Loty VFR na VATSIM
Moderator: RzEmYk
Loty VFR na VATSIM
Panowie, miłośnicy lotów VFR, mam pytanie czy jest jakas grupa ludzi która organizuje regularne loty VFR na VATSIM. Mam na mysli zloty na lądowiskach, obstawiony kwadrat, wyciąganie szybowców, kręgi, trasy itd. jednym słowem wszytsko to co dzieje się na aeroklubowym lądowisku w weekendy i nie tylko
Czy cos takiego jest organizowane a jesli tak to kiedy i gdzie??? 
Ostatnio zmieniony śr 17 wrz, 2008 16:53 przez kuba933, łącznie zmieniany 1 raz.
Popraw błąd w temacie 
Niestety, na VATSIM skupiamy się na IFR, i to tym "dużym" raczej.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby coś VFRowego robić, ale obawiam się że trzeba by znaleźć sobie samemu kierownika lotów, ponieważ kontrolerzy vacc nie zapewniają kontroli w przestrzeni-a jakże-niekontrolowanej.
Od czasu do czasu jakiś zlot się trafia, w stylu Góraszki, czy przelot po trasie. Ale regularnego kwadratu nie ma.
Niestety, na VATSIM skupiamy się na IFR, i to tym "dużym" raczej.
Nic nie stoi na przeszkodzie, żeby coś VFRowego robić, ale obawiam się że trzeba by znaleźć sobie samemu kierownika lotów, ponieważ kontrolerzy vacc nie zapewniają kontroli w przestrzeni-a jakże-niekontrolowanej.
Od czasu do czasu jakiś zlot się trafia, w stylu Góraszki, czy przelot po trasie. Ale regularnego kwadratu nie ma.
-
mateo72
-
Artur Grabski
- Light Planes Captain

- Skąd jesteś: Bielsko-Biała
Da się, wypatruj na ServInfo, Dolomynum, na EPLU traffic'u SP-GAT, N700, SP-FMO itd.
Sceneria: Wyślij mi PW, bo nie mogę znaleźć jej nigdzie w sieci, to wyślę.
Mapy: AIP Polska.
Zapraszamy w sezonie również na loty szybowcowe, w wakacje, żeśmy sporo szybowali. Latamy flotą z realnego Aeroklubu Lubin.
Sceneria: Wyślij mi PW, bo nie mogę znaleźć jej nigdzie w sieci, to wyślę.
Mapy: AIP Polska.
Zapraszamy w sezonie również na loty szybowcowe, w wakacje, żeśmy sporo szybowali. Latamy flotą z realnego Aeroklubu Lubin.