Programowanie FMC a ATC
Moderatorzy: PZL Belfegor, RzEmYk
Programowanie FMC a ATC
Witam,
jestem bardzo początkujących użytkownikiem FS 2004. Pytanie mam odnośnie samolotu PMDG 737. Postanowiłem poszukać jakiegoś tutorialu odnoście FMC w tym samolocie i znalazłem coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=mcKSnFEc ... re=related
Przerobiłem 3 pierwsze części. Po zaprogramowaniu FMC zgłaszam się do ATC i ... no właśnie, którą opcję mam wybrać... czy departure to north, south, east, west? Którąkolwiek wybiore to dostaje zgode na kołowanie na pas 6L lub R. A w tym poradniku FMC był programowany na pas 25. Co zrobić z takim fantem?
jestem bardzo początkujących użytkownikiem FS 2004. Pytanie mam odnośnie samolotu PMDG 737. Postanowiłem poszukać jakiegoś tutorialu odnoście FMC w tym samolocie i znalazłem coś takiego:
http://www.youtube.com/watch?v=mcKSnFEc ... re=related
Przerobiłem 3 pierwsze części. Po zaprogramowaniu FMC zgłaszam się do ATC i ... no właśnie, którą opcję mam wybrać... czy departure to north, south, east, west? Którąkolwiek wybiore to dostaje zgode na kołowanie na pas 6L lub R. A w tym poradniku FMC był programowany na pas 25. Co zrobić z takim fantem?
Żeby przejść na on-line, trzeba umieć latać daną maszyną...Mateo pisze:(...)albo przejść na on-line
Tutaj problem tkwi w braku zaplanowaniu i wykonywaniu trasy IFR w offline FS...
Zapraszam do opcji Szukaj!
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Blaszak: MSI MAG B650 TOMAHAWK, Ryzen 7 7800X3D, DDR5 2x32GB, Arctic Liquid Freezer II 2x120, RTX4080S, W11
Albo FS'owe ATC, albo lot bez ATC ale zgodnie z procedurami i mapami. Łącznie się nie da.Ketler pisze:...bo w ogóle ATC nie wie gdzie zamierzam lecieć.
Bartek
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Regulamin Forum - Proszę przeczytać przed napisaniem posta
Da się wykonać SIDa i lot po trasie wg. map w default ATC. Wystarczy tylko wklepać tą trasę z SIDem w FSNavigatora czy FSBuilda i wyeksportować jako plan lotu FSa. Wtedy default ATC potraktuje SIDa jako trasę i da wektory na przechwycenie.konraf pisze:Albo FS'owe ATC, albo lot bez ATC ale zgodnie z procedurami i mapami. Łącznie się nie da.
STARa już się nie wykona, bo default ATC będzie wektorowało już od dalekiej rubieży.
W RadarContact jeszcze dochodzą STARy, ale jak to dokładnie wygląda, to nie wiem.
Zapraszam do opcji Szukaj!