Witam! Mam pytanie odnośnie dynamiki samolotu. Chciałbym wiedzieć co odpowiada za to że samolot może np. skręcać? Gdzie ta rzecz (cfg, blok tekstu) się znajduje?
Ostatnio zmieniony czw 01 sty, 1970 01:00 przez Hawk, łącznie zmieniany 1 raz.
Skręcać na ziemi czy w powietrzu? Jeśli na ziemi, to kąt skrętu koła itp. parametry są w sekcji [contact_points] w aircraft.cfg, a jeśli chodzi Ci o zachowanie w powietrzu, to aircraft.cfg i plik *.air.
Zamieniając pliki air (i ich nazwy), może wyskocyć błąd ale jak masz dwa samoloty np. 747, i chcesz z tego lepszego wrzucić dynamikę do gorszego to masz szanse powodzenia ale to jest loteria już. Najlepiej zmienić AirEd takie wartości które Ci się nie podobają czyli czułoś przy skręcaniu, zakres pracy amortyzatorów w goleniach itp.
Ściągnąłem sobie ten programik. Chciałem zmienić czułoś wznoszenia i zniżania. Tylko że nie wiem za bardzo jak to zrobić. Nie wiem którą opcje mam zmienić.
Takie rzeczy to lepiej zmieniać w czułości joysticka, jeżeli jednak uprzesz się przy dynamice to musisz troche posiedzieć nad wykresami funkcji działania elevator effectivity, alerion effectivity i rudder effectivity, 341,342,343. Edit as Hex albo zmień wykres na jakiś z innego samolotu, który działa poprawnie (w edit as hex)