Czy da się jakoś je dodać do FS9 i żeby wszystko hulało jak należy? Z tego co wiem to w FSX też nie zrobili mimo, że wyszedł w 2006 a to lotnisko też w tym samym roku otworzyli. Ma ktoś w symulatorze to lotnisko?
[Proszę jaśniej tytułować tematy - Rz]
Ostatnio zmieniony pn 18 lut, 2008 16:07 przez speedbird, łącznie zmieniany 1 raz.
Ale teraz jak wprowadzić to lotnisko do Ultimate Traffic? Skompilowałem nowy traffic.bgl zamieniając VTBD na VTBS ale z kolei na VTBD (Don Muang) jest teraz pusto. Jak zrobić żeby na obu tych lotniskach był ruch?
PZL Belfegor pisze:To nie zmieniaj wszystkich VTBD na VTBS, tylko np. połowę.
Nie rozumiem - czego wszystkich/połowę? Ja po prostu dałem assign airport i zmieniłem z VTBD na VTBS a następnie skompilowałem nowy plik traffic.bgl czyli po prostu wszystkie loty z Don Muanga zostają przekierowane na Suvarnabhumi. Ale nie wiem dlaczego nie można po prostu dodać (a nie zamieniać) nowego lotniska do UT. Zrobiłem collect airports (programik w folderze ultimate traffic) i tam się wyświetla VTBS i koordynaty a mimo to w UT lotniska nie ma. Nie wiem czy to musi być jakiś specjalny update do UT czy po prostu da się to jakoś zrobić aby były oba czynne?
Nie bardzo rozumie sens tego co piszesz. Przecież normalnie loty odbywają się na lotnisko VTBS. Jeśli jednak koniecznie chcesz mieć oba lotniska w użyciu to nie widzę problemu żeby skompilować sobie traffic dla VTBD. Jak to zrobić było wielokrotnie opisywane.
Pozdrawiam
PZL Belfegor pisze:To nie zmieniaj wszystkich VTBD na VTBS, tylko np. połowę.
Nie rozumiem - czego wszystkich/połowę? Ja po prostu dałem assign airport i zmieniłem z VTBD na VTBS (...)
Zmieniłeś wszystkie VTBD na VTBS. Teraz ruch jest na VTBS, a nie ma go na VTBD. Jeśli nie zmienisz wszystkich VTBD an VTBS, tylko połowę, to połowa samolotów będzie operować z VTBD, a polowa z VTBS. By to zrobić możesz rozkompilować odpowiedni traffic.bgl za pomocą Ttoolsa, pozmieniać odpowiednio kody ICAO i z powrotem go skompilować.
Wszystkie loty miedzynarodowe i cześć krajowych korzystra z nowego lotniska. Natomiast część lotów krajowych (thai airways, one-to-go, nok airways itp) nadal korzysta z starego lotniska. Od siebie dodam, że widok prawie doszczętnie pustego lotniska, ktore niedawno jeszcze bylo jednym z najwiekszych w azji jest naprawde zasmucający. Natomiast widok dwóch terminali, które nie sa używane . . . Straszne
Czy mógłby tu ktoś po kolei opisać, jak należy zgrać traffic z VTBD do VTSB? VTBD może zostać puste, mniejsza o to. Mam traffic Adobe TP 4.4 z trafficem wojskowym. Mam programik TTools 2.02, zdekompilowałem wszystkie pliki .bgl, tylko nie wiem jakie współrzędne VTSB wpisać itp. itd. . Z góry wielkie dzieki.
Po dekompilacji programem traffictools masz 3 pliki. Otwierasz ten o nazwie zaczynającej się od Airports i wpisujesz :VTBS,N13* 40.51',E100* 44.50',7
Zapisujesz i zamykasz.
Potem otwierasz plik o nazwie FlightPlans i zamieniasz VTBD na VTBS. Zapisujesz zamykasz i kompilujesz traffic tools i gotowe.