma TCAS i działa poprawnie Online i Offline
Project LODZ - już niedługo sporo niespodzianek !
www.projectlodz.eu
www.projectlodz.eu
Ja mam cały pakiet -600 do -900 i w -600/-700 mam wskazania TCASa.aviator pisze:pmdg 737 600/700 chyba nie ma tcas'a...
Zapraszam do opcji Szukaj!
-
PZL Belfegor
- Moderator

- Skąd jesteś: Warszawa
W manualu 737 wszystko masz dotyczące TCAS..
Jak chcesz żeby Ci działało musisz transponder ustawić na wartość TA lub TA/RA i wtedy wciskasz pokrętło TFC, zmieniające wyświetlaną odległość, na wyświetlaczu pojawi sie napis TA ONLY.. Gdzieś czytałem że aby działało musisz przed lotem zrobić test tcas, (na transponderze) ale na przykład mi działa i bez testu..
to wszystko offline oczywiście..
Jak chcesz żeby Ci działało musisz transponder ustawić na wartość TA lub TA/RA i wtedy wciskasz pokrętło TFC, zmieniające wyświetlaną odległość, na wyświetlaczu pojawi sie napis TA ONLY.. Gdzieś czytałem że aby działało musisz przed lotem zrobić test tcas, (na transponderze) ale na przykład mi działa i bez testu..
to wszystko offline oczywiście..